בחירת בי"ס ללימוד רפואה סינית

בחירת בי"ס ללימוד רפואה סינית

שלום אני מעוניינת ללמוד רפואה סינית ותוהה איזה בי"ס הכי טוב הייתי במספר פגישות אבל הבחירה בניהם ממש קשה הייתי שמחה לקבל המלצות תודה לי

בחירת מכללה- המלצות במסרים תודה ../images/Emo39.gif

היי לי, בטח תתחילי לקבל המלצות במסרים (על פי תקנון תפוז). אני רוצה לומר לך שני דברים: 1. מצורף קישור לקובץ המדבר על בחירת מכללה לרפואה סינית. 2. כדאי לזכור שהמלצות זה טוב, אבל ממש לא העיקר. מה שטוב בשבילי לא בהכרח טוב בשבילך, והדברים שחשובים לי לא בהכרח חשובים לך. בהצלחה, יעל

אשמח גם כן להמלצות .

אני מתעניינת בעיקר בטווינה ותזונה סינית אבל הבנתי שזה כבר כמעט כמו ללמוד רפואה סינית.. כי צריך את כל הרקע אז אולי כבר עדיף מסלול מלא. אשמח להמלצות למכללה, מורים, אווירה, עתיד.

tomifu

New member
הייי לי

שלום לי, כתבתי זאת מספר פעמים כאן... אני יודע שהתשובה שלי אולי לא הכי עוזרת לך אך היא משקפת את מה שאני חושב מנסיוני. המלצתי היא ללמוד רפואה סינית בסין. זה נשמע מאוד "מחוץ לקופסא" ומסובך למרות שבפועל זה לא המצב. אני מציע להרשם ללימודי סינית באחת מהאוניברסיטאות (אשמח לסייע לך במידה ואת אכן מעוניינת), ללמוד שם סינית ואולי אפילו להשיג מלגת לימודים להמשך ואז להתחיל את לימודי הרפואה הסינית כתואר ראשון שם. אני למדתי גם בארץ מסלול לימודים מלא וגם בסין במשך תקופה של כשנה וחצי... לצערי לא עשיתי זאת מההתחלה אך ראיתי מהו הפער. לעניות דעתי מהכרותי עם מטפלים שלמדו שם הפער בההבנה ובתפיסה של הרפואה הסינית עצום והלימודים שם מאפשרים התקדמות מעמיקה גם לאורך הקריירה המקצועית (בזכות היכולת לקרוא את החומר המקצועי בשפת המקור - מרבית הספרים לא תורגמו) מאחל בהצלחה בכל מה שתבחרי בכל מקרה ואשמח לעזור במה שאפשר תום.

אם אין ביכולתי ללמוד בסין

היי תום אני מעריכה את התשובה המהירה אם אין ביכולתי ללמוד בסין על איזו מכללה בארץ היית ממליץ שהכי קרובה למקור?? ואגב מה אורך הלימודים לתואר בסין? סליחה אם אני מציקה :) ותודה

לא מסכימה איתך תום

היי, שזה בסדר לא להסכים, כן?
אני חושבת שיחסית לארצות המערב האחרות, הרמה בישראל גבוהה יותר- ויעידו על כך מרצים רבים מהארץ שנוסעים ומרצים בחו"ל, וגם מרצים אורחים, שמאוד מתרשמים מהקהילה הישראלית. בנוסף, אני חושבת שתלוי מה רוצים ואיך רוצים ללמוד. ללמוד בסין זו בפירוש לא האפשרות הטובה ביותר. זו אפשרות טובה כמו האפשרות ללמוד בארץ או ללמד בארה"ב או ללמוד באירופה, כמובן תלוי איפה. אבל אני לא מסכימה עם אופן המחשבה, ויש מספיק אנשים בארץ (ובעולם) שביקרו מספר פעמים בסין אך למדו בעיקר בארץ ובאירופה וארה"ב, שהגיעו לרמת ידע ועומק מרשימים ומדהימים, לא פחות אם לא יותר מהרבה מטפלים בסין.

tomifu

New member
הייי יעל ולי.

הייי יעל... כמובן שזה בסדר גמור לא להסכים.. כפי שרשמתי .. אני מביא את דעתי בלבד והיא מבוססת על נסיוני האישי. אני אולי נשמע קיצוני מעט בנושא אך מנסיוני הרמה במכללות בארץ אינה גבוהה כלל.. אינני יודע לגבי נסיעות לחו"ל אני משער שזה תלוי על אילו כנסים מדברים, לפני שנתיים הייתי בכנס בינלאומי גדול בסין ומתוך עשרות מרצים לא היה אפילו ישראלי אחד. אני אינני מסכים איתך שרמת המרצים בארץ גבוהה... כמובן כל מקרה לגופו ויש בכל זאת מספר אנשים בעלי ידע בתחום אך מספר זה לטעמי אינו רב. אני מבסס את דעתי על חווית הלימודים בארץ לעומת חווית הלימודים בסין ועל שיחות ופגישות עם מטפלים, סטודנטים, מרצים ואפילו "מומחים" שמציגים חוסר ידע רב, חוסר הבנה, עירבוביה של דברים וחוסר רצינות. אינני יודע מה המצב באירופה ומהמעט שאני יודע על ארה"ב הבנתי שרמה גבוהה בהרבה (שוב, תלוי על איזה מוסד מסתכלים) אבל רמה נמוכה במדינות אחרות אינה הופכת את הגובה היחסי של הרמה בארץ לרמה מספקת.. לפחות לא לטעמי. הלימודים בסין לעומת זאת הביאו את החומר הלימודי בצורה "ארצית" עם הסברים לכל דבר (גם שם היו גישות שונות אבל לפחות כל הסבר היה מקיף ומבוסס), נסיון קליני רב וידע תיאורטי מקיף שמגבה אותו. אינני יודע אם למדת בסין, אם כן אז כנראה שאת "רכה" יותר ממני כלפי הגישה ה"ניואייג'ית" שקיימת בארץ במקומות רבים.. וכמובן שגם שם, כמו בארץ וכמו בכל מקום אחר זה משנה איפה לומדים ומי המרצים... העניין הוא ששם במקום מסודר הסיכוי "ליפול" נמוך מאוד לדעתי. ולשאלתך לי... כמובן שאינך מציקה.. חשוב להתלבט ולבדוק טוב טוב עד הסוף כל דבר.. אנסה לבדוק על רשימה של מורים שלדעתי טובים ולראות היכן הם מלמדים... כאשר אדע אוכל להמליץ על אותו המקום.

ינוקא1

New member
ברוב המקומות בארץ אין גישה

"ניואייג'ית" לצערי , וזה כולל המקום בו למדתי - אז הסר דאגה מליבך
אני חושב שאי אפשר להבין מהם מרידיאנים ומהו צ'י בלי קצת גישה ניו אייג'ית. וגישה קצת ניואייג'ית בעיקר עוזרת. לעניננו : אני חושב שמי שרוצה להתמקד בצמחים , כדאי לו ללמוד בסין , כנ"ל מי שרוצה להתמקד בתנועה. למרות שגם בארץ יש מומחים רציניים לנושאים הללו , בסין ההיצע יותר גדול וגם החוויה עם הצמחים והחומרים היא יותר קרובה. ומשתמשים המון בצמחים הרבה יותר מאשר ברוב המקומות בארץ. בנושא של מגע ודיקור , אני חושב שבארץ יש מקומות עם רמה גבוהה וגבוהה מאוד. אני אישית לא הייתי בסין אבל לא ראיתי שמטפלים שהיו שם הגיעו לתוצאות קליניות יותר טובות משלי. מה שכן , יש מטופלים שאוהבים לשמוע שהמטפל שלהם היה בסין . . . גם יש מקומות בארץ כמו מזרח מערב למשל ורידמן ועוד שמשלבים לימודים בארץ עם סטאז' בסין.

tomifu

New member
סטאז' בסין

אציין כי ה"סטאז'" בסין הינו לא יותר מצפייה קלינית במקרה הטוב.. לרוב האנשים ממש ממש ממש לא יוצא לטפל (ואני לא מדבר על החדרת מחטים אקראית פעם בכמה ימים) ממש לא מדובר על לקבל מטופל, לבצע תשאול, להגיע לאבחנה, להחליט על עיקרון טיפולי ולטפל עפי"ו. גם אם זה קורה זה נדיר. אז זה ממש לא סטאז'.... לגבי הצפייה הקלינית - שזה מה שזה בפועל... מדובר פעמים רבות על שהות בביה"ח עם מתורגמניות ברמה נמוכה שלא מתרגמות את הכל וזה יוצר בלאגן גדול... הייתי בסין, יצא לי ללמוד בבית חולים ככה מטעם ה"סטאז'" של המכללה, יצא לי גם ללמוד בבית חולים אחר במסגרת קצת שונה (היה קצת יותר טוב אבל לא בהרבה) ויצא לי גם ללמוד באופן פרטי עם מתורגמנית רצינית שהיא רופאה בעצמה ומאחד מהרופאים הגדולים... ההבדל עצום. לגבי גישה ניואייג'ית... אני משער שאין טעם לפתוח פה שוב את העניין לויכוח... אציין רק כי אני אינני מסכים עם גישתך כי בשביל להבין צ'י ומרידיאנים צריך גישה ניואייג'ית... בפועל הגישה האולד-אייג'ית היא זו שהגדירה אותם ומה שקיים היום רחוק מאוד מלשקף את המקור בראייתי. הגישה הניואייג'ית מסתכמת בכך ש - - הכל מותר - - אין צורך באמת לחקור עד הסוף דברים, כל הסבר מתקבל על הדעת גם אם הדרך אליו מרוצפת בשברי משפטים ותיאוריות שמתחברות בשעטנז אחד גדול אחת עם השניה. מהניסיון (המועט) שלי יש בתחום אומנויות הלחימה הסיניות ובתחום הרפואה הסינית ומשהותי בסין ובהונג קונג כל פעם לתקופה... זה ממש לא מה שהתכוון אליו המשורר. מטופלים אכן אוהבים לשמוע שהמטפל שהם הולכים אליו למד בסין.... בצדק לדעתי למרות שמהקבוצה שאני נסעתי איתה לסטאז', בלי לזלזל לא הרבה למדו בפועל אלא יותר ניצלו את הזמן לפעילויות פנאי אחרות (מה שקורה ממה שאני שומע ורואה מקולגות במשלחות רבות) לגבי דיקור, אני נוטה להסכים איתך שגם בארץ יש מטפלים לא רעים... עם זאת אני עדיין חושב שבשביל להבין את הבסיס בצורה טובה (לא רק בשביל הטיפול אלא בשביל המקצוע והעניין הרב שבו) אין תחליף ללימודים בארץ המקור.

ינוקא1

New member
בעבר הגיע

אלי מייל ממזרח מערב שאמר שהם מציעים אופציה של סטאז' בסין במתכונת שתיארת - דהיינו כולל לטפל. מכיוון שאני כבר לא שם אינני יודע האם יצא מזה משהו , אפשר לברר. ציטוט מדבריך : "הגישה הניואייג'ית מסתכמת בכך ש - - הכל מותר - - אין צורך באמת לחקור עד הסוף דברים, כל הסבר מתקבל על הדעת גם אם הדרך אליו מרוצפת בשברי משפטים ותיאוריות שמתחברות בשעטנז אחד גדול אחת עם השניה. " אם זוהי גישה ניו אייג'ית , אז גם אני לא מסכים איתה. אני הגעתי לדרך שלי היום דווקא בגלל שחקרתי ולא הסתפקתי בהסברים הרגילים , ודווקא בגלל שלא חששתי מלשלב שיטות אחרות שאינן "סיניות" בעבודתי - כדי לקבל תשובות והבנה יותר כוללת. אני כן בעד גישה ניו אייג'ית בקטע של ללמוד הילינג כדי לחוות אנרגיה , להתנסות בסוגי טיפולים שונים כמו ריברסינג (ריברסינג ספציפית אני לא ממליץ לעשות הרבה , אבל בשביל החוויה זה כדאי לפחות פעם אחת) , להרחיב את הידע בנומרולוגיה , פאנג שווי ושאר דברים "ניואייג'יים" , כי הם מסייעים ליכולת לחוות את מה שהסינים דיברו עליו.

תום-

חחחחחחחח, אם רק היית יודע כמה אני יוצאת חוצץ לתופעת הניואייג'!
לא רכה לתופעה בכלל ידידי, לא רכה כלל. אתה כנראה נפלת על האנשים הלא נכונים בארץ ועל אנשים נכונים בסין. החוויה שלך היא מאוד ייחודית, אני חייבת לומר לך. הדברים שאמרתי לך לגבי הרמה שלנו ביחס לרמה בחו"ל היא כמובן לא מהניסיון שלי אלא מניסיונם של מרצים מהארץ שמרצים פה ושם, בארץ ובחו"ל, וזו המסקנה שלהם. אני לא הייתי בסין, מעולם לא הרגשתי צורך להיות שם. בתור מישהי שנמשכה פחות לצמחים ופחות למחוזות ה- TCM, הרגשתי שאין לי ממש הרבה מה לחפש שם. וזה אחד החסרונות לדעתי- זה מאוד מאוד ממוקד TCM וצמחים, ואין בכלל אזכור לרמות יותר עמוקות. שוב, אני לא הייתי שם, אני מתבססת על כל מה שאנשים סיפרו לי, בעיקר אנשים שהיו בסין כמה וכמה פעמים, מטפלים עם שנות וותק. יש בארץ הרבה מרצים שהם מעולים ומצוינים- אגב, הרבה מהם מרצים גם בקונגרס ה- ICCM, אולי הגיע הזמן שתכיר אותם?
זה שיש גם מורים גרועים? ברור, אני מעריכה שזה כך בכל מקום. אני חושבת שציינת משהו שהוא נכון- זוהי דעתך מתוך החוויה שלך וכנראה גם מתוך הדברים שמבחינתך הם הכי חשובים. זה בסדר גמור. אבל אני חושבת שאמרת כמה דברים שהם הכללה גדולה מדי וזו הבעיה שלי.

tomifu

New member
רמות עמוקות?

הייי יעל... אני בטוח שנפלתי על אנשים לא נכונים בארץ ועל נכונים מאוד בסין. עם זאת, יתכן וגם את נפלת על אנשים נכונים בארץ... מהתרשמותי הכללית ממה שכתבת גם בנושאים אחרים אין לי ספק שראייתך מעמיקה ואינך מכוונת לרמה השיטחית והשטותית שקיימת היום. עם זאת, הייתי מעדיף שכן תכתבי את מה שאת כותבת מנסיונך ולא מנסיונם של אחרים שנוסעים ומרצים ומן הסתם דעתם על עצמם ועל המקומות בהם הם מרצים מוטה. גם לגבי סין... מעולם לא היית... אין עם זה בעיה, בטח שלא לצורך טיפול אך נראה לי מוזר שאנשים שעוסקים בתחום הרפואה הסינית שכל כך כל כך מבוסס על התרבות, השפה, הכתב, המנטליות ודרך החיים במקום שרחוק אלפי קילומטרים מאיתנו וקיים כבר כמה אלפי שנים, שאין להם את הצורך לסוע אפילו פעם אחת לראות מה הולך שם. את מבססת את דעתך על סיפורים אישיים של אנשים מסויימים שנסעו וסיפרו לך... גם אני מישהו שנסע ומספר לך ואני יכול לציין עוד 3 לפחות שיחלקו מאוד על הסיפורים שקיבלת עד כה. ולגבי משפט אחד שאמרת - "הרגשתי שאין לי ממש הרבה מה לחפש שם. וזה אחד החסרונות לדעתי- זה מאוד מאוד ממוקד TCM וצמחים, ואין בכלל אזכור לרמות יותר עמוקות" אין איזכור לרמות עמוקות????? מה זה בדיוק TCM בהגדרתך?? וצמחים?? מדוע הם מופרדים ממה שאת או אנשים אחרים מכנים "רפואה סינית" מדוע זה נתפס כמשהו חדש שמישהו המציא לאחרונה שאינו עומד ברמה אחת עם מה שהיה קודם?? האם כשלמתי SHANG HAN LUN או WEN BING או PI WEI LUN בסין זה לא רמה עמוקה? האם TCM שיטחי?? האם כשדיברנו על שילובי נקודות, טכניקות דיקור בהם הראה המרצה כיצד לגרום לתחושה לנוע מצד אחד של הגוף אל הצד השני, מניפולציות וטכניקות שמוזכרות בספרים עתיקים לצד שימושים מודרנים ומחקרים... האם זה לא רמה עמוקה?? אני ממש לא מבין את המשפט הזה ולצערי זו לא הפעם הראשונה שאני שומע אותו. מעולם לא טענתי שהדרך היחידה לטפל היא להיות בסין.. יש מטפלים מעולים שלא היו שם... אבל מהנסיון שיש לי מקולגות בתחום, ממרצים ואפילו מפורומים כאלו.. אני מבין שלפחות ברוב המקרים... מי שלא נסע בצורה רצינית ולמד שם (ואני לא מדבר על חודש וחצי של לראות סרטים כל היום - מה שגם קורה בכל מיני "סטאז'ים" למיניהם) אלא למד כמו שצריך... ההגדרה שלו של מהי "רפואה סינית" שונה מאוד משלי. זה בסדר, אבל זה לדעתי לא מספיק מבוסס.

היי תום

בוקר טוב, מאוד מסקרן אותי לנסוע לסין, בודאי, אבל לא כדי ללמוד שם. אותי מעניין להעמיק בעיקר בחמשת האלמנטים, ולמיטב הבנתי ולאחר התייעצות עם אנשי מקצוע מהארץ (וגם מחו"ל), הבנתי שאין לי מה לחפש שם ברמת הלימוד. ואני לא אומרת את זה ברמה שיפוטית של "פה טוב, שם רע", אלא ברמה של זה מה שאמרו לי, ואני נוטה לחשוב שהם צודקים, אותם אנשים שיש להם נסיון גדול ונרחב יותר משלי. נכון, גם אתה מישהו שנוסע ומספר לי את אשר ראה. חילוקי הדיעות בינינו התחילו כאשר אתה המלצת ללי לעשות את מה שאתה עשית כי בארץ הרמה נמוכה לטעמך. אני חושבת שאובייקטיבית זה לא נכון. כפי ששנינו סיכמנו- מותר לנו שלא להסכים.
כשקראתי את הודעתך הראשונה, זה היה נשמע לי כאילו אתה אומר שהדרך היחידה ללמוד רפואה סינית היא לנסוע לשם ולגור שם וללמוד שם. זה יפה, וגם אני חשבתי ככה פעם, לפני שהתחלתי ללמוד, אבל זו המלצה שהיא לא ריאלית להרבה מאוד אנשים, והיום אני חושבת שאפשר ללמוד יופי גם בארץ- לא פחות טוב מסין או כל מקום אחר בעולם. רמות יותר עמוקות- הכוונה להעמקה בחמשת האלמנטים בעיקר. אבל אני מחפשת העמקה בחמשת האלמנטים, כמו שיאיר מימון עושה, כמו שאייל פוליטי עושה, כמו שפיטר מול עושה חלקית. לזה אני מתכוונת. ואת זה הבנתי שאין בסין. להזכירך, כפי שכתבתי רבות ואמרתי רבות גם בפורומים שונים, גם בסינית וגם בדיונים בעל פה, אני ממש לא חסידה של חלוקה לאסכולות ולא חושבת שאחת עדיפה על השניה או יותר טובה. ממש לא. כן, TCM להגדרתי זה צמחים ונקודות. וזה לא שיפוטי, ולא בעייתי, אלא כך אני רואה את הדברים מהניסיון שלי בלימוד. הדרך שלי עוד ארוכה, אבל אני לא מבינה מה הבעיה כשאני אומרת לך ש- TCM לתפיסתי זה צמחים ונקודות. זה לא נכון? הסר דאגה מליבך תום, אין לך בכלל ויכוח איתי לגבי "מי יותר טוב" או "מה היא הרפואה הסינית האמיתית". הסקת מסקנה שהיא ממש לא נכונה לגביי, לא אמרתי וגם לא רמזתי עליה.

tomifu

New member
היייי יעל

לצערי התגובה היפה שכתבתי נמחקה ולכן אני משכתב אותה :) אנחנו אכן מסכימים שלא להסכים... זה בסדר גמור, עם זאת מספר דברים לגבי מה שכתבת - סין, כמדינה וכמקום בו עוסקים בצורה מפותחת ביותר ברפואה סינית, היא מקום גדול... למרות מה שאולי נתפס כקיים בבתי החולים - פורמט אחיד שאין סוטים ממנו אני מבטיח לך שאת יכולה למצוא שלל גישות, תפיסות ורעיונות גם בסין עצמה. לי אישית יצא לפגוש כמה מטפלים שמטפלים בגישה שונה ממה שאלי נחשב לסטנדרט ואפילו בבתי החולים היה לעיתים שוני רב בין צורת טיפול של רופא אחד לשני. כך שלהגיד - את זה אין שם - לדעתי זה לא נכון. אם אנחנו כבר מדברים על ה"זה" שאין שם אני עדיין לא מבין מה זה אומר העמקה ב חמשת האלמנטים ששם לא קיימת והחלוקה המוזרה ל TCM = צמחים ונק' ... קודם כל, נחשפתי שם פעמים רבות לעבודה יפה שהוסברה עפ"י 5 האלמנטים בלבד ולעיתים הוסברה עפ"י כמה גישות, כל גישה וההסבר שלה ו5 האלמנטים בתוכה. שנית, האם ב 5 האלמנטים לא לומדים נק' וצמחים?? לא מטפלים ככה? מה זה אומר??? לא דוקרים ב 5 האלמנטים?? זוהי הרי גישה שמשתמשים בה גם בTCM..... הבעיה היא לדעתי היא שהלימוד בארץ כפי שאני למדתי אותו לפחות אכן עושה חלוקה לא ברורה בין אסכולות ואז זה נראה כאילו יש הפרדה ומדובר על משהו שונה לגמרי... בפועל לפחות ממה שנחשפתי אליו זה ממש לא כך... יש לימוד מעמיק של גישות רבות ושילוב יפה שלהן. לכן שוב אני אומר, יתכן ואת מרגישה כך כי לא ביקרת שם בעניין לימודי ונסמכת על חוויות של אנשים שלמדו בארץ בגישה מסויימת ואולי הגיעו בעצמם עם גישה זו כבר לשם. לגבי משפט שאמרת - "חילוקי הדיעות בינינו התחילו כאשר אתה המלצת ללי לעשות את מה שאתה עשית כי בארץ הרמה נמוכה לטעמך. אני חושבת שאובייקטיבית זה לא נכון." אינך יכולה לטעון שאת חושבת שאובייקטיבית זה לא נכון כיוון שעצם המושג אובייקטיבי מבטל את מה שאת או אני חושבים... אלא אם אנו נסמכים על מבחנים להערכת ידע ויכולת או לא יודע מה בקריטריונים בינלאומיים שלא קיימים הרי שדעתך על הרמה הטובה בארץ אינה טובה יותר או פחות מדעתי על העדרה. אני אומר את מה שאני אומר ומתנצל מראש על ה"חפירה" כיוון שחשוב לי להביא נקודה ודעה שאולי מנוגדת למה שהרבה אנשים חושבים ושאולי פחות נעים לשמוע אותה כדי שאדם שמתלבט באופן רצינילגבי לימודים של המקצוע הקשה והמדהים הזה יעשה בחירה אחראית, מבוססת ידע ונכונה... אני יודע שאני סוג של "נביא זעם" פה ושלא נעים לשמוע זאת אבל זו באמת דעתי... אם מישהו רוצה ללמוד רפואה סינית אז מבחינתי קשה לעשות זאת פה ואין באמצע... צריך להשקיע ולסוע.... זה מה שעושים בשביל ללמוד תחום שכזה מעבר ללימוד מקצוע... מי שרוצה ללממוד מקצוע... יתכון והרמה כאן מספיקה לכך.. שוב, לדעתי האישית בלבד. מעולם לא גיבשתי דעה שלילית עלייך יעל וממש לא חשבתי שאת מגדירה מחדש את הרפואה הסינית או לא יודע מה... הסירי את דאגה מליבך. אני מעריך מאוד את תשובתך כיוון שהיא מבוססת על בדיקה וחקירה ולא על תחושה ולכן גם אם אנחנו לא מסכימים..זה בסדר גמור.. חשוב לי אבל להביא את הצד השני והמנוגד הסובייקטיבי שלי לסובייקטי שלך כדי שמי שקורא זאת ומתלבט היכן ללמוד יוכל לבצע בחירה מאוזנת ואובייטיבית יותר... תמצית היין והיאנג.

היי לי

אל תיבהלי מהדיון שמתחולל פה, ישנם מספר בתי ספר טובים בארץ שיכולים להוביל אותך לרמה גבוה. אני ממליץ לך לדבר עם תלמידים ולבקש להכנס לשיעורים ולראות אם האופי של המכללה מתאים לך. לכל מכללה אופי שונה, ומה שמתאים לאחד לא מתאים לאחר. אם תרשמי את השמות של המכללות שאת מתלבטת לגביהן אני מאמין שאנשים כבר יכתבו לך את דעתם עליהן.

היי אמיר

לא נבהלתי זה פשוט לא משך אותי לשום כיוון הייתי במספר בתי ספר מתוכם ההתלבטות שלי היא לגבי תמורות, ברושים, והקולג' לרפואה משלימה האמת היא שלא הייתי בבית ספר שמלמד ע"פ שיטת הענפים וגזעים הייתי שמחה לקבל תגובות מאנשים שלמדו בבתי ספר אלה או ממי שמכיר את רמת המורים תודה לכולם בכל זאת וסליחה אם הכנסתי אתכם לדיון סוער :)

למעלה