בחינות לבודק מוסמך ממשרד העבודה

שגיא10

New member
בחינות לבודק מוסמך ממשרד העבודה

אני מהנדס מכונות בעל וותק ונסיון רב , אני מפנה אליכם בעיה המעסיקה אותי ועוד רבים מעמיתי . ברצוני לעבור בחינות לקבלת תואר בודק מוסמך מטעם משרד העבודה והרווחה . בחינות אלו נערכות בתחומים של מתקני הרמה, מעליות, מיכלי לחץ ועוד. התנאים לקבלת הסמכה זו הם השתתפות בקורס מיוחד הנערך רק מטעם הטכניון (קורס לכל תחום) ובחינה של משרד העבודה. מסיבות שאיני יודע הפסיק הטכניון להעביר קורסים אלו וגם משרד העבודה אינו מפרסם מועדי בחינות בתאריכים מוגדרים ואינו מתחייב לתקופה מסויימת מבחינה לבחינה בנושא המסויים. כל הטלפונים וההתקשרויות שנעשות למשרד המפקח הראשי האחראי על נושא הבחינות נענות בתשובות מתחמקות ובדחיה בלך ושוב מדובר באנשים שכבר עשו קורס ניגשו לבחינה לפני יותר משנתיים ועד היום לא ניתנת להם הזכות לעשות מחדש את הבחינה שלא לדבר על חדשים המצטרפים ומעונינים לגשת לבחינה בפעם הארשונה . מה ניתן לעשות וכיצד ניתן לחייב את מפקח על העבודה למסד את נושא הבחינות כך שלפחות פעם בשנה תהיה אפשרות לגשת לבחינה. ראה דוגמה ממשרד המשפטים שבו מי שרוצה להיות מתווך נדל"ן יכל לגשת לבחינה פעם בשנה בתאריך מוגדר ןמצויין בחוק המתווכים. אנימחכה ,וכמוני רבים אחרים, מספר שנים מהבחינה האחרונה שעשיתי למשל במתקני הרמה ואיני יודע מתי תהיה החדשה והתשובה שאני מקבל :חכה עוד כמה חודשים ואז נדע... אנא תנו לי עצה מה לעשות

נשמע כמו עילה טובה לבג"צ.

משרד העבודה חייב לקיים בחינות, במועדים סבירים, גם אם זה לא רשום במפורש בחוק. אחרת הוא פוגע בחופש העיסוק. תאיים עליהם בבג"צ (או שתפנה למבקר המדינה). בסוף זה ישפיע. ואם לא - אז תגיש עתירה לבג"צ, אבל בשביל זה כבר כדאי לך לקחת עו"ד שמתמצא בתחום המשפט המינהלי.

למעלה