בחילות והקאות בהריון- ניתן למנוע?

• פותח הנושא nasau
  • פורסם בתאריך

nasau

New member
בחילות והקאות בהריון- ניתן למנוע?

שלום רב, אני אם לילדה בת שנתיים. במהלך ההריון סבלתי מאד (!) מבחילות והקאות חוזרות ונשנות במשך כל הטרימסטר הראשון. טופלתי בדיקור סיני, שמיתן מעט את התופעה. כיום, אנו מתכננים היריון נוסף ורציתי לדעת האם יש משהו שניתן לעשות לפני ההיריון כדי להקל על סימפטומים עתידיים ואם לא, למי ניתן לפנות במהלך ההיריון (העתידי) כדי לטפל או להקל על הקושי.חשוב לי שיהיה מדובר במטפל בעל נסיון בטיפול בהיריון, שכן אני מעט חוששת מהכנסת חומרים שונים לגוף בתקופה קריטית זו והשפעתם על התפתחות העובר. בתודה מראש, שרית.

בחילות והקאות בהריון

שרית שלום ניתן למנוע בחילות בהריון ע"י תוספי תזונה :צמח הזנגויל וויטמין B -6 כמו ממליץ בחום לחזק ולאזן את הגוף לקראת ההריון בע"ה -דיקור , תזונה נכונה ותוספי תזונה יכולים לעזור. אשמח לעזור בבוא הזמן בברכה אורן מזרחי

MAYDA

New member
האם הזנגויל לא מסוכן בהריון?

לאורן שלום! האם הזנגויל לא מסוכן בהריון? ערב מקסים. מי.

nasau

New member
זנגביל

אורן שלום, תודה עך תגובתך. בהריון הקודם לקחתי סוכריות ג'ינג'ר (זנגביל) שהיו לי בפה, לדעתי, כמעט כל הטרימסטר הראשון... לא עזר בכלום, מלבד ליצירתה של התנייה בין הטעם הזה ובין הבחילות והיום אני לא יכולה להתקרב לזנגביל... תוספי B6 קיבלתי דרך הפרנטל של GNC וגם לא עזר.... תודה, שרית.

זנגביל

בוקר טוב מתן זנגויל בטבליות אינו שווה ערך לסוכריה!!! כך שבטבליות הוא הרבה יותר מרוכז וגם ניתן לקחת עד-3 טבליות והיתרון-לא מרגישים את טעמו בבליעה.בנושא ה-B 6 בפרנטל אין מספיק למניעת בחילות יש כתחזוקה יומית ופרנטל זה טוב בהריון רק שלמניעת הבחילות יש צורך לקחת מעבר למולטי(המשמש כפלטפורמה שעליו מוסיפים מה שדרוש). בברכה אורן מזרחי

שרית, שלום לך ותודה שבאת

באופן כללי ההומיאופתיה אינה מתמקדת בסימפטום הבודד אלא בתמונה כוללת. אם נקודת המוצא היא הכנה לקראת הריון, אז ניתן לחפש עבורך רמדי (התרופה ההומיאופתית) כזו שתחזק אותך ותעזור לגופך להתכונן ולהגיב בצורה פרופורציונאלית. אני מצרף להודעה שרשור קצר בנושא הומיאופתיה בתקופת הריון. כפי שתוכלי לראות יש הבדל בין טיפול שלפני ההריון ו/או במהלכו. כל מיני גורמים משפיעים על ההומיאופת להסכים או לדחות פניה. שיהיה לך כל הטוב שבעולם. אלישוע

nasau

New member
דיון מעניין- ויש לי שאלות...

הדיון בנושא טיפול בהריון מאד מעניין, אבל כל הנושא די מפחיד אותי. נראה לי שמדובר באיזשהו סוג של הימור וזה קצת בעייתי כשמדובר בהשלכות כבדות כל כך,לא? לגבי רמדי להכנה לכניסה להיריון, האם ניתן יהיה להתייחס לנושא הבחילות וההקאות ספציפית או שמדובר על הכנה כללית של הגוף? דרך אגב, בנוגע לצד הנפשי של העניין, יש לציין שההריון היה אז מתוכנן ורצוי מאד (וכמובן שההריון העתידי הצפוי מתוכנן ורצוי אף הוא...). האם לדעתך יש ממש בטענה ששמעתי כי בחילות בהיריון זו דרך של הגוף "לדחות את העובר" ונובעות מסיבות רגשיות? שוב תודה, שרית.

nofaritrit

New member
הי nasau

איני יודעת לגבי הומאופטיה. אני יודעת מההתנסות שלי וגם מהתנסות עם מטופלים שלכל תופעה שמפריעה לנו בגוף יש מאחוריו מקום פחות מוכר שהוא איננו במימד הפיזי ורחוק יותר מהמודעות שלנו. אני לא מסכימה עם הצהרות ניו איג'יות שטוענות שזוהי דרך הגוף לדחות את העובר.ההצהרה הזאת שטחית בעיני וגם אני שומעת אותה הרבה. זו יכולה להיות אחת הסיבות ..יכולות להיות עוד אלף סיבות אחרות רגשיות שאין להן קשר לדחיית העובר .. כשאני עובדת עם הבחילות ההריוניות שלי , אני רואה שהרבה פעמים יש להן קשר לכעס מודחק על כך שאמי ז"ל אינה נימצאת כאן ברגעים חשובים.

שלום לך שרית

יש הומיאפתיה שמתאימה למצבים פיזופתולוגיים ובין השאר בחילות בהריון. קיימות מספר רמדיס, ומתוכן בוחרים בזו שהיא מתאימה ועוקבים אחרי ההתפתחויות. הטיפול אינו עמוק ומתייחס בעיקר אל הרובד הפיזי והסימפטומטי של האישה המסויימת. כמו כן ניתן להסתייע בהומיאופתיה כהכנה כללית של האישה לתקופת ההריון אבל זה לא בהכרח ימנע הופעה של בחילות. לא ברור אם יש ממש בטענה שהבחילות הן תגובה רגשית או דרך של הגוף לדחות או להביע דחיה להריון. למרות שמהותו של הסימפטום היא רצון לזרוק משהו החוצה. כאשר אדם אוכל מזון מקולקל או במצב של הרעלה, הוא מעורר את רפלקס ההקאה כנסיון להפטר מגורם שלילי. הגישה המערבית טוענת שזה הכל פעילות הורמונלית.

למעלה