בחילה באמצע/לאחר ארוחה

משתמש053

New member
בחילה באמצע/לאחר ארוחה ../images/Emo12.gif

לד"ר שמעוני שלום רב ! הנני חולה קרוהן בגיל 16, ברימיסיה לאחר ארוחות גדולות, (כגון: צהרים, וערב) אני נתקף לרגע בחילה מפתיעה. לעיתים הבחילה מופיעה ממש לכמה שניות, באמצע האוכל והארוחה, ולעיתים הבחילה מופיעה לאחר סיום האכילה. בחילה זו מופיעה לכמה שניות ומאוד מפתיעה לרוב בחילה זו עוברת לאחר כמה שניות ואין לה זֵכר יותר. האם יש סיבה להתחיל לדאוג? או שמא זה אולי החמרה במחלה?

בחילה

ראשית שמי ד"ר גבעוני.באשר לשאלתך בחילה תוך או לאחר ארוחה יכולה לנבוע מסיבות רבות.האם הבחילה קשורה לסוג אוכל מסוים(שומני?),האם היו אי פעם הקאות לאחר בחילה ?מה מצב מחלתך מבחינת בדיקות מעבדה כמו ש דם, ס דם אלבומין? כידוע לך מחלת קרון הינה מחלה העלולה לפגוע גם במערכת העיכול העליונה ובקיבה . פרקטית לגבי תלונתך במידה ומחלתך אכן ברגיעה והתלונות הללו נמשכות שניות וחולפות (כפי שתארת)-נראה לי שלא הייתי נכנס למערכת של בירור או טיפולים מיותרים.

משתמש053

New member
זה לא ייתכן! כיצד ידעת?

לעולם לא יצא לי לשייך שהבחילה במקרה קשורה לסוג מסויים של מזון, אך כרגע שהערת את צומת ליבי, זה פשוט מדהים, זה אכן אוכל שומני גורם לי לתופעה. ולא, אין הקאות ולמיטב דעתי ספירות הדם תקינות. אז כיצד מתמודדים עם האוכל השומני ??

בחילה

מתייעצים עם רופא גסטרו ילדים ודאיטנית איך להפחית את התופעה מבלי לפגוע משמעותית בתזונה.

למעלה