הבחירות שלי
1. הטובה ביותר: ההתלבטות כאן מאוד קשה! יש שלוש מועמדות - USC, Oklahoma, Auburn שכולן מבתים (ליגות) חזקים וכולן סיימו בלתי-מנוצחות השנה. אם מסתכלים על לוח המשחקים והתוצאות שהשיגו כולן אז אובורן עם הלוח הפחות קשה מכולן עם משחקים טריוויאליים מול סיטאדל, קנטאקי ולואיזיאנה-מונרו שכולם הסתיימו בנצחון קליל. שתי הגדולות האחרות נאבקו חזק יותר. נניח שאובורן נפלה. אם להסתכל על השחקנים בשתי הקבוצות הגדולות אז יש לנו מצד אחד את מאט ליינארט ורג'י בוש ב USC ואת ג'ייסון וייט ואדריאן פיטרסון (המדהים) באוקלהומה, לדעתי שוויון עם יתרון קליל ביותר לאוקלהומה. מבחינת לוח המשחקים - שתיהן שיחקו מול קבוצות חזקות רבות במהלך העונה וניצחו את כולן. שוויון, אך אם שמים לי אקדח לרכה, אז... אוקלהומה. 2. המפתיעה: ארבע מועמדות בעיני - טקסס טק עם 7 - 4, קליפורניה עם 10 - 1, יוטה עם 11 - 0 ובויזי סטייט עם 11 - 0. טקסס טק הדהימה את כולם עם תבוסה שלא נראתה מעולם 70-10 מול נברסקה ונצחון 35-25 בקנזס סטייט שהיתה גדולה עד לא מזמן. קליפורניה עשתה עונה מדהימה ולא שגרתית כשההפסד היחיד הוא מול USC בתוצאה 23-17. לגבי יוטה ובויזי סטייט עצם היותן מדורגות בטופ 10 (יוטה 6 ובויזי 10) היא הפתעה מרעישה. הבחירה שלי כאן - קליפורניה. 3. המאכזבת: שלוש מועמדות עיקריות - נבראסקה עם 5 - 6, וושינגטון עם 1 - 10 וקנזס סטייט עם 4 - 7. נבראסקה שאך לא מזמן היתה אימת כל הגנה עשתה נפילה קשה מאוד עם הפסד משפיל (טקסס טק - כבר הזכרתי) ומעדה שוב ושוב מול קבוצות שבד"כ בימים רגילים לא מהוות מכשול עבורה כמו איווה סטייט וסאות'רן מיסיסיפי. על וושינגטון שבד"כ מדורגת אי שם בטופ 20 אין הרבה מה להרחיב, רק לומר שכדי להיחשב מאכזבת, צריך שיהיו ציפיות. אז ציפיות הרבה לא היו, אבל דחילכ, עד כדי כך??? קנזס סטייט כמו נבראסקה עברה עונה טראומטית עם הפסדים כואבים לפרזנו סטייט, קנזס וטקסס טק, אבל נראה לי שהם עוד יחזרו ובגדול בקרוב. המאכזבת לגבי - נבראסקה.