בחילות, שיהוקים ושאר ירקות...

בחילות, שיהוקים ושאר ירקות...

היי לכולם,

מטובעת עוד מעט שנה, סגורה 10 ורבע (סגירה אחרונה לפני 6 שבועות), יש הגבלה טובה אבל עדיין לא מספיקה.

מזה כשבוע יש לי בחילות נוראיות (אני לא בהריון...) ועכשיו הצטרפו התקפות שיהוקים, וטעם רע שעולה מידי פעם.

אני יכולה לאכול ולשתות רגיל, כך שלא נראה לי שזה משהו שנתקע, גם אין עומס.

לא יודעת אם זה בכלל קשור לטבעת, אבל לפני שאני מתחילה לבדוק, חשבתי לשאול אם שמעתם על תופעות כאלו הקשורות לטבעת.

לא יודעת איזה עוד מידע לתת, אז אם יש שאלות שיכולות לכוון אותי לגבי הסיבה, בבקשה תכתבו לי

תודה מראש!!

פלפלית79

New member
שיהוקים

היי איילה,

בימים הראשונים לאחר הסגירה האחרונה, כאשר עדיין לא "למדתי" איך להתנהל נכון, חוויתי המון שיהוקים ולחץ בחזה (כנראה לחץ בטבעת).
אחרי שהסתגלתי ולמדתי איך להתנהל נכון (שתיה מרובה לפני האוכל, אכילה לאט וכו', בהתאם לעצות של אופירה) - גם השיהוקים פחתו עד שנעלמו (פרט למקרים בודדים בהם אני לא מתנהלת באופן הנכון, ואז "נענשת").
אצלי, אני מייחסת את השיהוקים לאכילה לא נכונה. בד"כ מהירה מדי.

לגבי הבחילות - האם את שותה מספיק?
האם את אוכלת מספיק?

בימים בהם אני שותה פחות מהרגיל (נוהגת לשתות מינימום 2.5 ליטר מים ביום, לא כולל קפה) או אוכלת מעט מדי, יש לי בחילות וכאבי ראש.
אולי זה גם רלוונטי לגביך...

תרגישי טוב!

תודה רבה:)

זה לא קשור להתנהלות לא נכונה אצלי כי אני מאוד מקפידה
דיברתי עם אופירה מכיוון שהקאתי מעט דם, מסתבר שזו כנראה דלקת בושט אפילו שהסגירה שלי עדיין לא מגבילה ממש
אפתח ביום רביעי 1/2 ונראה אם זה ייפתר
תודה על ההתייחסות!

אופירA

New member
מנהל
בדיוק אחרייך הגיע עוד סיפור של בחילות

שנה אחרי ניתוח, ללא סיבה.
גם כאן ביקשתי לפתוח 1/2CC ולראות אם יש החלמה/שיפור.

נושא הבחילות מופיע לא פעם, אבל די חדש לי. אני עדיין בוחנת אותו. אשמח לכל עדכון בנוגע להמשך.
ההשערה שלי היא דלקת או סיבה לא ברורה, שברור לי שפתיחה חלקית תקל עליה מאוד ותעזור לגוף לפתור את הבעיה.
אם יש גם כאבים, אפילו קלים, כדאי לעבור ל-2-3 ימים של כלכלה רכה ומאכלים לא קשים לעיכול.
כל אלו הן שיטות סבתא יעילות, שעוזרות לגוף לנוח מתהליך העיכול ומאמץ הוושט, ולהתפנות לריפוי עצמי.

לפי התגובות שאקבל ממטופלים, אברר אם לא כדאי גם לקחת אומפרדקס ליתר ביטחון במצבים האלה. בנושאים אלו, שאני לא מבינה בהם, אני מעלה רעיונות ומתייעצת לגביהם עם רופאי משפחה, מנתחים וכד'. אם פנים אל פנים, ואם בפורומים.

אחת ההצעות שאני מציעה למנותחים שעושים בדיקות דם כדי לברר איזו בעיה שהם מרגישים - שיבקשו להוסיף לבדיקות הדם גם בדיקת CRP, שנותנת איזו תמונה על מצב דלקתי בגוף. כי כשיש בגוף טבעת, כדאי לשלול מציאות של פצע בקיבה או דלקת. חריגה קטנה בתוצאת ה-CRP לא משמעותית, בפרט אם מדובר באדם שמן עדיין. אבל חריגה רצינית יכולה להדליק אור אדום ולשנות את שיקול הדעת בנוגע לכיוון של הבדיקות שכדאי לעשות.

אעדכן מחר אחרי הפתיחה

כי בינתיים כל מה שאני מכניסה לפה גורם לי לבחילה.
בינתיים אני שותה המון מים ותה, ואוכלת רק יבש, ככה זה פחות גרוע :)
אם לא יעבור אחרי הפתיחה אז אגש לרופא משפחה לקבל בדיקות
תודה אופירה!

מעדכנת אחרי הפתיחה

אז אחרי שבצהריים לא הצלחתי לאכול כי הבחילה הרגה אותי, פתחתי 1/2
עכשיו אכלתי בכייף בלי תופעות לוואי!! :)
אגב אכלתי פחות מאשר קודם, הרגשתי שבעה מאוד מהר... הגיוני?
וגם מים עברו בלי להיתקע!! (אוכל לא היה נתקע, מים קרים כן... טבעת עם קריזות יש לי...)

אופירA

New member
מנהל
המידע הזה עוזר לי מאוד

זה מחזק מאוד את האינטואיציה שלי, שאומרת כבר הרבה זמן: כשלא יודעים מה קורה בדיוק, פותחים 1/2CC.
תראי איזו תגובה מהירה!

יש שם משהו - דלקת, לא דלקת, בצקת, השד יודע מה. זה משהו שכנראה הגוף יודע לרפא לבד, אבל הוא צריך עזרה. הקלה בעומס.
כרגע את בעצם חולה במשהו, אז סביר שלא תהיי רעבה. אם מדובר בדלקת או בצקת - אז המעבר צר יותר או שהוושט חלש יותר, ודוחף פחות מהר את האוכל, ואז שבעים מפחות אוכל.

בקיצור - לרוב אני לא יודעת מה קורה במערכת ומה הסיבה לתקלות. אבל אני יודעת מה לעשות כדי לפתור אותן או למנוע אותן
.

לטבעת שלך אין קריזות. מערכת העיכול שכווצה ע"י טבעת, בהרבה מקרים לא מסתדרת עם מים קרים. יש תגובה של השרירים של הקיבה. לא ברור למה, אבל ידוע שזה קורה לרבים. העצה היא שתייה חמה, שתייה פושרת, שתייה ממותקת, שתייה חלבית - הם יעברו יותר בקלות.
אולי לפני ההיצרות בוושט שגרמה את הבחילות לא היתה לך בעיה עם מים קרים. אבל אחרי ההיצרות התופעה הגיעה גם אלייך.

למעלה