בחילת השבוע

כתבה מעצבנת.

ביום רביעי האחרון פורסמה ב"זמנים מודרנים" בידיעות כתבה על צמחונות. כמובן שהתחלתי לקרוא אותה, למרות שאני ממש לא אוהבת את המדור הזה. הכתבה היתה ממש מעצבנת, ומלאה בלא מעט שטויות, וטעויות. בין השאר נאמר שם שיש הרבה סוגי צמחוניים, החל מאוכלי נבטים (מישהו שמע על הסוג הזה?), פסקו-צמחוניים שאוכלי גם דגים, ופולו-צמחוניים שאוכלים גם עוף (לא ידעתי שזה נקרא צמחונות), והסוג הידוע ביותר לשמצה (ידוע לשמצה על מה בדיוק?), הצמחונים הוג´ים, הם ה"ירוקים" שבחבורה, שנמנעים נאכילה ולבישה של ככל מוצר שבא מהחי. וג´ים, או וג´יז בא מהמילה וג´טבל באנגלית. (הם כנראה לא שמעו על המילה טבעוענות) צמחונים אלה ימנעוגם מאכילת דבש כי יש כאן ניצול של דבורות-פועלות (שכחו לציין ריסוס כוורות בעשן, קטיעת כנפים...). נושא נוסף שהם התיחסו עליו הוא הפן הבריאותי. כמובן שהם טענו שלמרבית הצמחונים יש בעיות בריאותיות, הם סובלים מחסרים בויטמינים, ולא מספקים לעצמם את כל המרכיבים להם הם זקוקים בתזונה. הם צציינו שבתזונה צמחונית יש בעיה בהספקת חלבון מלא, סידן, ברזל, ויטמינים שונים, ובי-12. (למעט הבי-12 שהוא בעייתי, אני לא יודעת על אף מרכיב אחר שלא ניתן להשיג בכמות מספקת בתזונה צמחונית). הם גם טענו, שגם בתזונה צמחונית אפשר ךלספק לגוף שומנים ששוקעים על דפנות הורידים וחוסמים אותם (הם רק שכחו לציין שמקור חומצות השומן הרוויות שבעיתיות בהקשר הזה הוא מהחי). חוץ מזה הם טענו שצמחונות היא משהו טרנדי, שהרבה אנשים, ובעיקר נשים (כמובן שהם היו גם חיבים להכניס משהו שוביניסטי, כדי לעצבן אותי עוד יותר), עושים רק כי הוא מדליק. התיחסו לצמחונים כיפי נפש (למרות שאני עדיין לא הבנתי מה כל כך רע בלהיות יפה נפש), ובכל זלזלו בכל תופעת הצמחונות.

דורון ק

New member
קומיקס

אין לך מה להתעצבן-עוד כתבה מגמתית ושגויה(ואף מגוכחת ורווית מיתוסים שגויים) בתעמולת השקרים של תעשיית הבשר. הבעיה פה זה שאנשים בעלי הבנה נמוכה בתזונת האדם מאמינים לשקרים גסים אלו.

ashmash

New member
וזה העיתון הנמכר במדינה...

ידיעות אחרונות (וגם מעריב לא חסר) הוא עיתון שעל מנת להיות העיתון הנמכר במדינה יורד לרמות שהיו מביישות ילדים בגן... הם מחפשים את המחנה המשותף הנמוך ביותר, כמו למשל חיילי יחידה XXX יצאו לחופשה (למעלה מתנוססת התמונה בענק), או דומניות וכיוצא בזה באילת. הבעיה, כפי שכבר ציינו היא שלצערנו חלק ניכר בציבור הוא אותם סימפל מיינדד שמאמינים לכל מה שהם קוראים בעיתון, אפילו שהם יגלו שאלו אגדות שלעיתים טבולות במידה מסויימת של אמת (על מנת להטעות) אם הם רק יטרחו לבדוק נושאים שהם מכירים שלא מהעיתון...

הבעיה שהאנשים הללו הם לא

"סימפל מיינדד". כולנו מאמינים במידה זה או אחרת למה שאנחנו קוראים בעיתון גם אם אין לנו הוכחות למה שכתוב שם (הרי בשביל זה יש את העיתון, לא?). ובעצם למי יש זמן וכוח לברר עוד פרטים על כל מה שוא קורא בעיתון?? הבעיה היא שבדיוק כפי שקוראי הכתבה הולכו שולל בהקשר לצמחונות, כך גם אנחנו הולכים שולל בנושאים רבים אחרים, שהם אינם מתחומי ההתענינות שלנו...

ashmash

New member
אני בד"כ סקפטי לגבי מה שאני קורא

מנסיוני למדתי לא להאמין יותר מידי לעיתון או לפחות לקחת זאת בערבון מוגבל...

../images/Emo32.gif ובצדק גמור

זה בדיוק כמו ההאשמות שמעלילים כנגד כלובי הדגים באילת, שבעצם לא מזיקים..

ומהכיוון ההפוך ב180 מעלות...

מי שראה מעריב לנוער, כתבה ראשית של 2 עמודים על העצרת נגד פיטום אווזים, ראיונות עם פעילי אנונימוס, קישור לאנונימוס וסיקור מאוד מאוד אוהד של העצרת ושל הנפשות הפועלות. האמת? לא רוויתי נחת. הסיקור היה אוהד מדי ולא ביקורתי. אני חושב שאם הכתבת (שאני משער שהיא צמחונית\טבעונית) היתה באה מ"בחוץ", בגישה יותר אובייקטיבית וביקורתית, היתה לאלה שרואיינו בכתבה יותר הזדמנות להביע את עמדתם ולענות על שאלות קשות יותר מאשר "מה הכנתם לנו הערב?", וכך הכתבה גם לא היתה נראית מגויסת כל כך. ככה שגם הכיוון ההפוך לא מוצלח. עיתונות צריכה להיות הוגנת, ביקורתית ואובייקטיבית במידת האפשר.

Carl Freeborne

New member
אני יפה נפש גאה ../images/Emo13.gif

אמרת במשפט האחרון שהם התיחסו לצמחונים כיפי נפש ולכל זה כתופעה שלילית.... כי במיוחד לאחר עליית הימין לשלטון פתאום "יפה נפש" זה שמאלני או יותר נכון "ססססססמולני" וזה קללה. עזבי, מי שכתב את הכתבה ודאי אדם בור, אל תצפי מאנשים כאלה לפתיחות ולהבנה... רק חבל שאנשים כאלה כותבים בעיתון.

HaMsTeR

New member
אמא שלי ראתה את זה, ואמרה לי להסתכל

וכל מה שהצלחתי לראות זה 5 סיבות למה לאכות בשר
*כי זה טעים *כי זה כייף *כי זה בריא קראתי רק שלוש. בשלישית כבר הלכתי משם. ובכל אותו יום אמא שלי הציקה לי לקרוא את הכתבה הזאת, אבל אמרתי לה שהם מנסים לשכנע אותי לאכול בשר, והם לא יצליחו, אז למה לקרוא כל כך הרבה בשביל כלום?

Neta558

New member
בחילת השבוע

נו, כבר כתבו פה על דברים מבחילים לפני שג´ון הספיקה להבחיל אותנו באופן מסודר, אז שיהיה... חוץ מזה, נראה לי שבחילת השבוע האמיתית היא הבחילה שלי שמתמידה בהחלט, ועשויה לקחת שבוע. כןכן, אני חולה חולה, איכסה פיכסה. בחילה נעימה לכולם!

דורון ק

New member
מה פתאום!?

אורי כבר רשם פעם-טבעונים לא חולים!
תרגישי טוב.החלמה מהירה!

Neta558

New member
ה../images/Emo5.gif שלי, חוץ מהבחילה האמיתית...

ביום שישי בצהריים, כשעוד יכולתי להכניס משהו לפה שלי שהוא לא מים או מדחום, קניתי אורז מוכן באיזה מקום... יש לי חשד שאולי הוא הכיל בשר. מאחר שכבר קניתי אותו, ושלא ממש חשבתי שיש בו בשר, הוצאתי את החתיכות החשודות ואכלתי. בסוף זה היה מגעיל במילא. ועכשיו, הכל מגעיל... (אולי מזה אני חולה?
)

למעלה