בחירות מקומיות ברמת השרון עזרה!!!

owen007

New member
בחירות מקומיות ברמת השרון עזרה!!!

יש לי עבודה באזרחות שקשורה לבחירות המקומיות ברמת השרון אני מאוד מאוד מקווה שתוכלו לעזור לי ב-2 שאלות: 1. הציגו את שיטת הבחירות לרשויות המקומיות במדינת ישראל 2. הציגו לפחות שלוש פעילויות שהנכם נתקלים בהם בחיי היום יום שהן מתחום תפקודה של עיריית רמת השרון (דבר אחד יש: איסוף זבל) תודה ענקית למי שיעזור באמת תודה

תגובה

1. שיטת הבחירות היא יחסית. כל בוחר מעל גיל 17 יכול להצביע בשני פתקים: פתק צהוב למי שהוא רוצה שיהיה ראש העיר ופתק לבן למועצת העיר. מועצת העיר מורכבת מחברי סיעות שונות שחלקן נמצאות בקואליציה עם ראש העיר וחלקן(ברוב המקרים מיעוטן) נמצאות באופוזיציה. מספר חברי המועצה תלוי בגודל העיר. ברמת השרון הוא 17. מועצת העיר מונהגת ע"י ראש העיר שנבחר כאמור בבחירות אישיות. המועצה מתכנסת מפעם לפעם לדון בעינייני העיר העומדים על הפרק. כל פעילות חברי המועצה נעשית ללא תשלום שכר, למעט ראש העיר וסגן אחד או שניים בשכר. ברמת השרון הציגו מספר אנשים את מועמדותם למועצת העיר: איריס יעקב באן, איציק רוכברגר, יצחק קאול, מאיר דורון ושרה זיו. כל אותם מועמדים עומדים בראש מפלגות שרצות למועצת העיר. ישנן עוד מפלגות שרצות למועצת העיר בלבד. כיצד נקבע מי המפלגות שיושבות במועצת העיר? הקולות הכשרים (סך כל הקולות פחות הקולות הפסולים) שמתקבלים ע"י המצביעים נספרים. קולות של מפלגות שלא קבלו אחוז מצביעם מסוים לא נספרים במנין הקולות והמפלגות האלה לא יושבות במועצת העיר. שאר הקולות מחולקים במספר חברי המועצה הקיים. התוצאה שמתקבלת היא המפתח לקול. לדוגמא: בעיר "מצפה נשרים" הצביעו 30 אלף מצביעם ומספר חברי המועצה בעיר הוא 15. 30/15=2. כלומר על כל 2000 קולות זכאית מפלגה להכניס חבר מועצה. יתכן מצב בו למפלגה "אריות העיר" חסרים 4 קולות כדי להכניס חבר מועצה נוסף (המפלגה קבלה 3996 קולות ולכן זכאית להכניס חבר מועצה אחד). מפלגת "הנשר" קבלה 4220 וזכאית להכניס שני חברי מועצה. אם שתי המפלגות חתמו לפני הבחירות על הסכם עודפים, יועברו הקולות העודפים מעבר ל4000 של הנשרים אל מפלגת האריות וכך תזכה האריות להכניס גם היא 2 חברי מועצה). 2. סלילת כבישים עירוניים, הפעלת מועדוני נוער, גינון עירוני, מתן רשיונות עסק, תכנון בנייה. תכתוב בעבודה גם שבנצי מודו אמר שעיריות מספקות טובות הנאה למקורבים.

למעלה