הכל ידוע, והרשות נתונה
אכן שאלת את אחת השאלות.. בבסיס התשובה מצוייה ההכרה בקיומם ואמיתותם של פרדוקסים כמכילים בתוכם את הדבר הקרוב ביותר לאמת... דוגמה שאהובה עלי היא דוגמת המכונית הישנה - את הולכת ברחוב ורואה מכונית עתיקה קלאסית במצב מעולה! - את חושבת לעצמך, היא בטח שווה מליונים.. באותו זמן איש נוסף הולך מצידו השני של הרחוב ורואה את צידה השני של המכונית - כולו שבור מטונף וחלוד - וחושב לעצמו - למה העיריה לא דואגת לפנות את הזבל לעזאזל?! למה אני משלם מיסים מי צודק? מה המציאות פה? שתיהן.. על מנת להבין יותר טוב את המציאות שלנו ממליצים לנו המורים הגדולים להרחיב את נקודת המבט שלנו - כך נראה את הניגודים (הלכאורה סותרים) המשלימים של הבריאה. ישנה בחירה חופשית בעולם. יש גם גורל. איך זה מסתדר? לכל פעולה שאנחנו נוקטים יש תגובה. אפילו לכל מחשבה ישנה השפעה. מרגע שאנחנו מסיימים פעולה כלשהי אין לנו יותר שליטה על התוצאות שתבואנה בעקבותיה. אם תשליכי אבן מראש בניין גבוה, מישהו למטה כנראה יחטוף אותה בראש וימות. מהשניה שעזבת את האבן - אין לך שליטה על מהלך הארועים.. אבל היתה לך בחירה חופשית האם לזרוק אותה או לא.. בחירה חופשית - שיצרה גורל בלתי ניתן לשינוי.. כל בחירה ובחירה שלנו יוצרת את גורלנו יום יום שעה שעה. משבוצעה פעולה - נוצרה פעולת שרשרת שסופה לא ידוע אבל נתון מראש. ידיעה זו מחייבת אותנו למחשבה ובחינה של פעולתינו, מעשינו, ואף מחשבותינו. האם מה שאני עושה יועיל או יזיק? מה המטרות והשאיפות שלי בחיים? מה חשוב לי? איך אני רוצה להגשים את כל זה?.. "מחשבה יוצרת מציאות" היא לא קלישאה - היא דרך חיים אבל.. אמנם האיש סתם הלך לו ברחוב - ונפל עליו פסנתר - איפה פה הבחירה?.. הוא יכל ללכת מרחוב אחר, או לעצור שניה לשרוך שרוכים או בכלל לא לקום בבוקר.. זאת סתם דוגמה - החיים הרבה יותר מורכבים. שום דבר לא מקרי ואין צרופי מקרים. כל בני האדם מחוברים ברמה כלשהי וכולם (על ידי בחירה חופשית) מתנהלים להם בעולם. אני יכול לקום בבוקר ולהחליט לקחת אקדח ולירות באנשים, ואנשים ימותו כך שנראה שנקבע בשבילם איזשהו גורל. אך הם בחרו בבחירה חופשית ללכת באותו יום באותה שעה במקום שבו אני בחרתי לירות - וגורלם נקבע למוות... הרעיון שבחירה חופשית ומודעת יוצרת מציאות (גורל) לא רק שלנו אלא גם של אחרים, מחייבת אותנו למעשה לפעולה. נתינה, חמלה, אכפתיות הינן כולן תכונות של רוחניות אמיתית. השאיפה היא למזג את יסוד הבחירה החופשית עם זו של הגורל: אני מנתב את רצוני על פי רצונה של הישות האחת האוניברסלית שחלק ממנה נמצא בכולנו, כך אני משפיע על גורלי, וגורל כולנו.. ישנה תפילה יפה- רצונך יעשה הרוח האוניברסלית (אלוהים) לא רצוני בי ודרכי הראי לי מה אני צריך לעשות והניחי לי להיות ערוץ לברכותיך לכל רצוני החופשי נעשה כלי בידי האני העליון שלי (שהוא חלק מאלוהים) וכך יוצר מציאות חדשה- שהייתה הגורל שלי מאז ומעולם.. למען טובת הכל ובלי לפגוע באיש (כמו שאומרים חסידי הוויקה) באהבה ינון