משתפר
יש לי הכרות מעמיקה עם האיגוד ובשנתיים האחרונות אני גם חבר בוועד המנהל של האיגוד. כשהתחלתי להיות מעורב מצאתי באיגוד לא מעט בעיות ופה ושם גם פעילויות תמוהות שגרמו לי להרים גבה ולהתריע. הסיבה שהחלטתי להצטרף לוועד היא על מנת לשפר את תהליכי קבלת ההחלטות, רמת הדיונים והאופן בו מבוצת בקרה באיגוד.

מפרספקטיבה של שנתיים אני יכול להגיד שיש שיפור גדול אבל עדיין יש עבודה רבה. רוב הבעיות נובעות מהרכב הוועד שלא תמיד שם לנגד עיניו את המטרה האמיתית שלשמה הוקם האיגוד. חלק מהם מקדם נושאים פעוטים וחסרי ערך אמיתי, זאת במקום לשים דגש על הפעילויות שישפרו את מצב האינטרנט בישראל, את רווחתם של הגולשים ואת האינטרסים של רושמי שמות המתחם.

יש בוועד לא מעט מאבקים על הנושאים הללו והדרך ליצור אינטרנט יותר טוב בישראל הוא כניסתם של אנשים רציניים, לא מוטים, בעלי חזון ומוטיבציה לוועד. לצערי זה לא קורה ולא פעם אני מוצא את עצמי די בודד במערכה.

האם אפשר להוריד את מחיר הרישום של שמות המתחם - אני חושב שאחרי המון שנים שהנושא הזה לא נבחן, יש לתת עליו פוקוס ולשמחתי - אחרי דחיפה רצינית של הנושא - בתקציב 2016 הוקצה לנושא ולבחינתו הרצינית סכום ראוי.

האם כספי האיגוד מנוצלים באופן ראוי - רובם כן אבל כפי שכתבתי יש מקום לשיפור ולתיעול המשאבים לנושאים יותר משמעותיים. בתוכנית העבודה של 2016 הוקצה סכום גדול לפעילות שלדעתי תשפיע על הגולשים בישראל ואני מקווה שלקראת סוף הרבעון הראשון של 2016 כבר נוכל להכריז עליו.

בכל מקרה, מי שרוצה לתרום ולהשפיע אני יכול להציע להצטרף לאיגוד ולהיות מעורב. המחסור באנשים טכנולוגיים בוועד, שיש להם ראיה רחבה, מאוד צורם לי לעין ודורש שינוי שתלוי רק בכם.