בחירה

יאיר24

New member
בחירה

פרשת השבוע (שמשמעותה פירוש השבוע) היא פרשת יתרו. בפרשה מדברים גם על עשרת הדיברות. יתרו = חתן משה בא עם בתו צפורה הנשואה למשה. הרבה פעמים משקפים מצבים לעם ישראל ולצורת הנהגתו דרך משקפיים - פרספקטיבה של גורם חיצוני. כאן יתרו בא לספר על שיטת ניהול עניני המשפט של בין אדם לחברו. משה משמש כשופט יחיד שם ומספר להם את הצד האלוהי.יתרו רואה איך הוא נשחק ומציע לו לקחת עזרה בצורה של שופטי שלום מחוזי ועליון. נלך רגע למקום אחר: מספרים שכל החיים אנחנו לומדים תורה בסיסית שנקראת - תורת קבלת החלטות. בכל דבר בחיי אני מחליט מה לעשות. אני הולך בדרך וניפגש באירועים וכל הזמן אני מגיב להם. מה אני אוכל? מה המיקצוע שאני עוסק בו? איך אני מגיב להורי בזמן... או במצב ... כך אני מחליט כל הזמן. מה התורה הזו מלמדת. פגשתי בחור העושה פוסט דוקטורט בתורת קבלת החלטות והוא מספר - בסופו של דבר קבלת החלטות איננה תהליך רציונאלי. אם אני אמביוולנטי זו החלטה. אם אני כועס זו החלטה. מציעים חכמים לאדם שילמד כי הוא יצור חופשי-תמיד!! אם הוא מחליט אפשרי שיגיע למצב בו מחליטים עבורו. כי ההחלטות אם אני אוהב שוקולד או כפי שאת יחפנית מספרת לוקח גו´ינט הן החלטות שנכפו עלי. ניכפו עלי עקב עיכול קלוקל של מזון=התנהגויות חברתיות שאינן מתאימות לי. באופן טיבעי לאדם יש רצון להביא את עצמו למצב בו הוא מאושר. לפגוע, להיות חולה, לכעוס וכל השאר אינם הבחירות שלי. אלו חלק מהמעטפות שאני סוחב מהמקומות בהם אני תקוע. מתי אדם משתדל מאוד לשכנע את האחר ומתרגז כשהשני לא מקבל את דעתו והולך בה? כשהמספר לא בטוח בדעתו. לבחור זו אפשרות מולדת. אם אני לומד לבחור את הנכון לי אני הולך ומבריא, הולך ונהיה מאושר הולך ומרחף... אני בא לעולם עם סט כלים ויכולות. אני אמור לסנכרן אותם עם המצבים בהם אני נתקל. ללמוד לבחור באדם שאני אוהב זוהי למידה המוכיחה את יכולותי בתחום הבחירה במעשי האהבה. ללמוד לבחור את המאכלים בהם אני מזין את גופי מאפשר לי להיווכח בדרגת הההקשבה למצבי העכשוי ומזון המסוים אותו אני צריך להיבנות בעתיד-הווה זה. ידוע לי שאני למדתי לאכול לפי הרגלים תרבותיים. אני אוכל בשביל אימי עבור ההרגלים של דודתי בהנמכת הפנים עבור סבתי ואמירת ההן לאבי. אני אומר נכון לחברי - שימצאו חן בי כשגם הסביבה הזו בסיחרור לאיזה טרנד להזין עתה ומחר. וכל אלו דרגות שניתנים לאדם לבדיקה לדעת כמה אני מתקרב אל בחירה וכמה אני מתרחק ממנה. המושג לאכול עבור הגוף או לאכול עבור הלשון, הטלויזיה, המוח המיידי (- שוקולד ממכר ) ומה אני מוכן להבין את החופש שניתן לי להזין את עצמי=אני לא מישהו אחר. אבל אני אוהבת לאכול XXX נשמע הגיוני כשההוכחה באה לידי ביטויה במצבי הגופני. אחרת אנחנו חוזרים לאכול עבור החבר´ה ולפעמים אנחנו צריכים פרספקטיבה של מישהו או משהו. זה יתרו למשל. זהו משהו ולא מישהו. ה יתר על ה... היתרון של הבא מבחוץ וקרוב. שהוא כהן המחויב שלא להידבק בהתנהגויות החברתיות ולהיבדק שוב ושוב מול האלוהים. והנה הסרטן מציב תחנת בחירה. מה היא אומרת לי תחנה זו? שאלה שחוזרת לאורך כל התנ"ך והיא השאלה הראשונה הנשאלת. אולי שאלת השאלות: האדם נשאל ע"י האלוהים בגן - איכה? כל הזמן מציעים לאדם לבחון את מקומו. איפה אתה? איפה את? העולם קיים, המציאות מסתובבת, הדרך מתפתחת, הטבע מלמד ואיפה -------- הסטים בהם אנו נטמעים בהם קלים ומורידים מאיתנו אחריות. איפה אני? אני הולך אל.... ושואל אותו איפה אני אני עוצר ברחוב ושואל מה זה כאן? אני הולך למורה ומבקש ממנו שיגיד לי איפה אני? מה אני צריך לעשות? אני הולך ללמוד לנגן בעזרת מורה ואולי אם אני רוצה אז אנגן אני הולך לגן עם הכלב ............ ........ ואיפה ???????????? מתי הסתכלת אל עצמיך? מתי איפשרת לתשובות לנבוע? אם אני לא מקשיב אז בשביל מה אני צריך את עצמי --------------------------------------------------- אנחנו בכינו בימים האחרונים על חברה שנפטרה לעולמה. מה היא מלמדת אותי? מה אני עושה עכשיו. אני עושה. לא מה שמישהו אחר לא עשה או עשה. מה ההקשבה הפנימית שלי מספרת על החיים שראיתי, על הדרך שבחנתי על ההתנהגויות שראיתי. עבור עצמי ורק עבור עצמי. אין לי שום יכולת לנתח את התנהגות האחר ולספר על מעשים נכונים או לא נכונים. ו עשרת הדיברות כל כך בסיסיות לחיים ולמוות מקצוע ההקשבה חכם. תורת קבלת ההחלטות היא חלק ממנו. כמה אני רוצה לנווט את התרחשויות חיי בחוכמה. (חוכמה היא הדרך היעילה ובמאמץ המינימלי) לימוד החוכמה בא אחרי הידע ואחרי כל התבונה האפשריים. אלו פרקים בתורת הבחירה נמשיך לפרק אותם ולבנות בשמחה ובאהבה.

יחפנית

New member
וואוו יאיר ..........

הודעתך מלאה במתנות הבנה ובצורות התבוננות מעניינות . וכתובה בצורה שלי אישית היה קל לקרוא . תודה דיברת על תורת ההחלטות . ואני לשנייה מעדיפה להתמקד במילה הבודדה - קבלה . סיפור - שסופר לי על ידי אישה/בחורה מדהימה שחלפה בדרכי . הרקע : הבחורה היתה באיזה כפר ביוון , ומצאה מחסה מפני הסופה שהשתוללה בחוץ בתוך מבנה כנסייה , והנה בתוך הסופה היא מבחינה באדם כבן 90 רוכב על אופניו , לכשהבחין בה , הוא ניגש וביקש ממנה תרומה לאיזו מטרה שהוא מתרים לה . הוא עבד בהתנדבות . לכשהיא שאלה אותו , " איש , למה בגילך אתה עוד עובד ככה ? ולמה ביום כזה , לא מן הראוי שתישב בבית ליד האח ? " הוא חייך , ואמר שהוא בחיים עדיין ועל כן לא משנה מזג האויר . ואז האיש , הביט לה בעיניים ראה את צערה שנשאה עימה מלפני כן , ואז הוא אמר לה ......... את יודעת , הדבר הכי קשה בחיים זה לקבל . ..... הוא ניסה להסביר לה ואף כתב לה את המשפט על דף . ואז המשיך במסעו בחדוות חיים . קבלה - זה הדבר הכי קשה . אך בתוכה מתגלם סוד החיים . פעם הייתי מסבירה ונכנסת ומתפלספת על חוקי הקבלה . כיום אני מעדיפה להתרכז בפשט . ( הרבה יותר קל להמריא , מלהשאר בפשט ) אז על פי הפשט ....... הקושי המחזיק אותנו מלצמוח , ומונע מאיתנו להיות בהווה .הינו חוסר קבלה . ואיני מדברת על ספירות גבוהות של הבנות , אלא מהפשטות של המילה . הרעיון הוא , שבשניה שאדם מקבל את המצב כמו שהוא . מאותו רגע מתקיים יכולת שינוי המצב . אך עד אותו רגע של קבלת המצב . קיימת תקיעות וחוסר נוחות ומעט יכולת שינוי . נניח אנו נוסעים לאן שהוא . ובדרך נתקלים במחסום מסויים . המחסום מונע מאיתנו להתקדם , ומעכב אותנו , והזמן מתקצר . אחת השאלות שאנו בדרך כלל שואלים את היקום ........ למה אני . למה לי , למה זה קורה לי . ( לעיתים אנו מוסיפים .....תמיד ..... ) כל עוד שאנו במצב מודעות זה לגבי המחסום שלפנינו . מודעות ה- למה לי - יקשה עלינו למצוא דרך להתגבר או להזיז או למצוא דרך לעקוף את המחסום ולהמשיך בדרכנו . אולם ........ בשניה שנתפוס את המצב כ- בעצם , כרגע , לא משנה במיוחד שאלות הלמה . כי כרגע יש לפנינו מחסום . והלמה מרחיקה אותנו ממציאות והתמודדות עם מה שלפנינו . ובעצם השאלות הללו בדיוק גורמות לי להשאר תקועה למול המחסום . אם אניח בצד את הלמה . ואקבל את המצב כפי שהוא . מאותו שניה . אני אתור לא אחר מציאת האשם , כי אם אחר מציאת הפיתרון . לאחר קבלה . מגיע שלב היצירה . ויצירה זה חיים . החוק הבסיסי הזה נכון לגבי כל דבר בחיים . בין אם מדובר בפקק תנועה . בפקיד ממשלה . תאונה מחלה והרשימה ....... נו זה מתאים לכל מה שקורה בחיים . אז הרשימה ארוכה . אנו חיים עם כל מני רעיונות איך החיים צריכים להיות , וכשמתגלה לנו מציאות שאינה עובדת על פי התסריט שקבענו . אנו מתמרדים כנגד . אפילו אם נתמרד עד 100 זה לא יזיז את העובדות שלפנינו . כשנקבל . אז המודעות שלנו לבחינת המצב החדש שעומד לפנינו תישתנה . וכל שינוי מודעות , גוררת שינוי מצב . אחרי שקיבלנו - יקל עלינו לבחור בשינוי . ככה זה פועל . אך לא קל לקבל דברים של אחרים , אפילו אם קוראים לו אלוהים . כי קבלה ...... זה גם ..... קבל ה´ . ומי אמר שעתה משאנו מבינים את התיאוריה ....ייקל לקבל . ולהלן דוגמא ...... עד לפני כמה ימים ..... ישבתי בבית מעונה נפשית . התחושה היתה כאילו אני נזרקת באלימות ממראה למראה באולם המראות הפנימי של תחושותי . נפצעת ברסיסי המראות שנשאו את שיברי החלומות שהיו בי . יותר משנתיים כאמור אני נמנעת מלקבל את מצב הפרידה ...... והייסורים הפנימיים היו בעלי מחירים גבוהים . לאחר שסיפרתי כאן בהודעה על המצב , ובשילוב של עוד מספר גורמים קטנים , הבנתי שהגיע הזמן לקבל . זו היתה תיקוותי היחידה . במשך יומיים , כמנטרה כל פעם שהיתה עולה בי מחשבה קשה , עצמתי עיניים ולחשתי ...... גילה , לקבל , לקבל , לקבל , לקבל את העובדה . ואכן .... כבר יום ועוד שאני חשה הרבה יותר טוב . והדברים שדחיתי פתאם כמעט ללא מאמץ מסתדרים . ........................................................ ויאיר , בנוגע לחברה שנפטרה ..... תנחומי ........חיבוק חם . ואולי בהזדמנות זו אפילו הזמנה לדבר על מוות . כי מעבר לגעגועים לאדם שהלך ...... קיימת ההתמודדות של השתקפות עצמנו והשאלות לגבי אירעיות החיים שלנו . ובכל מקרה , בעיני אין מורה המעניק לנו יותר תובנות חיים . ממראה המוות . ומותר . כבר ידוע שמותר לבכות . ומותר לדבר על מוות .

יחפנית

New member
ו.... נ.ב

לגבי הגויינט ......... שאני מקווה שבחירתי באשר היא בנוגע לא מפריע לבחירותיך . השוקולד , הגויינט . כל מה שאמרת בעיניין . הינו נכון . אולם ....... וזה אולם גדול . כל זה נכון בתיאוריה . והתיאוריה לי על כל פנים מוכרת וידועה . שוקולד - לא טוב , סיגריות - גרועות לבריאות . בחירת האהוב הנכון . ניווט חיי בהכי חוכמה והכי תבונה . העדפה של הדרך היעילה , החיפוש אחר הדרך הנכונה . מוכר ....... מאד מוכר . אך מאד לא חביב עלי כבר . בגילגול שקדם לסרטן .......... מממממ כן ידוע ביותר , זו היתה שאיפה כנראה כה חזקה ..... להיות הדרך הנכונה , שדווקא היא הוכיחה עצמה כמתפקדת בדיוק בהפוכה על הפוכה . ..... היכן שהסרטן שלי התמקם בעבר הודקינס , או במקרה שלי , נון הודקינס .....שזה אותו דבר בעיקרון מסמל על פי לואיז היי - האשמה ופחד עצום כי " אינך מספיק טוב " מרוץ נואש להפגין יכולותיך , עד אשר הדם אינו מסוגל לתמוך בעצמו . שמחת החיים נשכחת , במרוץ אחר קבלת אישור . אנו חיים בחברה השגית . ומאד מתוקשרת , מאד מעתיקנית , ומאד אופנתית . שלא לדבר על השיפוט הרב שקיים . מסתובבים לנו כאן בעולם בהרגשה שטרם עשינו מספיק , טרם הגענו לצורת החיים הנכונה . והיא הצורה הנכספת הזו - פשוט אינה קיימת . הדבר נובע מחוסר קבלה עצמית , ותבונה שאין את הצורה הנכונה לחיות . למעט מה שבא לנו . שנים לא קיבלתי עצמי כפי שאני כרגע על חוסר מושלמתי . ואז .... זוכר שסיפרתי לך שנשארו לי 4 צעדים בחיים ? אז היתה לפני בחירה . או למות מתוך תחושה שטרם השגתי את הצורה לה נכספתי ..... תצורת החיים "הנכונה" או ..... לוותר על המושלם ....... ופשוט להיות ולהנות מהקיים כרגע . כי בארבע צעדים ....... כבר אין הרבה זמן לבצע שינויים מרחיקים . השינוי כפי שציינתי קודם קיים בקבלה . וזה העולם שנפתח לפני כשקיבלתי את העובדה שאני רחוקה ממושלמות . אבל אני נפלאה בדיוק כפי שאני . פעם לראשונה כשפגשתי את מיכל , שלבטח תכיר כשהיא תבקר בפורום בקרוב ... היא כינתה עצמה - מושלמת - לאחר תהליך של מודעות ..... היא שינתה את כינוייה ל- קבלה עצמית ...... מאז ...... ההתקדמות שלה בהכרת עצמה גדל לעין ארוך . וכיום היא עמוקה כאוקיינוס ...... ואת כל העומק הזה היא גילתה בה כשהיא פסקה מלחפש את המושלמות והסתפקה בקבלה של כל מה שכבר קיים ונמצא בה . ו........"כי ההחלטות אם אני אוהב שוקולד או כפי שאת יחפנית מספרת לוקח גו´ינט הן החלטות שנכפו עלי. " לא נכפה עלי לעשן גויינט ........ זו בחירה מודעת לחלוטין . שלי . ואם יוצא לי לעשן כהחלטה כפויה זה בדרך כלל כשמישהו מנסה לספר לי כמה זה רע לי ...... ואז אני מבזה את העישון . אך לכשאני חשה חופשייה לעשן בניחותא ללא רגשות אשמה כפויים , אז אני נינוחה מספיק כדי לקדש את הגויינט ולהובילו למקום בו אני רוצה אותו . כיהודים ...... פחות חשוב מה אנו בוחרים לאכול . אך הרבה יותר חשוב זה לברך על מה שאנו משתמשים בו ..... כמדובר על מזון , אז ברכות המזון . כשאנו מבינים את הסיבה לברכת מזון ..... שהיא אגב להעלות את מודעות המזון מ- חול , לקדושה . אז אנו במצב של התמרה של המזון . על אותו עיקרון , הצלחתי להתמיר כימו - באקסטאזי ........ תמיד בירכתיהו בכניסתו . ובקידושו . ואם רעל ...... ( כימו זה רעל ) יכול להיות מותמר , ועל כן לא פגע בי בכלל . אז מה זה שוקולד .........? ואם הדודה שעמלה לה על הכיריים , כי היא רצתה לזכות במצוות אירוח . לעיתים המזון שהיא מגישה מסמל דברים לחלוטין אחרים ממזון לשמו , ולכשתאכלו במודעות של קבלה של בירכתה לך , אז אפילו אם זה מחוץ ללכאורה בחירתך , כשתברך ותקבל את מתנתה אז תוכל בכל מקרה להתמירו . לא ?????????. חיבוק חם ...... אני

אספמיה

New member
להבין זה נקרא לחיות?.. ../images/Emo142.gif

האם לחקור ולהבין את "כל" משמעויות החיים זה אומר שאנו חיים אותם ? או שאולי...אין הרבה קשר בין היכולת שלנו להבין, להסביר, לנתח את הסיבות המניעים לבחירות שלי בחיים, לבין פשוט לחיות אותם לאהוב, לרקוד, לשיר לטייל לתת, לקבל ללדת ילדים וכו´ וכו´ כל אחד על פי "הריקוד" הפרטי שלו... יאיר,אני, כולנו אחרי ש"נבין" מה אז נעשה בשארית חיינו? מתוך אורזי המזוודות. מאת, חנוך לוין. ... ובכל זאת, את הדבר האמיתי שיש לנו להגיד אנחנו לא אומרים. ואני שואל – הלא כשאנו שוכבים על העגלה הזאת, והסדין הלבן מכסה אותנו, ועוד מעט תכסה אותנו האדמה, כשאנחנו שוכבים כאן הכל נעשה פתאום ברור מאד, מה היה טפל ומה העיקר, ברור לנו שהיה משהו אחר להגיד ואנחנו לא אמרנו,בזבזנו,לעסנו וירקנו, ולא אמרנו, אלוהים,אתה נתת לנו את ההלוויות כדי להזכיר לנו את חיינו, עשה שלא נשכח את העגלה הזאת והסדין הזה גם בין ההלוויות.

למעלה