בחירות בארגון אלמנות צה"ל

No name for now

New member
בחירות בארגון אלמנות צה"ל

אני פותחת שרשור רשמי למי שרוצה לדון בנושא או לשאול (אני מקווה שלא אותי כי אני לא עוקבת)
 

גאיה77

New member
תיקון: ארגון אלמנות ויתומי צה"ל

זה שמו הרשמי של הארגון. האם ככזה הוא גם מייצג את יתומי צה"ל?
 

No name for now

New member
זו הבעיה

הוא אמור אבל הוא לא, לכן קם ארגון יתומי צה"ל ולכן הארגון מנסה להשיג הכרה כארגון יציג ליתומי צה"ל אני באופן עקרוני קוראת לו ארגון אלמנות צה"ל אני לא מרגישה שהוא מייצג אותי, ואני דרך אגב עדיין יתומת צה"ל לפי החוק
 

No name for now

New member
דרך אגב

לפי התקנון החדש של הארגון אמורה להיות לי זכות בחירה בבחירות הקרובות, אני מחכה ומצפה לראות אם אקבל מהם משהו (בינתיים גם אמי לא קיבלה כלום)
 

גאיה77

New member
זכות בחירה

האם יש ליתומי צה"ל זכות בחירה? לפי התקנון, למיטב הבנתי,יכול להצביע רק חבר בארגון וחבר בארגון הוא מי שמשלם דמי חבר... זאת ועוד, לעניות דעתי, למי שיש זכות בחירה, צריכה להיות לו גם זכות להיבחר, לא?
 

No name for now

New member
עכשיו אני מבינה את הקטע

לפי התקנון החדש יתומי צה"ל (אני משערת שמגיל 18 עד גיל 30) יכולים לבחור ולהיבחר, אבל רוב היתומים לא מודעים לכך ולכן לא נרשמים לארגון חוץ מזה לא ברור לי למה אני לא חברת ארגון באופן אוטומטי, הרי הם קוראים לעצמם ארגון אלמנות ויתומי צה"ל את מבינה איזה סיבוך זה?
 

גאיה77

New member
כדאי לבדוק מהי המשמעות

לגבי הבחירות הקרובות. לכל אדם יש זכות לבחור בהגיעו לגיל 18, אבל לא בארגון שאמור לייצג את מי שהוא מקבל כספים עבורו?
 
תיקון טעות

ארגון אלמנות ויתומי צה"ל, מייצג אך ורק אלמנות צה"ל, הסיבה שהוא נקרא "ארגון אלמנות ויתומי צה"ל, כי הוא מייצג גם אלמנות שילדיהן עדיין סמוכים על שולחנן, כלומר יתומים מתחת לגיל 18, וזה מקביל למינוח הנהוג במשרד הבטחון, ילדים (יתומי צה"ל)עד גיל 18, מוכרים כמקבלי קיצבה דרך אימותיהם. יש מספר קטגוריות לאלמנות: אלמנות ויתומים (שילדיהן מתחת לגיל 18), אלמנות שילדיהן בגרו (שילדיהן מעל גיל 21), אלמנות ללא ילדים. ארגון אלמנות ויתומי צה"ל, מייצג את האלמנות מ-3 הקטגוריות הנ"ל, מכיוון שעליו נמנות גם אלמנות שילדיהן מתחת לגיל 18, היה הכרח להוסיף לשם גם את היתומים. אני אלמנת צה"ל ליתום צה"ל בן 35, אינני מייצגת שום ארגון, ובאמת, גם לא איכפת לי מהארגון וגם לא מאלמנות צה"ל, איכפת לי רק מכם, הבנים והבנות, אתם המקופחים העיקריים, ונגרם לכם עוול על עוול, גם איבדתם את אבותיכם, גם גדלתם ללא אב, ומשרד הבטחון מתנער מכם. אני אתכם, בכל מאבק.
 
היי ליאורה ברוכה הבאה אנא, חשוב ...

לתת עובדות נכונות ולדייק, לצערי מה שכתבת לא מדויק. ארגון האלמנות כפי שסיגל קוראת לו - טען בבית המשפט המחוזי ב2003 כי הוא מייצג את יתומי צה''ל טרם הגיעם לגיל 30. הארגון קבל את התואר ''ארגון יציג'' בפני משרדי הממשלה כי הוא היה אמור לייצג אותנו נכונה. לצערנו המציאות הכתה על פנינו בחוזקה ונאלצנו להקים את העמותה לשמור על זכויותנו וזכאותינו.
 
אתה צודק, וכך גם במשרד הבטחון

ואגב, אני מתרעמת על כך שיתומי צה"ל מפסיקים להיות מוגדרים כך בהגיעם לגיל 30, גם בעיני משרד הבטחון, זוהי חוצפה, האם בגיל 30 אתם מפסיקים להיות יתומים? האם בגיל 30 אתם מקבלים את אבותיכם בחזרה? דווקא יתום מעולם לא חדל להיות יתום, אתם בקטגוריה זו לכל חייכם. בניגוד לקטגוריות אחרות, כמו אלמנה, גרושה ורווקה, שמצבן המשפחתי יכול להשתנות, יתום מעולם אינו יכול לשנות את מצבו המשפחתי. משום מה, במשרד הבטחון חושבים שבגיל 30 זה עובר לכם, מבחינה רגשית, בגיל 30 אינכם פחות כואבים, או פחות חסרים אבא, ומבחינה כלכלית, אינכם פחות זקוקים לעזרה כספית מהורים. משיחות עם בני, מסתבר, שגם כיום, חסר לו אביו, דווקא ככל שהוא מתבגר, חסר לו אבא להתייעץ, להישען בזמנים קשים, לשתף בחוויות ובשמחות, גם כשהוא אבא בעצמו חסר לו הסבא להכיר לבנו, דווקא כשהוא יודע מה זה להיות אבא, זה כואב לו שבעתיים כשהוא מבין מה אביו הפסיד כשלא זכה לגדל את בנו, ומה הוא הפסיד כשלא זכה לגדול עם אביו. זכות האב היא זכות מהטבע, ביטוי לקשר הטבעי בין האב לילדיו, ילדים שהם בשר מבשרו, זכות טבעית לסיפוק נפשי לחבק את ילדיו, זכות להשיג סיפוק נפשי-רגשי לראות ילדיום גדלים ומתפתחים, זכותו וטובתו של כל ילד לקבל אהבה מאביו, זכות זו נשללה מכם, ע"י המדינה. אותה מדינה שגזלה מכם את הזכות לגדול עם אביכם, ולרבים מכם את הזכות אפילו להכירו, מתעלמת מזכותכם להמשיך להיות יתומי צה"ל, ולהמשיך להיתמך ע"י המדינה.
 
למעלה