בחירה בלידה

אם פי 3

New member
בחירה בלידה

אתמול הייתי במפגש משוחחים_על_הריון_ולידה (_בצפון) בנושא "בחירה". (המפגשים פורסמו גם כאן, אבל בשתי מילים - זהו מפגש שמארגנות אורנה שפרון ושרהלה שפס-וינקלר, למי שמעוניין לדבר בנושא, ומדברים בו על הנושא באופן חופשי, לא הרצאה או משהו). זה היה המפגש הראשון של הקבוצה הצפונית, וזה היה מורגש - בניגוד לקבוצה הנפגשת בעין איילה, שכבר התגבשה למרות שאין קביעות מלאה (תמיד יש חדשות, לא כולן באות תמיד). יחד עם זה, עלו כמה דברים מאד מעניינים. רוצה לשתף בכמה תובנות, שעלו לי במהלך המפגש - בלי להתיימר לסכם או לכלול הכל (אם יש כאן עוד מישהי שהשתתפה, היא מוזמנת לשתף מנקודת מבטה). תובנה אחת: הלידה בבית, בסביבה המוגנת, איפשרה לי לא לבחור בלידה. הבחירות שלי התבצעו לפני הלידה, ולאחריה. בזמן הלידה - לא בחרתי כלום. לא התערבתי בבחירת המוסיקה - בנזוגי שם, ללא תיאום מוקדם, את המוסיקה עליה חשבתי מראש (וזו לא מוסיקה שאנחנו שומעים הרבה). אח"כ החליפו לי אותה, למשהו שפחות התאים לי, אבל לא הייתי ב-MODE אפילו להגיד משהו. לא עשיתי החלטות כלשהן. אפילו את התנוחה בה שהיתי, המים אפשרו לי לא לבחור - כי פשוט צפתי בתנוחות לא מוגדרות, לפי איך שיצא. לבחור אם אני בבריכה/במקלחת בחוץ/כאן/שם - לא הצלחתי, ועד שנכנסתי לבריכה (כשהיתה כמעט מוכנה) עברתי ממקום למקום בחוסר החלטיות. הייתי כולי בתוכי. לא יכולתי לחשוב, לשקול, להחליט, לבחור. הייתי עסוקה בללדת. והתובנה העצובה הנלווית לכך, היא שרק במקום מוגן כמו הבית (וחלק ממרכזי הלידה) זה אפשרי. התובנה השניה, היתה, שגם כשה"מציאות" נתונה לבחירתנו באופן מוגבל, תמיד נתונה בידינו הבחירה איך להתייחס לאותה מציאות - האם לקבל אותה, האם לשנות אותה, האם לראות בה את הטוב, או שמא רק את הרע והקשה. הסובייקטיבי הוא זה שעושה את החוויה, וגם לידה שהיא לכאורה "קשה" יכולה להיות חוויה נפלאה, אם זה מה שאנחנו בוחרות.

debby12

New member
מנהל
מעניין

אני מסכימה איתך לגבי ה"לא להחליט". המיילדות שלי ביקשו מראש שאכתוב להן תכנית לידה כדי שהן יידעו מה אני רוצה/חשוב לי בלידה. אחד הדברים החשובים היו תנוחת הלידה. מה שאני כתבתי היה שאין לי מסמרות בעניין מראש - שהדבר היחיד שחשוב לי הוא לא "חיפושית זבל הפוכה על הגב". ובאמת בלידה לא הרגשתי שיש לי איזו תכנית או החלטה - הרגשתי מין כיף כזה שאני יכולה לזרום עם ההתרחשויות איך שהן קורות. וכך למשל כשהשלב השני התמשך והתמשך (ומצג עורף לאחור וראיתי כוכבים) סה"כ עשיתי בפאסיביות מה שמיילדת הציעה מבחינת שינוי תנוחות וזה היה נפלא [הרגשתי שאני בכלל בפלנטה אחרת מהם. בקושי יכולתי לדבר. היה לי נוח לזרום עם מעט תקשורת לעולם. לגבי הסובייקטיבי/אובייקטיבי. גם עם זה אני מאוד מסכימה איתך שמה שאת עושה מהחוויה לא קשור בהכרח לפרטיה האובייקטיביים - וע"ע כל מיני לידות שאני קוראת שנראות לי לידות זוועה והכותבת מתארת איזה יופי של לידה זו היתה, ואיך היא שמחה ואיך היה מעולה. מה שאני לא מצליחה להגיע אליו זה שזה הכל "בחירה". למשל, הייתי מאור רוצה שחווית הלידה של בילבי תהפוך אצלי לחוויה *לא* קשה <אם מסתכלים על זה אובייקטיבית - יצאתי ממנה במינימום נזק> . אבל לי אישית זה לא מצליח. אז אולי לא תמיד מצליחים לבחור לצבוע את זה בצבעים שרוצים?

אם פי 3

New member
אני מאמינה

שהרגשות שלנו הם בחירה שלנו. לא תמיד מודעת. לפעמים נדרש תרגול. קשה יותר לשנות רגשות בדיעבד, כי כבר יש בך קבעון, למרות שאפשר לעבוד על סליחה - לעצמנו ולאחרים, וזה הופך את הרגשות הסוערים לזכרון ישן ודהוי קצת של משהו לא נעים. יש גם איזושהי דילמה, שאין לי פתרון עבורה (מלבד לידה בסביבה בטוחה, ראי סעיף א', שבו את סומכת על מי שאיתך שהוא לטובתך, לא משנה מה הוא/היא מציע/ה לעשות) בין קבלת המציאות, לבין בחירה במציאות טובה יותר. דוגמה שעלתה בשיחה אתמול: אם את בדרך לפגישה חשובה, והרכב התקלקל - מצד אחד - מה יועיל להתעצבן? מזמינים מונית (או הולכים לאוטובוס או לשכן עם האוטו...) כדי להגיע לפגישה במינימום איחור. מצד שני - כשאומרים לי שהאוטו התקלקל, קודם כל אני צריכה להאמין, שהוא באמת מקולקל, וגם, שאין פתרון מיידי - אולי בכלל מספיק להחליף גלגל או פלאג, ותוך 5-10 דקות, הרכב יהיה מוכן שוב לנסיעה?

סטיוויה

New member
../images/Emo32.gif מטורף לגמרי. אבעבועות...

אנחנו בדרך. יש חום ורואים בצבוץ של השלפוחית הראשונה. מה את מוצאת שיעיל יותר? אגב, ראיתי ת'שאלה שלך בדף האחר של האבעבועות. אפשר להוסיף לבנדר לתרחיף הצינק(הלבן הזה שמורחים עליהם).אפשר גם למי האמבטיה אבל אני ספקנית לגבי כמה זה באמת מקל.לגבי עץ התה מעולם לא נתקלתי באפשרות הזו.אני אישית מוותרת עליה.

Merav B R

New member
את צודקת../images/Emo70.gif

גם אני רק החלטתי שאני יולדת בבית, בלי לחשוב איך זה יזרום - ניסיתי לדמיין אבל הרגשתי שזה useless. לא היה שום פרוטוקול, שום תכנונים - חוץ מרצון עז ששום דבר לא ישתבש כמובן... בעצם, איך בכלל אפשר לחשוב על בחירה והחלטה כשהגוף (והנפש) הם שמובילים אותך בלידה? אני, כבתאדם שחושבת לפעמים *יותר מדי* הופתעתי שהגוף שלי "שכח" את עוצמתם של הצירים בין ציר לציר כדי לאפשר לי להתמודד עם כל אחד מהם בנפרד בלי להתייאש מהמחשבה על ההמשך ; גם אני עברתי ממקום למקום בבית וניסיתי כל מיני דברים שיעזרו לי (נשימות, כדור, מקלחת עם זרם מים ממוקד בבטן, השענות על הקיר ועוד); הופתעתי שהגוף שלי בחר להתרוקן (במקום חוקן) בצורה מוחלטת ומושלמת; הופתעתי שיכולתי להתמודד עם כל השלבים לבד, ממש לבד (אילנה הגיעה ממש לקראת השלב השלישי, ובעלי הגיע 45 דקות לפני כן, ממש גם ב"ישורת האחרונה" כשכבר הייתי בשלב שציר רודף ציר) ואם הייתי חושבת לרגע ומתכננת ללדת לבד (כלומר בלי תמיכה מלווה בכל שלב הצירים) הייתי מרגישה שאני משלה את עצמי בגדול. אני חושבת שלפעמים התהליך הזה קצת "גדול מאיתנו". אותי זה לא מעציב, זה דווקא משמח; זה פשוט כ"כ טבעי שזה מפתיע כמה הגוף שלנו נמצא בזכרונות הקדומים שלנו, בלי שבאמת נצטרך לחשוב ולתכנן....

אשכר ש

New member
מעניין, לא חשבתי על זה ככה

גם אני לא זוכרת שום רגע שבו נאלצתי לבחור במהלך הלידה. בעצם כשאני חשובת על זה, הפעם היחידה שעמדה בפני בחירה הייתה כאשר המיילדת הגיעה (בשלב הלחיצות) ושאלה אותי אם אני רוצה לעבור למיטה וללדת שם. עד אז בכלל לא חשבתי לשנות פוזיציה (בדיעבד, לא בטוחה שזה היה נכון לשנות פוזיציה, אולי זה היה חוסך קרע).

אכן היה מפגש מעניין.

היי אם פי, מאוד סקרנית להכיר, היתי במפגש אבל לא ידעתי שגם את...

למעלה