שמוליק דגן
New member
בחזרה למקורות.
עברה בראשי איזשהי מחשבונת.....
מאז שחר ה"היסטוריה" של סיפורי המדע הפיקטיבי השתמשנו בשפה העברית במונח "מדע דמיוני".
המינוח הזה ענה על המהות של הז'אנר אפוף הדימיון הזה.
והנה, בוקר אחד, החליט מישהו (אולי הוועדה ללשון עברית???) לשנות את הגדרת הז'אנר
ומאז כולנו משתמשים במינוח "מדע בדיוני".
עכשיו, ככל שאני מבין את השפה העברית - דמיון הוא בדיוק זה: משהו שמישהו רוקח במוחו,
אשר יכול להיות מבוסס (או לא) על נתונים מדעיים עדכניים, ואשר יש לו פוטנציאל להפוך (או לא)
למציאות.
לעומת זאת בדיה היא גם כן בדיוק מה שהיא: מעשיה מצוצה מהאצבע שלא היתה ולא תהיה לעולם.
אז מה יש לנו כאן??
יש לנו דמיון, ויש לנו בדיה.
סיפורי מדע דמיוני רבים מהעבר הוכחו כבר כנכונים, ככאלו שחזו בדמיונם את העתיד, והוא אכן
קרם עור וגידים.
סיפורי בדיות נשארו תמיד כמו שהם: בדיות!! לפעמים משעשעות, לפעמים על גבול האפשר, אבל
תמיד בדיות.
ולכל זה נוספה הפנטזיה, שהיא ז'אנר בפני עצמו.
אז הייתי מציע להתחיל לפעול להחזרת העטרה למקומה.
יש להפריד בין סיפורי "מדע דמיוני" לבין סיפורי "מדע בדיוני"!!
ועל כן ניתן אולי להעניק לפורום הזה את השם: "סיפורי מדע דמיוני, בדיוני, ופנטזיה".....
מה דעתכם??
עברה בראשי איזשהי מחשבונת.....
מאז שחר ה"היסטוריה" של סיפורי המדע הפיקטיבי השתמשנו בשפה העברית במונח "מדע דמיוני".
המינוח הזה ענה על המהות של הז'אנר אפוף הדימיון הזה.
והנה, בוקר אחד, החליט מישהו (אולי הוועדה ללשון עברית???) לשנות את הגדרת הז'אנר
ומאז כולנו משתמשים במינוח "מדע בדיוני".
עכשיו, ככל שאני מבין את השפה העברית - דמיון הוא בדיוק זה: משהו שמישהו רוקח במוחו,
אשר יכול להיות מבוסס (או לא) על נתונים מדעיים עדכניים, ואשר יש לו פוטנציאל להפוך (או לא)
למציאות.
לעומת זאת בדיה היא גם כן בדיוק מה שהיא: מעשיה מצוצה מהאצבע שלא היתה ולא תהיה לעולם.
אז מה יש לנו כאן??
יש לנו דמיון, ויש לנו בדיה.
סיפורי מדע דמיוני רבים מהעבר הוכחו כבר כנכונים, ככאלו שחזו בדמיונם את העתיד, והוא אכן
קרם עור וגידים.
סיפורי בדיות נשארו תמיד כמו שהם: בדיות!! לפעמים משעשעות, לפעמים על גבול האפשר, אבל
תמיד בדיות.
ולכל זה נוספה הפנטזיה, שהיא ז'אנר בפני עצמו.
אז הייתי מציע להתחיל לפעול להחזרת העטרה למקומה.
יש להפריד בין סיפורי "מדע דמיוני" לבין סיפורי "מדע בדיוני"!!
ועל כן ניתן אולי להעניק לפורום הזה את השם: "סיפורי מדע דמיוני, בדיוני, ופנטזיה".....
מה דעתכם??