בחירות

כוכב114

New member
בחירות

אם הילארי קיבלה הרבה יותר קולות מטראמפ
איך הוא ניצח?
קראת משהו על שיטת האלקטורים אבל זה לא היה ממש ברור
למישהו יש הסבר פשוט?תודה

SicTransit

Active member
האם את מבינה משהו בטניס תחרותי?

ברור לך שיתכן שהמנצח יזכה ב*פחות* משחקונים מיריבו בחישוב הכולל? לדוגמא, חמשת הסטים הבאים: 6:4, 6:4, 6:4, 0:6, 0:6

המנצח זכה ב 18 משחקונים (שלוש פעמים 6) והמפסיד ב 24 (פעמיים 6 באלה שניצח + שלוש פעמים 4 באלה שהפסיד). אותו דבר, אגב, נכון גם לנקודות בכל משחקון.

בשיטת האלקטורים כל מדינה היא המקבילה של משחקון בדוגמא. אם זה עדיין לא ברור אחשוב על דוגמא מחיי יום יום.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הסבר פשוט

נאמר שיש 3 אזורי בחירה ובכל אזור 100 מצביעים, מי שזוכה ב 2 אזורים נבחר
עבור מועמד א. הצביעו באזור 1. כל ה 100 ובאזורים 2 ו 3 49 - כלומר ביחד 198 מתוך 300 - רוב ברור.
עבור מועמד ב איש לא הצביע באזור 1 ובאזורים 2 ו 3 הצביעו עבורו 51 בכל אזור - כלומר ביחד 102 (הרבה פחות מ 198)
נבחר מועמד ב שזכה ב 2 משלושת האזורים

כוכב114

New member
תודה לשניכם

לקחתי את התשובה של ברזילי
שרטטתי בדף טבלה עם הנתונים
והבנתי
כדי לדייק אני אומר שאני חייבת תשובה לבן שלי בן 10 בנושא הזה
ועזרתם לו ( וגם לי :)

SicTransit

Active member
ובכל זאת...

אם במקרה הבן שלך חובב טניס (או כדורעף או טניס שולחן וכיו"ב), ייתכן שיהיה לו קל יותר עם ההסבר שלי.

trilliane

Well-known member
מנהל
כי זו שיטת "הכול או כלום" בכל מדינה

די ברוב יחסי במדינה מסוימת כדי לקבל את כל האלקטורים באותה מדינה, אבל לא כל המדינות שוות בגודלן, ומכאן...
&nbsp
ובהרחבה, קראי את הערך הרוולנטי בוויקפדיה:
https://he.wikipedia.org/wiki/חבר_האלקטורים

אמירמל

New member
תוספת קטנה

כמו שהוסבר לפניי, זה נובע מכך שהמירוץ נערך בכל אחת מהמדינות בנפרד כשלכל מדינה יש גודל שונה.
מה שעוד מסבך את העניין זה שמספר הקולות לכל מדינה אינו שווה וגם לא יחסי לכמות האוכלוסיה או המצביעים. המדינות הקטנות יותר מקבלות ייצוג גבוה יותר. בוויומינג הצביעו בסה"כ 256 אלף איש בערך. טראמפ קיבל על ניצחון זה שלושה קולות בחבר האלקטורים. בקליפורניה הצביעו יותר מ-14 מיליון בני אדם, מרביתם לקלינטון. לו היה מדובר ביחס ישר היא הייתה צריכה לקבל פי 55 קולות בחבר האלקטורים כלומר, 165. בפועל, היא זכתה רק ל-55 קולות.

trilliane

Well-known member
מנהל
נובע מכך שלא כל קול קובע ולא כל קול חשוב...

מכירה בעלי אזרחות שלא טרחו להצביע כי באמת לא היה טעם. בגדול הקולות נחשבים רק במדינות מתנדנדות (swing states). שיטה מחורבנת.

ruven7

Active member
זה נכון

אם במדינה בה ברור שהרוב יצביע לדמוקרטים מי שיצביע לרפובליקנים-קולו ממילא יימסר ליריב.בסופו של דבר הבחירות מוכרעות על מדינות מתנדנדות שיכולות להיות קטנות.מועמד לא ירכז מאמצים במדינה רבת אוכלוסיה כמו קליפורניה או ניו יורק שידועות שבאופן מסורתי יצביעו ליריבו.

קליט

New member
נותנים לכל מדינה את הכבוד שלה

בכל מדינה בארצות הברית, למי שיש רוב - הוא המנצח במדינה הזאת, ולא משנה למי יש רוב בכל ארצות הברית. היות ובכל מדינה יש נציג/אלקטור ממליץ, איך הוא ימליץ ?.... לפי הרוב במדינה שלו ! הגיוני, לא ? יש מדינה אחת או מס' מדינות קטן שהם ממליצים לפי הבוחרים, אם יש לקלינטון ששים אחוז אז ששים אחוז מהנציגים/אלקטורים במדינה יצביעו לקלינטון וכולי

למעלה