בחירות באיגוד האינטרנט

cheif

Member
מנהל
לא כל מה שאבי וייס כותב זו תורה מסיני

כמי שחבר הן באיגוד האינטרנט והן בוועד של האיגוד התמונה שאבי וייס מציג רחוקה מאוד מהמציאות. כמי שמכיר את הנושא מקרוב, הכתבה שלו נגועה באינטרסים המוזנים על ידי אנשי שלומו.

dino_din

New member
מה מצב האיגוד לדעתך?

מתנהל נכון? מבצע את תפקידו לקידום האינטרנט בארץ?
מחירי הדומיינים וניהולם בסדר לדעתך?
הכספים מנוצלים למטרות המתאימות לאיגוד?
&nbsp
לי אגב, אין מושג ואני ניזון מכתבות כמו של אבי (שהוא אחד הבודדים שכותב בנושא).
&nbsp
אשמח לשמוע גם ממך אם בא לך לשתף.

cheif

Member
מנהל
משתפר

יש לי הכרות מעמיקה עם האיגוד ובשנתיים האחרונות אני גם חבר בוועד המנהל של האיגוד. כשהתחלתי להיות מעורב מצאתי באיגוד לא מעט בעיות ופה ושם גם פעילויות תמוהות שגרמו לי להרים גבה ולהתריע. הסיבה שהחלטתי להצטרף לוועד היא על מנת לשפר את תהליכי קבלת ההחלטות, רמת הדיונים והאופן בו מבוצת בקרה באיגוד.
&nbsp
מפרספקטיבה של שנתיים אני יכול להגיד שיש שיפור גדול אבל עדיין יש עבודה רבה. רוב הבעיות נובעות מהרכב הוועד שלא תמיד שם לנגד עיניו את המטרה האמיתית שלשמה הוקם האיגוד. חלק מהם מקדם נושאים פעוטים וחסרי ערך אמיתי, זאת במקום לשים דגש על הפעילויות שישפרו את מצב האינטרנט בישראל, את רווחתם של הגולשים ואת האינטרסים של רושמי שמות המתחם.
&nbsp
יש בוועד לא מעט מאבקים על הנושאים הללו והדרך ליצור אינטרנט יותר טוב בישראל הוא כניסתם של אנשים רציניים, לא מוטים, בעלי חזון ומוטיבציה לוועד. לצערי זה לא קורה ולא פעם אני מוצא את עצמי די בודד במערכה.
&nbsp
האם אפשר להוריד את מחיר הרישום של שמות המתחם - אני חושב שאחרי המון שנים שהנושא הזה לא נבחן, יש לתת עליו פוקוס ולשמחתי - אחרי דחיפה רצינית של הנושא - בתקציב 2016 הוקצה לנושא ולבחינתו הרצינית סכום ראוי.
&nbsp
האם כספי האיגוד מנוצלים באופן ראוי - רובם כן אבל כפי שכתבתי יש מקום לשיפור ולתיעול המשאבים לנושאים יותר משמעותיים. בתוכנית העבודה של 2016 הוקצה סכום גדול לפעילות שלדעתי תשפיע על הגולשים בישראל ואני מקווה שלקראת סוף הרבעון הראשון של 2016 כבר נוכל להכריז עליו.
&nbsp
בכל מקרה, מי שרוצה לתרום ולהשפיע אני יכול להציע להצטרף לאיגוד ולהיות מעורב. המחסור באנשים טכנולוגיים בוועד, שיש להם ראיה רחבה, מאוד צורם לי לעין ודורש שינוי שתלוי רק בכם.

dino_din

New member
תודה רבה! שמח לקרוא את שכתבת

נושא כל כך חשוב ועם זאת כל כך מעט מעורבים בו או יודעים עליו.
&nbsp
אני שמח לקרוא שהמצב לא רע כמו שחשבתי. הייתי בטוח שהמצב של האיגוד הרבה יותר גרוע אבל אם אתה אופטימי זה כבר דבר טוב :)
&nbsp
אם יהיו דברים מעניינים, אני אשמח לשמוע או לקרוא פוסטים שלך בנושא (כן, אני יודע שאתה עסוק, כמובן אם יהייה לך זמן וחשק לשתף).
&nbsp
בכל מקרה, דע שאני אישית מאוד מעריך את הפעילות שלך. מהכרות (וירטואלית וקצת התכתבויות במסרים) אני בהחלט רואה בך סמן ימני להתנהלות שקופה ומקצועית בתחום!

yogevk

New member
בכלליות חלק מהכתבות שלו

הם תעמולה \ פרסומת שמשרתות חברות מסחריות מסויימות.

dino_din

New member
לא חושב שנתקלתי בזה

ממה שראיתי הוא די נכנס בכולם (חברות הסלולר, בזק, הוט, משרד התקשורת) בלי חשבון.
&nbsp
לא זוכר כרגע שראיתי איזו הטייה מיוחדת אצלו.
מסכים שלפעמים הוא נוטה להיות דרמטי להחריד והרבה פעמים הוא מנפח שטויות לדעתי.
אני כמובן לא מסכים עם הכל אבל עדיין, לא יצא לי לחשוב על משהו שהוא מוטה מידי לטובת מישהו והוא אחד ממקורות הידע הבודדים בתחום הזה.

dino_din

New member
לא ברור בדיוק מה אתה רוצה שאבדוק

בכל מקרה, אם אתה נתקל במקרים ספציפיים, אשמח לשמוע על זה. זה יעזור לי לשים את הכתבות שלו בפרספקטיבה הנכונה כי אין לנו המון כתבות תוכן על נושא התקשורת בארץ. לפחות לא כאלו שאני מחשיב כמאוזנות.
&nbsp
ועוד תוספת קטנה - שאני מרגיש חובה להבהיר, כאשר כתבתי "אבי (שהוא אחד הבודדים שכותב בנושא)" - התכוונתי שאבי הוא בין הבודדים שכותב על אקטואליה באופן סדיר ויום יומי.
&nbsp
באופן כללי בנושא, בכל מה שקשור לסקירות ומידע מקצועי, אני חושב שהאתר של מנהל הפורום הוא הטוב והמקיף ביותר בארץ ואני אישית מבקר בו הרבה ונעזר בו הרבה (ואני סתם מוסיף את זה למקרה שלא הובנתי מקודם...).

rafid1

Active member
מנהל
רוצים שתבדוק אם הכתבות שלו על FAST מאוזנות או לא....

cheif

Member
מנהל
לדעתי - זה קיים

לדעתי, חלק מהכתבות של אבי מוטות ומצד שני חלק מהן נוטות לדרמטיות בצורה מוגזמת. אני נוהג לקחת את מה שהוא כותב בערבון מוגבל כי לפי מה שאני מבין הוא מוזן על ידי הרבה גורמים אינטרסנטים שהופכים אותו לצינור תקשורת לאג'נדה שלהם. גם ברמה המקצועית יש אצלו אי דיוקים ועל חלקם גם הערתי לו בעבר.

למעלה