בחירות לפרלמנט בעיראק

a e q u i t a s

New member
הבחירות לפרמנט העיראקי

אני מאמין שעיני כל העולם נשואות לעיראק בתקופה האחרונה, בעצם המערכה בעיראק תקבע את עתיד המזרח התיכון, האם הפוליטיקה העיראקית תייצב ותהפוך למדינה בעלת שלטון חצי-דמוקרטי או לפחות פרו-מערבי. האם אמריקאיים יצליחו להפסיק או לצמצם לכדי מינימום את פעולות הטרור בעיראק. מנהיגי ערב מביטים דיי בפחד אני מאמין על מה שקורה בעיראק, שכן בעולם הערבי מסתמן מגמה כזו של פתיחות, או לפחות ניסיון של פתיחות, בלבנון מדברים על זה, במצרים מובארק זרק את יו"ר אופוציזיה שלו לכלא כי התמודד כנגדו, המשטר הסורי מתנדנד ולעניות דעתי לא יחזיק עוד הרבה זמן... ללא ספק, שני עיראק היא מדינת מפתח כרגע בייצוב המזרח התיכון ומה שיפול שם יתן פוש לרציני למגמות כלל אזוריות.
 

איתיet

New member
צריך לזעזע את המזה"ת

אני בעד הקמת מדינות אתניות בעיראק. הבעייה הגדולה היא רצף שיעי מאיראן עד דרום לבנון לכך צריך לתת לזמן לעשות את שלו. תורכיה תתנגד בתוקף להקמת מדינה כורדית. אולי פדרציה בעיראק תפתור את הבעייה.
 
"מנהיגי ערב"

אתה באמת חושב שאפשר להכריח אנשים לחיות בדמוקרטיה? יש כאן בפורום מישהו שבאמת לומד יחב"ל?! רוב העולם חי רוב זמנו, אפילו רוב המאה ה 20, ללא דמוקרטיה. אנשים צריכים לרצות דמוקרטיה. אי אפשר לכפות את זה, בטח לא בעירק עם גושי דת כל-כך חזקים. שים לב שכפיית דמוקרטיה בגרמניה אחרי מלחמת העולם הראשונה לא עבדה. זה הצליח ביפן - נס יחודי בגלל האופי היפני. מנהיגי ערב מפחדים - בטח. כי חוסר היציבות שהכיבוש האמריקאי הביא רק יתגבר כאשר הם יעזבו (ותהיה בטוח שהם יעזבו, כמו בויאטנם). החשש העיקרי הוא שעירק תהפוך למדינת אל-קאידה, ובעקבותיה מיידית ערב הסעודית (ארה"ב לא תוכל להזרים צבא לערב הסעודית 5 דקות אחרי שנטשה את עירק). אבל העתיד הרחוק ורוד. המטורפים האיסלמים ישתלטו באמת על הנפט (עירק וערב הסעודית) ובמחיר של 100$ לחבית, אנרגיה אטומית ואחרת מאד מאד קוסמת. אני מעריך שעד 2030 התלות בנפט תהיה אפסית ומדינות ערב יחזרו למקומם הטבעי - חשובות מתקדמות ועשירות כמו מדינות אפריקה.
 

a e q u i t a s

New member
אי אפשר להכריח אנשים

אי אפשר להכריח אנשים לחיות בדמוקרטיה, הרי זה דיי אבסרוד שזרים ימותו למען אנשים אחרים שלא מבינים בגדולתה של חופש. אם זאת אני נוטה להאמין שאיפה הטבעית של כל אדם לחיות ללא פחד ומורא, בחופש ובחירות וזה בעצם העקרון שמנחה אותי באמונה שאנשים, שבאמת יבינו את מהות הדמוקרטיה או סאמי דמוקרטיה ישאפו להשיגה. כרגע אדמת עיראק ה"חופשית" ספוגה בדם רב של פיגועי טרור שקטלו מאות אם לא אלפי אזרחים תמימים. אל זרקוואי בהחלט מערער את היציבות המשטרית בעיראק, אם זאת אסור לשכוח שבבחירות האחרונות קרוב ל 80 אחוז חרף האיומים בפיגועים טרור ביום הבחירות שלא היו. בסופו של דבר יש פה הרבה אינטרסים פוליטיים, אני לא אשקר לך, אבל יש פה איזה הטמעה של ערכי המערב בקרב מדינות ערב, גם אם הם מאוד לא ברורים וקלושים כרגע.
 
למעלה