בחירת אדריכל/ית

ליב לוב

New member
בחירת אדריכל/ית

אנחנו בונים בית בהרחבה של מושב בדרום (אזור אשקלון) על חצי דונם. אנחנו בשלב בחירת אדריכל/ית ומתלבטים בין שתי אדריכליות מאוד שונות באופיין: מבחינת סגנון: לראשונה יש סגנון מובהק, קווים ישרים, חלונות גדולים וחללים פתוחים, שמה דגש על פונקציונליות וכמעט ללא אלמנטים "קישוטיים". יש לציין שזה הסגנון בו אנו מעוניינים. לשנייה אין סגנון מובהק, לדבריה היא הולכת עם הסגנון שהלקוח רוצה. מבחינת גישת עבודה: הראשונה (לפי מה שהבנו מאנשים שהיא תכננה להם את הבית) כמעט ולא מעורבת בתהליך הבנייה עצמו לאחר סיום שלב התכנון. צריך להזכיר לה שתבוא לשטח לראות מה קורה והיא לא עושה את זה "מכל הלב". השנייה, לדבריה, מעורבת בכל פרט, עוזרת בבחירת צבעים, מייעצת, עושה "פיקוח על" כפי שהיא הגדירה זאת. בתכנון עצמו היא יורדת לפרטים, לדוגמא תכנון מיקומים וגדלים של מגרות וארונות במטבח ולפי זה תכנון גודל ומבנה המטבח. הבנו שהיא יסודית מאוד וזה חשוב לנו, כי אנחנו אנשים יסודיים שאוהבים לדעת כל פרט מראש. מבחינת אופי: הראשונה קצת קרה, סוג של "צנונית", מאוד בטוחה בעצמה והכימיה שלנו איתה לא היתה משהו. השנייה היא ארגנטינאית חמימה ונחמדה, פילפלית ועושה רושם של בחורה כנה. הכימיה איתה היתה מצויינת. מבחינת נסיון: הראשונה למדה בטכניון, היא מבוגרת (בסביבות ה- 50) ובנתה המון בתים באזור. היינו בכמה בתים ורובם מצאו חן בעינינו. השנייה למדה בויצו חיפה, היא צעירה ויש לה פחות נסיון עם בתים פרטיים. לא ראינו בתים שהיא תכננה כי כמעט ואין בתים כאלה באזור. ראינו בתמונות ונראה נחמד, אבל היא הסבירה שכל בית מותאם ללקוח ולא בטוח שימצאו חן בעינינו בתים שנראה. מבחינת מחיר: הראשונה לוקחת 5000 $ כולל קונסטרוקטור. השנייה לוקחת 6000 $ ללא קונסטרוקטור, כלומר זה יוצא סה"כ 7000$. השאלה מה חשוב: הכימיה עם הבנאדם וצורת העבודה, או ההוכחות בשטח והנסיון??? נשמח לתגובות ועצות! תודה

כדאי שתפנו לאדריכל חיליק קרווני

המשרד שלו נמצא בבית גור באשקלון, אני שילמתי לו 3700$ כולל קונסטרוקטור. התוצאות בתמונה

בינא

Member
היינו בכמה בתים רובם מצאו חן בעינינ

זהו משפט המפתח לבחירת האדריכל/ית. הלימודים בטכניון והיותה מבוגרת - יתרון. "סגנון מובהק, קווים ישרים, חלונות גדולים וחללים פתוחים, שמה דגש על פונקציונליות וכמעט ללא אלמנטים "קישוטיים". יש לציין שזה הסגנון בו אנו מעוניינים" - נתתם תשובה. "לוקחת 5000 $ כולל קונסטרוקטור" - לטעמי נותנת לכם "תוכנית מגרה" עם תיקונים והתאמות למגרש שלכם, אבל אין בזה כל רע. "קצת קרה, סוג של "צנונית", מאוד בטוחה בעצמה והכימיה שלנו איתה לא היתה משהו." אל תתחתנו איתה...אבל יש על מי לסמוך... האדריכלית השניה משקיעה יותר זמן לכן לוקחת יותר כסף. יכול להיות שעדיפה לכם מעצבת פנים בנוסף לאדריכלית הראשונה. מעצבת פנים יורדת לפרטים. "ויצו חיפה" הרמה הנמוכה ביותר של לימודים הקיימת. מוסד "הטכניון" - הרמה הגבוהה ביותר - אחד מ-5 המוסדות המוערכים בעולם בתחום. לפרטים והתיעצות נוספת אתם יכולים לכתוב לדוא"ל החתום מטה.

M הדרך

New member
בינא איך אתה מרשה לעצמך

למה אתה מחליט שויצו חיפה הוא הרמה הנמוכה של הלימודים?ויצו חיפה או בשבילך האקדמיה ,מוסמכת להעניק תואר ראשון בארכיטקטורה.כל מוסד ללימודים הוא בפיקוח, והסטודנטים תאמין לי נבחנים בדיוק אותו דבר. לא יעלה על הדעת שאתה עסוק בלבטל מקום לימודים כמו ויצו חיפה או אחר. בוא, תתקרב למסך.. .שששש אפח'ד לא שומע.. רד למטה קצת.... איפה למדו האדריכלים שאתה עובד איתם 33 שנים? ברשת עמל? ומה רע בכך? עם יד על הלב ,גם אם תהייה אחרון נותני השירותים בתחום הבניה לא אקנה את שירותיך הגיע הזמן שתרגיע קצת.

בינא

Member
את דירוג מוסדות הלימוד קבעו אחרים

לא אני. ההשוואה הייתה צינית והכוונה הייתה כי לא משנה בכלל היכן המתכנן למד... אני מכיר מהנדסים שגמרו טכניון שלא הייתי נותן להם לתכנן בית אפילו אם הם ישלמו לי... כוונתי הייתה כי כל אחד צריך לבחור את המתכנן איתו יעבוד על-פי הפרמטרים החשובים לו. יש כאלה שבוחרים בגלל כימיה מהירה, אחרים כי ראו תוכניות ובתים שמצאו חן בעיניהם וכיו"ב. שורה תחתונה, הבקשה להמלצה בין 2 המתכננות נראתה לי קצת לא לענין ולכן ניסיתי לכוון אותם לפי מה שהם כתבו. נ.ב....פעם, ויצו חיפה היה "המפלט" של כל התלמידים בחיפה ש"נשרו" מהתיכונים, אבל הוריהם לא הסכימו שיפסיקו ללמוד. ה"פעם" הזו הייתה מאוד מזמן...

פיטנגו4

New member
../images/Emo32.gif הטכניון - כבודו במקומו מונח

אני בפירוש לא עסוקה בלדרג מוסדות, וכמו שבינא כתב- בשורה התחתונה - האדם עצמו הוא הקובע, ולא משנה איזה מוסד הוא גמר. אבל לטכניון יש עדין את השם של המוסד הטוב יותר, גם לתארים ראשונים וגם למתקדמים, יש לו את רשימת המועמדים הארוכה ביותר. . עוד לא שמעתי על מישהו, שכאשר הוא לא התקבל למכללה/ויצו/עמל/בי"ס להנדסאים, הוא ניסה והצליח להתקבל לטכניון... יש הרבה הרבה מקרים הפוכים. הטכניון מופיע ברשימות עולמיות בכמה תחומים. מיותר לציין, ששום מכללה לא מופיעה.

פיטנגו4

New member
ועוד משהו ../images/Emo6.gif

מניסיון אישי, לא תמיד רמת המרצים מקבילה לרמת המוסד (והמבין יבין...) לפעמים, במקומות שמשלמים להם טוב, במקומות שיש התחשבות אמיתית בחוות דעת של סטודנטים, דוקא שם ימצאו המרצים הטובים ביותר.

fireman

New member
תרשי לי לחלוק עלייך

יש גם יש מכללות במדינת ישראל שזכו להכרה בינלאומית ע"י פיתוחים חדשניים בעלי חשיבות עולמית. אני אישית לומד במכללה שכזו שזכתה להכרה עולמית בזכות מחקר העוסק בחומרים מתקדמים. אגב, בתחום בו אני לומד, לסטודנטים בוגרי המכללה יש עדיפות ברורה על הסטודנטים של בן גוריון למשל ומסיבות ברורות לחלוטין.

פיטנגו4

New member
זו לא מחלוקת ../images/Emo6.gif

זה חידוש עבורי, שיש מכללה (איזה?) שזכתה במחקר אחד בתחום אחד ויחיד לרמה עולמית.זה באמת יופי! עדין הטכניון ברוב התחומים שהוא עוסק בהם, נחשב הרבה הרבה מעל שאר המוסדות בישראל. (וכמובן גם מכון ויצמן, בתארים מתקדמים בתחומים מסוימים). ושוב, אני לא משווה את רמת המרצים והסגל, רמת הסטודנטים להנדסה, חיי החברה, היצירתיות בפקולטה לארכיטקטורה, או הנחמדות של המזכירות. ההשוואה היא אך ורק לגבי ההכרה ברמת המוסד האקדמי. בוא נסגור שהטכניון והמכללה שלך וגם ויצו הם הכי-הכי שבעולם. OK?

בדיוק מה שהיה לנו ....

עמדנו בפני אותה דילמה בדיוק והחלטנו ללכת עם זו שיש לנו יותר כימיה איתה והיא פחות מנוסה ....אנחנו כבר בשלב של הגשת תוכניות ואני לא מצטערת לרגע הבית יצא מאוד פרקטי וכשהינו בשלב שלא היינו כל כך בטוחים במשהו (במקרה שלנו מיקום מדרגות ) התעייצנו עם אדריכל נוסף חברים שלנו שלעומתינו לקחו את האדריכלית ה"קרה" יותר , במקרה הזה גם היקרה יותר ...יצאו משם כמה פעמים בוכים ...שהיא צועקת עליהם ולא מוכנה לעשות כל שינוי שהם מבקשים .... לנו חשוב שהתהליך גם יהיה מהנה , העבודה עם האדריכל היא ארוכה ונמשכת לכל אורך הבנייה , היא עושה לנו גם עיצוב פנים בהצלחה ....

ליב לוב

New member
שאלה לגבי עיצוב פנים, וגם התייעצות

כשאת אומרת שהאדריכלית שלכם עושה לכם גם עיצוב פנים, את מתכוונת שלקחתם אותה גם בתור מעצבת פנים, או שכחלק מהשירות שלה היא מתכננת לפרטי פרטים את פנים הבית (כולל נישות וכו') ועוזרת בבחירות צבעים וחומרים? האם כל אדריכל אמור לעשות את הדברים הנ"ל? ועוד משהו, אם כבר... דיברנו עם האדריכלית הפחות מנוסה, ובגלל שהיא כמעט לא בנתה עד עכשיו בתים פרטיים (אלא יותר מבני ציבור) אין שום בית פרטי שאנחנו יכולים לראות, ויש לנו בעייה עם זה. בעלי הוא מהנדס והוא צריך "הוכחות בשטח"... ראינו כמה בתים של האדריכלית השנייה ה"קרה" ואהבנו אותם ונראה לנו שזה "ללכת על בטוח" לעומת הרבה סימני שאלה עם השנייה. השאלה אם כדאי להמשיך לחפש עד שנמצא את האחת שמוצאת חן בעינינו מכל הבחינות (מה שבטח יהיה קשה עד בלתי אפשרי), או להתפשר...

למעלה