בחירת בית חולים ומנתח

AviTaL25

New member
בחירת בית חולים ומנתח

שלום לכולכם
בפעם הראשונה שהייתי פה ממש עזרתם לי אז החלטתי לפנות עליכם שוב כי כמובן ששוב נתקעתי בלי להבין כלום..
אז ככה, עברתי ועדה בריאטרית במכבי והתקשרו להודיעו שהם נותנים לי התחייבות. ההתחייבות עדיין להגיע ועבר שבוע וכמה ימים...
האם זה אמור לקחת כמה זמן? בכל מקרה התקשרתי לאותה מרפאה שעשיתי שם את הועדה ואני מקווה שיחזרו אלי
היום החלטתי גם להתקשר סוף סוף לבית חולים ולקבוע תור לפגישה עם מנתח.
רציתי את דויד גוטיין שנמצא בתל השומר. כשהתקשרתי לשם כדי לקבוע איתו פגישה אמרו לי שזה לא הולך ככה ואני לא יכולה לבחור לעצמי את המנתח. למה בדיוק?
נשמע אצלכם בפורום דווקא שאתם בעצמכם החלטתם מי ינתח אותכם! או שגם אצלכם לא הייתה בחירה במנתח?
בנוסף המזכירה שדיברתי איתה ביקשה שהביא טופס 17 שיהיה מיועד עליהם? האם אמורים לעשות לי עכשיו התחייבות חדשה שעליה כתוב גם את בית החולים?
זהו כעקרון.. אם יש לכם המלצות לבית חולים ציבורי אחר או למנתח אחר אני אשמח לשמוע..:)

אופירA

New member
מנהל
בבית חולים ציבורי לא בוחרים את המנתח

זה "מסלול לעניים" ואין להם פריבילגיות...

לכן יש ביטוח משלים במכבי (כסף, זהב, יהלומים, הכל טוב), והוא מזכה אותך לעבור ניתוח במסלול פרטי, ואז את יכולה לבחור את המנתח.
גויטיין ינתח אותך פרטי במסגרת אחרת, לא בתל השומר. תתקשרי אליו למרפאה שלו (לא לתל השומר), ותשאלי באיזו מסגרת פרטית הוא מנתח.

ההתחייבות של מכבי היא התחייבות לניתוח. זה לוקח זמן, וזה גם לא משנה לך בכלל כרגע, כי אין לך אפילו תאריך לניתוח... כשתגיע ההתחייבות תראי לכמה זמן היא בתוקף. כי אם התאריך לניתוח שלך יהיה אחרי תוקף ההתחייבות, יהיה צורך להוציא שוב התחייבות.
התחייבות לתשלום = טופס 17.

אם את רוצה פגישת ייעוץ עם מנתח בביה"ח, צריך להביא טופס 17 לפגישת הייעוץ. יהיה כתוב עליה שם בית החולים.

מסלול לעניים

זו הגדרה מכוערת מאד. לא לכולם יש אפשרות כלכלית להתנתח באופן פרטי ואני לא חושבת שצריך. יש רופאים נהדרים רבים בבתי חולים ציבוריים, ומנגד יש לא מעט פשלות בניתוחים פרטיים. כאן וגם כאן מדובר ס"ה בבני אדם

אופירA

New member
מנהל
זו לא הגדרה - זו אמירה צינית

וצינית מאוד - על כך שביטוח הבריאות שכולם משלמים עליו אחוזים גבוהים מאוד מהכנסתם החודשית, נותן אופציה בריאותית כל כך דלה ואקראית (נפלת על שירות טוב - נפלת טוב. זו "שיטת מצליח". צריך מזל...). אם אתה רוצה רפואה סבירה וברורה יותר, אתה צריך ביטוח נוסף.
וגם צריך מזל להיות חולה במחלה הנכונה. כי ניתוחים בריאטריים טובים עושים גם בבתי חולים ציבוריים, והתחום הזה מכוסה בסל הבריאות הבסיסי, אבל למחלות רבות אין כיסוי בסל הבסיסי ואין רפואה ציבורית ראויה לשמה (אם בכלל).

רומי 912

New member
הבהרה בנושא ניתוח פרטי או במסגרת ציבורי: הייתי בשבוע שעבר אצל ד"ר אבינוח עם קרובה שלי לייעוץ.
קרובתי חברת קופ"ח מכבי, תושבת תל-אביב.
הוסבר לה שכחברת קופ"ח מכבי היא יכולה לבחור בין ניתוח פרטי לבין ניתוח בבית חולים ציבורי.
בציבורי זה חינם, אבל צריך לחכות הרבה זמן, זה מתבצע ע"י ד"ר אבינוח בסורוקה ורופא מרדים שבאותו יום בתורנות.
לעומת ניתוח פרטי, שעולה לחברי קופ"ח מכבי כ- 3000 ש"ח ומתבצע באסותא בתל-אביב וזמן ההמתנה קצר.
לעומת זאת - קופת חולים הכללית שאני חברה בו. חברי הכללית עם ביטוח "פלטינום" - כמוני - עושים את הניתוח במדיקל סנטר בהרצליה - עלות הניתוח כ- 405 ש"ח בלבד זה ניתוח פרטי שבוצע ע"י ד"ר אבינוח, עם רופאה מרדימה שהוא העמיד (ולא אקראי כמו בציבורי).
גם הבדיקות הנדרשות שונות מקופה לקופה. במכבי צריך לעבור ועדה, צילום ושט, ועוד ועוד.
בכללית לא צריך ועדות, רק אישור מרופא לאחר א.ק.ג. בדיקות דם ואולטרה סאונד חזה.
לסיכום, גם אני אומר, שיש את ה"זול" בציבורי ויש את ה"יקר" בפרטי. נכון שאת שניהם מבצע ד"ר אבינוח
אבל לפעמים משיקולים פרטיים יכול כל אחד לבחור את הרצוי לו (חוץ ממבוטחי הפלטינום שלהם זה חינם גם בפרטי) - כמעט חינם רק 405 ש"ח.
אגב, קרובתי העדיפה את הפרטי בתשלום 3000 ש"ח .

מרים 882

New member
אני יודעת באופן ודאי

שנתוחי שרוול לא מבוצעים ע'י מתמחים!
המידע הכי מבפנים .

ד"ר גויטין הוא רופא מ ד ה י ם

היי אביטל,

אני נותחתי לפני שבוע ע"י ד"ר גויטין, והוא מדהים!
הוא מנתח באופן פרטי באסותא ואם יש לך גם ביטוח פרטי אז לא תשלמי שומדבר..
אני לא יודעת לגבי המסלול בתל השומר אבל מהניסיון שלי הוא רופא מצוין (שירוול גם את בעלי לפני שנה וחצי ואפילו ניתח אותי כריתת כיס מרה במהלך ההריון).

שיהיה לך בהצלחה..

למעלה