בחירה בין 2 מסלולי השקעה

בחירה בין 2 מסלולי השקעה

שלום כולם
כרגע יש לי סכום כסף בבנק שאליו אני מפקיד מדי חודש כ-650 ש"ח לטובת חיסכון לילדי הקטנים. הכסף מושקע בנייר ערך "מנורה מבטחים תא 100". קיבלתי הצעה ממקום עבודתי להעביר את הכסף לחסכון בחברת הראל עם תוכניות מגוון, ונראה לי כי המסלול המתאים ביותר הוא המסלול של המניות. החיסכון אמור להימשך לפחות עוד כ-15 שנה. האם להשאיר את הכסף היכן שנמצא עכשיו או ששוה יותר מבחינת תשואות היסטוריות לעבור לתוכנית בהראל?

2 מסלולי השקעה ואולי רעיון השקעה נוסף

להלן האלטרנטיבות לבחינה:
1. הייתי שוקל שוב האם כדאי להשקיע בקרן הנאמנות מנורה מבטחים 100 בהנחה שאתה מתייחס לקרן שמספרה 5120118 או בכלל בקרן נאמנות.שימת לבך שדמי הנהול הפנימיים+דמי הנאמן עומדים על 2.6%. לטעמי דמי ניהול גבוהים מול החלפות.כמו כן ניתן לראות כי שיעור נכסי הקרן ירד בכ 30% במחצית השנה האחרונה. כלומר: מנהל הקרן עסוק במכירת נכסים במקום לנהל את הקרן.בנוסף תציג אותה מול מדד ת"א 100 ותראה האם היא מצליחה לגבור עליו לאורך זמן?
2. הפקדה בפוליסת חסכון בחב' ביטוח, זאת בעצם כמו השקעה בקרן נאמנות אך עם שקיפות נמוכה ועדיין עם דמי ניהול יחסית גבוהים (לא ציינת מה דמי הניהול בפוליסה אך להערכתי היא בסיביבות ה 1.2%).
3. אלטרנטיבה ההגיונית יותר לטעמי הינה לבצע רכישת קרן מחקה על מדד ת"א 100(בהנחה שזה המדד שאליו אתה רוצה להצמד) אך לצבור את הסכום ומידי 4-6 חודשים לבצע רכישה בסך כ 3,000 ש"ח ע"מ למנוע עמלות גבוהות מידי ברכישה.
חשוב לזכור שבכל רכישת ני"ע קיימת עמלת מינימום הנהוגה בכל בנק והיא עשויה לשלול את ההגיון של רכישה של מדד. בדרך זו לארוך זמן אתה מוריד את רמת הסיכון בהשקעה וממצע את מחירי הרכישה.
בהצלחה.
אייל

תודה אייל!

אכן זהו מספר הקרן. שם אני משךם 0.3% עמלה (בבנק), ובהצעת חברת הביטוח אשלם 0.5% עמלה מהצבירה (אין עלויות נוספות).
&nbsp
בהנחה שאני מעוניין במסלול חיסכון עם הפקדה חודשית ולא באלטרנטיבה שהצעת- על מה היית ממליץ יותר כחסכון לאורך זמן?

שמחתי והפץ בין ידידך על הפורום שגם הם יהנו וירבו בשאלות

כל המרבה בשאלות הרי זה משובך. כך משכילים ומנסים להמנע מטעויות

למעלה