היי תום
בוקר טוב, מאוד מסקרן אותי לנסוע לסין, בודאי, אבל לא כדי ללמוד שם. אותי מעניין להעמיק בעיקר בחמשת האלמנטים, ולמיטב הבנתי ולאחר התייעצות עם אנשי מקצוע מהארץ (וגם מחו"ל), הבנתי שאין לי מה לחפש שם ברמת הלימוד. ואני לא אומרת את זה ברמה שיפוטית של "פה טוב, שם רע", אלא ברמה של זה מה שאמרו לי, ואני נוטה לחשוב שהם צודקים, אותם אנשים שיש להם נסיון גדול ונרחב יותר משלי. נכון, גם אתה מישהו שנוסע ומספר לי את אשר ראה. חילוקי הדיעות בינינו התחילו כאשר אתה המלצת ללי לעשות את מה שאתה עשית כי בארץ הרמה נמוכה לטעמך. אני חושבת שאובייקטיבית זה לא נכון. כפי ששנינו סיכמנו- מותר לנו שלא להסכים.
כשקראתי את הודעתך הראשונה, זה היה נשמע לי כאילו אתה אומר שהדרך היחידה ללמוד רפואה סינית היא לנסוע לשם ולגור שם וללמוד שם. זה יפה, וגם אני חשבתי ככה פעם, לפני שהתחלתי ללמוד, אבל זו המלצה שהיא לא ריאלית להרבה מאוד אנשים, והיום אני חושבת שאפשר ללמוד יופי גם בארץ- לא פחות טוב מסין או כל מקום אחר בעולם. רמות יותר עמוקות- הכוונה להעמקה בחמשת האלמנטים בעיקר. אבל אני מחפשת העמקה בחמשת האלמנטים, כמו שיאיר מימון עושה, כמו שאייל פוליטי עושה, כמו שפיטר מול עושה חלקית. לזה אני מתכוונת. ואת זה הבנתי שאין בסין. להזכירך, כפי שכתבתי רבות ואמרתי רבות גם בפורומים שונים, גם בסינית וגם בדיונים בעל פה, אני ממש לא חסידה של חלוקה לאסכולות ולא חושבת שאחת עדיפה על השניה או יותר טובה. ממש לא. כן, TCM להגדרתי זה צמחים ונקודות. וזה לא שיפוטי, ולא בעייתי, אלא כך אני רואה את הדברים מהניסיון שלי בלימוד. הדרך שלי עוד ארוכה, אבל אני לא מבינה מה הבעיה כשאני אומרת לך ש- TCM לתפיסתי זה צמחים ונקודות. זה לא נכון? הסר דאגה מליבך תום, אין לך בכלל ויכוח איתי לגבי "מי יותר טוב" או "מה היא הרפואה הסינית האמיתית". הסקת מסקנה שהיא ממש לא נכונה לגביי, לא אמרתי וגם לא רמזתי עליה.