בחירת מאמן אישי

tommikt

New member
בחירת מאמן אישי

שלום לכולם, מהם לדעתכם הקריטריונים לבחירת מאמן אישי? כיצד אני אוכל להעריך שהמאמן שלי אכן מקצועי ואכן מתאים לי? מהי תדירות האימונים הנהוגה? האם נהוג לבצע את כל האימונים עם המאמן או נגיד רק אימון אחד בשבוע שבו הוא נותן דגשים? האם כיון שאני גבר עדיף שאבחר מאמן גבר או אולי עדיף לבחור אישה? אשמח באם תעירו את עיני... תודה רבה

חן M

New member
שאלה לעיניין אהבתי../images/Emo13.gif

קריטריונים:
חיבור/כימיה בינך לבין המאמן
מקצועיות המאמן: אילו קורסים הוא למד?,כמה ניסיון יש לו כמדריך/מאמן אישי?
המלצות עליו ממתאמנים/קולגות למקצוע...
האם המאמן מתאמן פעיל או שלא? ואם לא מהי הסיבה?...
זמנים/שעות פנויות של המאמן והאם אתם מסתדרים מבחינת מערכת השעות לקביעת האימונים.. ממ אנסה לחשוב על עוד...:) תדירות האימונים הנהוגה
אין דבר כזה משום שיש כאלה שלוקחים פעם בחודש ויש כאלה שלוקחים 5 פעמים בשבוע זה תלוי באפשרויות כספיות שיש לך ועד כמה אתה מוכן להשקיע בזה... יש כאלה שבהחלט לוקחים פעם בשבוע אימון לשם הגיוון והלמידה ובשאר השבוע מתאמנים לבד .. כלומר הכל הולך אך זו החלטה שלך... בהיבט של לבחור גבר או אישה זו החלטה שלך.. לדעתי אתה לא צריך להסתכל על מין המאמן/ת אלה על המקצועיות והחיבור בינכם... מקווה שהארתי את עיניך חן

קטריס

New member
זה תלוי מה אתה מחפש מהמאמן האישי

אם אתה פאוורליפטר שצריך מישהו שיפקח על האימונים, יבחין בנק' חלשות בטווח התנועה, וידע לרשום תרגילי תמיכה בהתאם, וידע להכין תוכניות אימונים מורכבות טכנית עם רוטציות שונות בהתאם לביצועים שלך בשטח, אז אתה תרצה מאמן עם ניסיון וידע טכני רב שסוגד ללואי סימונס כל ערב וערב במזבח האישי שלו בבית. אם אתה חבוב שמחפש להיכנס לכושר ולהשיל שומן, וצריך מאמן שיגיד לך מה לעשות, ימריץ אותך, יתן לך מוטיבציה וכו, אז אתה צריך חבוב שרגיש לכל הנושא הפסיכולוגי של שינוי הדרגתי באורח החיים (קרוב לודאי חבוב שעבר זאת בעצמו. זה הכי טוב) וידע לכוון אותך למקום הנכון (מבחינה פסיכולוגית! כי מבחינת ה"מה לעשות בחדר כושר ובמטבח" זה מאוד פשוט ואפשר לסכם את זה בעמוד וחצי מאמר). אם אתה בודיבילדר שמחפש מישהו שיכין אותך לתחרות, אז שוב, אתה צריך מישהו עם ניסיון בנושא, שיודע לבנות לוח זמנים מדוייק, שיודע לבצע את המדידות הנכונות, שיודע לבנות תוכנית אימונים הגונה (בניגוד ל-95% מהבודיבילדרים עלי אדמות. ובניגוד ל-95% ממאמני חדרי הכושר בארץ ישראל) וכמובן - שמבין המון המון המון בסטרואידים
אם אתה מחפש להשתפר בריצות, בכוח מתפרץ, במראה, וכו וכו, לכל כיוון יש את הספצים שלו.

חן M

New member
קטריס

לא מסכים עם האמרה של:אם אתה חבוב שמחפש להיכנס לכושר ולהשיל שומן, וצריך מאמן שיגיד לך מה לעשות, ימריץ אותך, יתן לך מוטיבציה וכו, אז אתה צריך חבוב שרגיש לכל הנושא הפסיכולוגי של שינוי הדרגתי באורח החיים (קרוב לודאי חבוב שעבר זאת בעצמו. זה הכי טוב) וידע לכוון אותך למקום הנכון (מבחינה פסיכולוגית! כי מבחינת ה"מה לעשות בחדר כושר ובמטבח" זה מאוד פשוט ואפשר לסכם את זה בעמוד וחצי מאמר). משום שאתה יוצר סטריאוטיפ שבו: פאוורליפטרים צריכים מאמן מקצועי... ומתאמנים מן השורה צריכים מאמן חביב ונחמד אך המקצועיות שלו היא לא האישיו זה מטעה!!! הדברים הם לא כך... מתאמנים מן השורה לא חייבים לעבוד רק על כח/היפרטרופיה!!! אם אתה בקיא בהיבט של אימון פונקציונאלי אז אתה תבין שניתן לפתח המון יכולות גופניות באימון אינדבדואלית למתאמן... מאמן ברמה גבוהה יכול לתת מענה למגוון רחב של צרכים של המתאמן ויכול לעבוד איתו על: גמישות,קוארדיניציה,שיווי משקל,יציבה,בטחון עצמי,סבולת לב-ריאה,מהירות תגובה,פעילות שיקומית וכו'.... מה שבטוח זה שתפריט תזונה הוא לא תמיד כזה פשוט ומאמן מקצועי לא יכתוב תפריט למתאמן ללא הסמכה מתאימה בתחום

GilG4

New member
לי יש בשבילך משהו מקצועי

אני לקוח אצלהם והם פשוט הכי טובים בארץ בעניין של פיתוח גוף... אם אתה רוצה משהו ממש מקצועי ורוצה לראות תוצאות (כמובן שאתה צריך להשקיע את החלק שלך) אז זה הדבר בשבילך http://www.israelbody.org/Index.asp?ArticleID=311&CategoryID=167&Page=1

למעלה