בחירת אופניים חשמליים

• פותח הנושא et28
  • פורסם בתאריך

et28

New member
תשובות

ראשית תודה על השאלות- אלו שאלות חשובות שלא חשבתי עליהן בכלל...
1. סבור שצריכה להיות אפשרות קלה לפרק את הסוללה מהאופניים - כדי להטעין בנפרד. צודק
2. 10 ק"מ זה עדין לא מספיק טוב. אילו עליות יש? מישור: עליות וירידות מאוד מתונות
3. לא הבנתי מה זה לא כל כך מתכון להרים. האם לכל היותר מדרגה אחת? 30? איפה תקשור בנקודות הסיום המרכזיות? האם במקומות מוארים? מדרגה אחת או שתיים. מתכוון לקשור במקומות מוארים/הומי אדם/בבית
4. האם, ואיך, תסחוב איתך את המנעול? גמיש- אפשר בתוך תיק, אפשר על האופניים במתקן שמיועד למנעול, אולי על הגב? פה אני מאוד גמיש....
5. האם יש אפשרות לקחת בנוחיות לפחות מטען יד? במקרים רבים יותר ממה שנדמה אנחנו מתנידים עם, במינימום, איזה תיק. איפה הוא יהיה בזמן הרכיבה? בהחלט הארה חשובה. התשובה היא כן, אני יכול לקחת מטען נייד...
6. לגבי המותג של האופניים, אני בעצמי לא יודע. לדעתי השוק מאד רחוק מגיבוש בענין הזה. אולי בענין הסוללות זה מתכונן למותגים ידועים ממוצרים אחרים. תודה!
7.סבור שיש חשיבות רבה מאד לשירות, כלומר שה"מוסך" יהיה קרוב מאד, ואמין. תודה!

et28

New member
אז עכשיו אני עושה דוקטורט בנושא

קניית אופניים חשמליים, אז אני אשאל פה הרבה שאלות :)
1. הבנתי שיש כמה סוגי מנועים: עם גיר, רגיל פחמים ומברשות, פחמים ומברשות. לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין השלושה: מה היתרונות והחסרונות של כל מנוע?.... מה עדיף לכל סגנון רכיבה?
2. האם מיקום המנוע משפיע על משהו? על מה? הבנתי שיש בגלגל הקדמי, האחורי ובשרשרת. הגיוני לי שמנוע בגלגל הקדמי משפיע על על ההיגוי והיציבות בסיבובים, האם זה נכון? אשמח קצת לסדר בדברים....
3. לגבי המנוע- הבנתי שהכי טוב זה 8FUN. האם זה נכון? מה החברות האחרות המומלצות, אם יש? על מה להתעקש ולא לוותר בבחירת המנוע?
4. מה סוגי הסוללות המומלצות? הבנתי שיש ליתיום יון פולימר, ליתיום יון פולימר שפורפרת. האם יש סוגים אחרים? מה היתרונות והחסרונות של כל סוללה?
5. ראיתי שיש סוללות גם של 48A, אבל אני לא מוצא כאלו. הםא כדאי להשקיע בחיפוש של 48A? הבנתי שטווח הנסיעה יותר ארוך.... אני מניח שזמן הטעינה גם ארוך יותר, האם אני צודק?
6. שאלה כללית- על מה יש להתעקש באופניים, ומה רצוי שיהיה באופניים?
7. שאלה כללית נוספת ואחרונה :)
מה ההבדל בין האופניים שבקישורים:
קישור 1
קישור 2
קישור 3
לפי מה שאני מבין קישור 1 וקישור 3 הם אותם האופניים, אז למה ההפרש במחיר?

תודה על ההבנה והסבלנות :)

et28

New member
תודה על התגובה, ותשובות

ניסיתי לעשות את הרכיבה מהבית לעבודה שלי, והפסקתי לאחר כחצי שעה של כיוון אחד, כשאני כבר עייף. את הנסיעה עשיתי אחרה"צ, במזג אויר נעים לכיוון הקר... אני חושב מה יקרה בימים חמים, זה רוב הימים אצלינו, ואז אני מגיע למסקנה שעדיף חשמליות- אני רוצה להגיע לעבודה במצב עירני, לא עייף, ובזמן קצר יחסית (חשמלי יהיה יותר מהיר מאופניים שאני מפדל....)
לא הבנתי את עניין ה- 48V. מי צורך יותר, אני כמשתמש או האופניים עצמם? אז בעצם אתה אומר שאין באמת הוספת אורך נסיעה? אני מבין נכון?

et28

New member
אוקי, ועדיין

מה האופניים שמומלצות מבין השניים (קישור 1 או 3, וקישור 2)? האם יש משהו שמתאים לי יותר מבחינת הדרישות שהעליתי פה?

et28

New member
בחירת אופניים חשמליים

אז לאחר התלבטויות, לבטים ומחשבות, הגיע הרגע לקנות אופניים חשמליים...
על מה חשוב להסתכל? איזה חברות להסתכל ואילו חברות להתרחק כמו מאש?
שימושים:
* לרוב תהיה לי נסיעה מהבית לעבודה (כ- 10 ק"מ לכיוון) כשתקופה של חודשיים שלושה (החל מעוד כשבועיים) פעם בשבוע אני אסע מהעבודה ללימודים (מרחק של עוד 10 ק"מ + חזרה הביתה אני מניח ש- 20 ק"מ. אני נותן טווחי מקסימום).
* חשובה לי האמינות
* לא חשוב לי מתקפלים ומשקל (לא הולך להרים את האופניים כל כך)
* מה טווחי המחיר שיש? אני חשבתי על 3,500 ש"ח, כשאני מוכן להשקיע גם 4K בשביל אמינות ו/או מרחק נסיעה....
** תת שאלה נוספת: איזה מנעול כדאי לקנות?

תודה מראש על התשובות!

למעלה