בחיים לא בכיתי מול אנשים

• פותח הנושא SHEX
  • פורסם בתאריך

SHEX

New member
בחיים לא בכיתי מול אנשים../images/Emo95.gif

בגלל תסכול. היום הייתה הפעם הראשונה בחיים שלי. אמא שלי השבוע סיפרה לי שיש לה גידול והיא צריכה לעבור שבוע הבא ניתוח. זה מביא לכל כך הרבה בעיות שנובעות מתוך זה. דבר ראשון, זה ממש ממש מפחיד אותי. בייחוד עכשיו בתקופה הזו שלפני הטקס של שגיא (מכמה הודעות למטה...), שנפתר בגלל ניתוח הכי פשוט שיש בערך, אני לא מסוגל לחשוב על זה שהיא גם תצטרך לעבור ניתוח, אפילו שזה לא ניתוח מסובך... מאז כתה ט' יושב לי בראש ש"כל ניתוח, ולו הכי קטן יכול להרוג". ואפעם לא הרגשתי בנוח לדבר עם ההורים שלי על מה המוות של שגיא עשה לי, אז אני לא יכול לשתף אותה... בנוסף לזה, האחים שלי עוד לא יודעים לגבי זה, אז אני לא באמת יכול לדבר עם אפחד בבית על הנושא.. זה ממש מתסכל אותי.. והכי גרוע מהכל, מה שהכי מאכזב אותי זה אחד החברים שלי. שבוע הבא הייתי אמור לנסוע לחבר שלא ראיתי הרבה זמן למסיבת סיום שלו בתיכון, אבל אני לא מגיע כי באותו יום יש את הניתוח. ואשכרה הוא בא ונתן לי את התחושה שאני לא בסדר על זה שאני לא בא. ש"זה לא ניתוח של חיים או מוות", אז אני יכול לנסוע למסיבת סיום שלו, כי זה רק שעה וחצי. אפילו שזה אומר לא להיות עם אמא שלי [שאגב, מאז ומתמיד היא מתנגדת לניתוחים אלא אם הם באמת חיוניים, כמו זה...]. עם כל הכבוד והאהבה לחבר הזה ולמסיבה שלו, הבריאות של אמא שלי הרבה יותר חשובה, גם אם זה מה שינתק את החברות שלנו. לא משנה לי גם אם הניתוח בבוקר, אני הולך להיות שם עם אמא שלי כי זה חשוב לה וזה חשוב לי ואני חושב שזו סיבה מספיק מוצדקת בשביל לא לבוא למסיבה... והיום לפני שיצאתי מהבית היה לי איתה איזה ויכוח קטן, והאינסטינקט הראשוני שלי היה פשוט לצאת מהחדר בכעס, אבל מצאתי את עצמי מחבק אותה. ואז יצאתי מהבית (אחרי הרצאה קטנה על זה שאני חרא חבר) ופשוט התחלתי לבכות. הגעתי לבית של ידידה שלי והתחלתי לצעוק שכבר נמאס לי מהכל, והתחלתי לבכות כמו ילד קטן מולה ומול עוד ידידה שלי שהייתה שם ופשוט רציתי להרוג מישהו... ואח"כ קיבלתי טלפון מאמא שלי, שגם ככה קשה לה וכל היום אני שומע אותה בוכה, מקווה שאפחד לא שם לב, והיא התקשרה לשאול למה אני נראה מצוברח בכמה ימים האחרונים, ופשוט אין לי לב להגיד לה שאני פוחד שהיא תמות כמו שגיא, אז אני שותק. ובוכה בטלפון. ומנסה להסתיר את זה. וברגע שניתקתי התפרצתי בבכי (זה היה אצל דניאל בבית...) אני באמת לא מסוגל להתמודד עם דברים כאלה. רק שהכל יעבור כבר..

De-Panther

New member
../images/Emo24.gifאלו דברים...../images/Emo166.gif../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

שקורים להרבה אנשים ובהרבה משפחות היום אבל אצלנו בארץ יש הרבה רופאים מומחים ואומנם אני לא מכיר את אמא שלך ואני מכיר אותך... ואם היא אמא שלך אז היא בטוח חזקה ואל תדאג... בסוף הכל מסתדר על הצד הטוב

אם

אמא שלך שאלה למה אתה נראה מצוברח - כשברור לה שאתה כנראה מגיב לעניינים הקשורים אליה - זו הייתה הזמנה לדיבור. דבר עם אמא שלך! נראה לך שהיא לא יודעת שזה מפחיד גם אותך שהיא נכנסת לניתוח? את כל מה שאתה רוצה להגיד לה - תגיד עכשיו. תגיד שאתה פוחד, תגיד שאתה דואג, תגיד שקשה לך, תגיד שאתה אוהב אותה... עכשיו! לא אחר כך ולא מחר כך.

SHEX

New member
אני לא יודע איך להגיד את זה../images/Emo95.gif

באמת שרציתי, אבל אני לא מצליח...

resputin

New member
לפעמים לא חייבים לתכנן,

לפעמים אפילו לא חייבים לדבר. לפעמים לחבק מישהו קרוב קרוב אלייך ולהתחיל לבכות נותן את הפוש הראשוני ללהוציא את הכל, או סתם את התחושה שהכל יהיה בסדר - גם אם זה רק לכמה דקות\שעות - בשביל להשאיר אותנו אנושיים בתקופה מטורפת. אני לא אנסה לשכנע אותך עם "הכל יהיה בסדר"ים ו"זה ניתוח קל והיא תהיה על הרגליים in no time"ים שכאלה, כי זה באמת לא העיקר כאן, זו התחושה המעיקה שבין היתר מטרידה אותך מהכל והצלקת הרגשית שנותרה לך משגיא. לפעמים חיבוק חם יותר טוב מכל המילים שיש לומר.
לגבי החבר הזה שלך.. תראה, קשה לי לייעץ לך לגבי זה באובייקטיביות ממש, מיותר לציין שמן הסתם להגיע לניתוח של אמא שלך הוא הרבה יותר חשוב מכל מסיבת סיום וששום ריגשי פולני לא יגרום לך להרגיש אחרת, אפילו לא מעט. הייתי בהחלט אומר לו שהוא פגע בי ושהוא אינטרסנט ואפילו מעט אטום, רוב הסיכויים שהוא עשה את זה ממקור טוב ולא רע, אבל הוא עדיין יצא חבר נורא, אם אפילו אפשר לומר "חבר". לא בשביל לפגוע בו, אלא בשביל להסביר לו מה אתה שמעת שהוא אמר, אולי הוא תכנן שזה ייצא אחרת.

noosh

New member
אממ

דבר ראשון - אמא. אני משערת שהמצב בבית עכשיו לא משהו, המון מתחים ואוירה שלילית. וזה די טבעי. ואני מסכימה עם יעל בקטע הזה - צריך לדבר, כי להסתיר את זה זה בטח לא פתרון. די טבעי שאמא שלך תשים לב שמשהו לא בסדר, ועוד יותר טבעי שהיא תחשוב שזה בגלל מה שעובר עליה. ותחשוב איך היא מרגישה, מפילה עליך פצצה שכזאת, שכמובן היא לא צפתה ולא ביקשה, אבל בכל זאת היא צריכה להתמודד איתה, והיא לא יודעת אפילו איך אתה מגיב. אני משערת שזה קשה, לבוא ולדבר על כאלה דברים. בתור מישהי שגם לא ממש פתוחה עם ההורים שלה אני יכולה להבין שזה קשה, אבל אינ חושבת שזה די הכרחי פה. אני גם חושבת שאתם צריכים, כל המשפחה (כשהדבר יוודע לכולם), או לפחות הבוגרים מביניהם, ללכת לדבר עם הרופא, שיסביר יותר בפרוטרוט על הניתוח. בסה"כ, זה די לגיטימי לפחד מדברים ערטילאיים, שאין לך משוג איך הם מתנהלים ומה רמת הסיכון. ועוד יותר לגיטימי כשחבר שלך נפטר בגלל משהו שכזה. אולי זה יכול להרגיע קצת. בקשר לחבר שלך - נראה לי שזה משהו שצריך לפתור בשיחה שקטה ועניינית. לא יודעת, אני באמת לא חושבת שזה צריך להגיע למצב קיצוני של ניתוק הקשר. בסה"כ עוברת עליך תקופה די קשה ודי אמוציונאלית, אז דברים נראים קיצוניים יותר. ואולי גם עליו - סוף י"ב ומסיבת סיום ובגרויות ולחצים זה בטח לא מרגיע ונינוח. אז אתם צריכים לדבר, ואם זה יגלוש לדיבורים על החברות שלכם באופן כללי (כי סביר להניח שמסיבת הסיום פה היא טריגר, דרך לבטא משקעים שהצטברו כבר מלפני כן) אז מה טוב. באמת, זה חשוב וזה יכול להוריד אבן ענקית מהלב, ועוד מישהו שתומך ועוזר זה אף פעם לא מזיק. רק לא להגיע לשיחה כזאת בידיעה ש"אני צודק", אלא בראש פתוח ויכולת להקשיב. יש לי הרגשה שזו כבר לא סיטואציה של "צודק" או "לא צודק", אפילו אם בעניין הספציפי הזה אפשר להגיד משהו בסגנון. לדבר על החברות ביניכם זה בעיקר עניין של העברה וקבלה של ביקורת, וזה חשוב לדעת גם לתת אותה, וגם לקבל אותה ולהפנים. זה נשמע קשה אבל רק טוב יוצא מהדברים האלה בסוף. ההתפרצות הזאת שלך הייתה מתבקשת - אם אתה אוגר ואוגר את הרגשות שלך במצבים כאלה, כשכל-כך הרבה דברים קורים ואתה לא יודע איך להתמודד איתם, אז ברור שתתחיל לבכות ולהתפרץ. ואולי זה טוב שזה קרה, כי היית צריך לשחרר את זה. אל תפחד מלבכות מול חברים שלך או מלדבר או לחלוק ברגש... להפך, בשביל זה הם שם, ובשביל זה המשפחה שלך שם. אם תשמור הכל בפנים זה ייצא החוצה בכל מקרה, רק בצורה קיצונית יותר. לאנשים לא תמיד יהיו תשובות או מילות קסם, אבל הרבה פעמים עצם העובדה שהם יהיו שם ויקשיבו ויחבקו או משהו, כבר תעזור לך לשחרר. אני מקווה שהכל יסתדר בסוף, שהניתוח יעבור בקלות, ושהעניינים יירגעו קצת.

למעלה