בחירות
או-

ענתי44

New member
בחירות../images/Emo104.gif../images/Emo45.gif או- ../images/Emo31.gif

מאז שהוחלט לפזר את הכנסת וללכת במרץ לבחירות.אני כל הזמן חושבת על שני דברים. אולי הזמן הטוב בשבילנו עכשיו לקדם את עינייני המחלה. ובעיקר אני מתלבטת קשות. אמא שלי תמיד הצביעה והיתה מעורבת בנעשה בארץ. היו לה הדיעות הפוליטיות שלה. ומה עכשיו? הרי לפי החוק, אני יכולה לגשת איתה מאחורי הקלפי ולעזור לה טכנית להצביע ( חס ושלום לא לבחור במקומה) היא מידי פעם מגיבה לנעשה. ונניח היא תגיד לי מי היא רוצה. האם זה באמת רצונה???????. האם לא עדיף לא לקחת אותה לקלפי???.. מחד, זה משהו שהיה חשוב לה המעורבות הפוליטית וההצבעה אך מאידך, האם זה באמת נחוץ???????. מה דעתכם??????.

אנימו

New member
ענתי- עמדתי בשעתו בפני בעיה דומה.

העדפתי לא לקחת את הבוחר לקלפי. מישהו עוד יכול חלילה וחס לומר שאינה ברת-בחירה. זה היה חשוב לה . השאלה אם עדיין משחק אצלה תפקיד....

ענתי44

New member
זהו שאני לא בטוחה

היא מידי פעם מתעניינת ויש ימים שזה ממש לא מדבר אליה. כשהרופא שאל אותה באחד מאישפוזיה השנה, מי ראש הממשלה???... היא הביטה בו בבוז, איך הוא לא יודע ש... דוד בן גוריון. מצד שני ביום רצח רבין היא בכתה והגיבה לפוליטיקה עכשווית. בקיצור אני לא ממש יודעת.

ronnyw

New member
בחירות - כן או לא.

מצאתי את עצמי מתלבטת בעקבות המסר שלך. גם אבא שלי היה תמיד מעורב מאוד, אכפתי, הלך לאספות בחירות (העריץ את בן גוריון ואחר כך את פרס) והאמין שהצבעה היא חובה אזרחית. אימא, לעומתו, היתה יותר ימנית, והעיזה "להמרות" את פי אבא ולהצביע מה שרצתה. אבל כיום? לא נראה לי שהם מסוגלים לעקוב אחרי ההתפתחויות הפוליטיות בארץ (האמת - גם אני כבר לא מצליחה לעקוב אחרי נדידת הציפורים הזו), אין כמעט יכולת עיבוד מידע, יכולת ניתוח, ואם יש שאריות מהיכולת - השיקולים אינם ענייניים, אינם הגיוניים, אינם אידאולוגיים. כלומר - נראה לי שאין כל הצדקה להצבעה שלהם, ואין כל סיבה להיכנס לפרויקט (וזה פרויקט...) של סחיבתם לקלפי. עלינו להשלים שזה עוד אחד מאותם המוני דברים שהם כבר לא יעשו לעולם (כמו ללכת לים, ללכת לסרט, לאפות עוגה וכ' וכ' - מליון מעשים קטנים שמרכיבים חיים נורמאליים). כך שהתשובה שלי היא - לא .

zs1957

New member
בחירות- תגובה לענתי 44

שלום ענתי! זו שאלה שכולנו מתלבטים בה.עצתי היא לא לקחת את אמא לקלפי.נכון שכאשר החולים היו בריאים היה חשוב להם מאד ללכת לקלפי ולהצביע.כיום אמך חולה והיא אינה יודעת במי היא רוצה לבחור,לכן במצב כזה אין טעם לקחת אותה לקלפי.אני לא לוקחת את אמא שלי לקלפי מזה מספר שנים. באשר לקידום עניני המחלה בכנסת עדיף לעשות זאת עם לוביסט. מנסיון שלנו בעמותה לקדם ענינים התוצאות טובות מאד. העלות יקרה אבל כדאית וחיונית. שבת שלום זהבה שחם/ עמותת אלצהיימר

למעלה