בחירת מגרש, חלק ב

• פותח הנושא nob
  • פורסם בתאריך

nob

New member
בחירת מגרש, חלק ב

טוב, התקדמנו קצת. עכשיו שאלה - איך בוחרים מגרש, כאשר יש מבחר מסויים? (באותו מקום). למה יש חשיבות? כיוון השמש ורוחות מסויימים? שמש הבנתי בעדיף שיאיר חדר שינה בבוקר (מזרח) וסלון בערב (מערב). עד כמה זה חשוב? מעל\מתחת לכביש גישה? הבנתי שעדיף מעל. יותר מרובע או יותר מלבני? עוד משהו? אם זה חשוב - מגרש מיועד לבניה של דו משפחתי.

fireman

New member
בחירת מגרש

בבחירת מגרש בבניה דו-משפחתית (חולקים קיר משותף) אני ממליץ ללכת על מגרש רחב ככל האפשר, זה יאפשר לכם לבנות בית שלא יהיה ארוך וצר כמו "רכבת" לגבי כיווני אויר שמש רוח גשם וכוליי....זה עניין אינדיבידואלי.... בחדר שלי בבוקר אני חוטף את השמש ישר על הפרצוף ואני לא אוהב את זה....יש מי שזה יעשה לו את הבוקר. לגבי גובה....עדיף מעל כביש גישה... אני מעדיף להסתכל על הרחוב מנקודה גבוהה במעט ולא שהרחוב יוכל להסתכל לי לתוך הבית או גרוע מכך לראות מה יש לי בצלחת. מרבית המגרשים הדו משפחתיים הם יותר מלבניים מאשר מרובעים. לגבי צורת המגרש.... אני יכול להגיד לך מה היתרונות והחסרונות של מלבני, כי זה מה שיש לי לגבי חסרונות....הבית קרוב מאוד מצד אחד לשכן שחולק את המגרש שממול (זה שלא משותף איתך בקיר) היתרון הוא שהמרחק מהשכן שמאחוריך או מלפניך הוא גדול יותר. דבר נוסף שחשוב להתייחס אליו בבחירת המגרש הוא התקנון, כמה אחוזי בניה מותרים לבניה בכל קומה? אם אתם מעוניינים לבנות בית בקומה אחת בלבד תצטרכו לרכוש מגרש גדול יותר בכדי לאפשר לעצמכם אפשרות לבנות יותר בקומה אחת לדוגמא...( אם התקנון אומר שמותר לבנות 10% לקומה (בחיים לא יקרה
) אם תקנו מגרש של 100 מ"ר, תוכלו לבנות רק 10 מ"ר אם תקנו מגרש של 500 מ"ר, תוכלו לבנות רק 50 מ"ר אם נניח תקנו מגרש של 400 מ"ר ותהיה לכם אפשרות לבנות עד 40% בקומה ז"א שתוכלו לבנות בית בגודל של עד 160 מ"ר, מעבר לכך תצטרכו לעלות קומה.

ענתש

New member
מוסיפה - קוראים לזה "תכסית" לכמה

שמותר לבנות על הקרקע בקומה אחת. תסתכלו מה התכסית. ומסכימה לגבי מגרש רחב יותר (חזית רחבה), זה גם מאפשר לך להתרחק מהקיר המשותף (לשים פאטיו בינכם למשל) בלי ליצור בית צר מדיי. החזית שלי, למשל, היא 14 מטר וזה מספיק לי כדי להצמיד רק חדר אחד לשכן ואת השאר להרחיק. אם אפשר - הייתי בוחרת פינתי, אם יש פארק מתוכנן (שטח ירוק ציבורי) אז תמיד צמוד לשטח הירוק כי זה שטח שישאר פתוח. לפעמים גם צמוד לשטח בינוי ציבורי זה טוב אם הוא לא מיועד לכלום (אפשר לברר במועצה) ויש סיכוי נמוך שייועד אי פעם (השטח לי צמוד לכזה בגודל 10 דונם). הרבה פעמים מפקיעים שטחים לבינוי ציבורי רק כי חייבים ולא מתכוונים לבנות עליהם כלום ולפעמים זה בסוף הופך לאיזה משטח דשא. אבל כדאי להזהר ולבדוק (שלא יצמחו לכם בית כנסת, מקווה, בית ספר או בריכת שחיה ליד הבית). שמש ? אני מעדיפה גינה מערבית כי שם יש שמש אחר הצהרים ואנחנו בעיקר בבית אחר הצהרים. הרוח באה מהמערב בדרך כלל (ובשכונות בנויות - ממקום שיש בו פחות צפיפות בתים) והשמש נעה ממזרח דרך הדרום (כלומר בקשת כזו שנוטה דרומה) אל המערב כשבצהרים היא בנקודה הדרומית ביותר ובאמצע בין מזרח למערב. אז תעשו חשבון לגבי אור ושמש של המגרש. זה עניין של טעם וגם של צורת ומה ממקמים איפה. לטעמי עדיף מעל הכביש ולא מתחתיו אבל זה מאד תלוי. מגרש מתחת לכביש מאפשר לבנות קומת כניסה ואת החדרים בקומה התחתונה ומגרש מעל הכביש יאפשר בית "שתי קומות" רגיל. לכל סגנון יש יתרונות וחסרונות וזה מאד תלוי בדרך החיים שלכם ומה אתם אוהבים ומה הפרוגרמה שלכם. שוב ממליצה לכם לכתוב פרוגרמה וללכת להיעץ באדריכל פגישת יעוץ אחת עם מפת המגרשים.

nob

New member
יש המלצות ליועץ

שיכול לעזור בזה? זה אדריכל? או אולי שווה לקחת שמאי מקרקעין או מישהו אחר ולהביא אותו לשטח כדי שיראה מגרש עצמו ויבדוק האם אין בעיות נסתרות במגרש?

ענתש

New member
אדריכל לדעתי.

תראה, שמאי לא יעזור לך פה. בסופו של יום אתה רוצה לבנות בית שיתאים לך על המגרש - נכון ? האדם הנכון הוא אדריכל. כי הוא יודע להסתכל על הפרוגרמה שלך, להסתכל על המגרש ולהגיד לך באיזה אופן (אפילו בסקיצה של רגע עם עפרון על נייר) אפשר לעשות את מה שאתה רוצה על המגרש הנתון. ואז אתה יכול לדעת שמה שאתה רוצה ניתן לביצוע. השאלה היא כמה זמן התלבטות יש לך. אני ראיינתי אדריכלים במרתון במשך שבועיים ואז החלטתי על האדריכלית איתה אני אבנה. אם יש לך שבועיים בערך - צא לדרך. תראיין הרבה אדריכלים (חשוב שתכין פרוגרמה לצורך כך כדי שהם יבינו מה אתה רוצה - הנה בהודעה הזו קישרתי את הפרוגרמה שלי אם אתה צריך דוגמא) וקבל מהם הצעות מחיר ותבחר אחד. אותו אחד ילך איתך מהתחלה ועד הסוף של הבניה וגם יעזור לך בבחירת המגרש. אם אין לך זמן אז הייתי בוחרת אדריכל שמכיר את האזור (יש מישהו אחר שבונה או בנה שם ? תשאל אותם מי תכנן להם) רק לצורך פגישת היעוץ על בחירת המגרש. ואם תגיד מאיזה אזור אותה אז אולי נוכל לעזור עם המלצה לאדריכל.

nob

New member
אני מאמין שיש קצת זמן, אבל לא הרבה

זה באזור מרכז-שרון-מזרחי, לא רוצה לפרט בפומבי יותר ספציפית, עד שאקנה :) אם יש לך המלצות לאדריכל - אשמח לקבל (בפרטי?) תודה.

Rשף

New member
אדריכל

ועו"ד שיבדוק אחרי שתחליטו על מגרש ספציפי

דו משפחתי זה נחות בעיני

להשתדל שרוחב קוי הבניה לא יקטן מ 13 מטר . יש יתרון לאורך אם אתה חושב לבנות יחידת דיור, כך היא תהייה בהמשך הבית מאחור . זה מומלץ בכדי שמישהוא ישלם את הארנונה שלך ועוד ישאר עודף .

Rשף

New member
../images/Emo6.gif חמישה דונם זה הכי אחי !

דו משפחתי זו שיטה לדחוס יותר בתים בפחות שטח, לא ?

ענתש

New member
ההורים שלי גרים על 10 דונם.

שלא לציין שהמודד עשה להם טעות (כי עוד לא היה כביש כשהם בנו) ומיקם את הבית דונם אחד מעל איפה שהוא אמור היה להיות. אז עכשיו יש להם חצר קדמית של דונם
סבבה.

nob

New member
אתה מתכוון בית -

גם לא חירבות דו-מישפחתיות?

אני מת על חירבות מבחוץ

כמו הבית שקנה אהוד אולמרט . קירות אבן בעובי מטר . מה לעשות אני ירושלמי לשעבר . אבל מבפנים צריך להיות בית מודרני כמו שצריך . דו משפחתי ?

איריסג

New member
נו, מה לעשות... זה מה יש

באזור המרכז מאד מאד נדיר היום למצוא מגרשים שהם לא דו. בישוב שאנחנו בונים בו - 80-90 אחוז מהבניה החדשה היא על מגרשים של שליש דונם - שהם תמיד חצי מדו משפחתי. למצוא 450 מר' או חצי דונם זה נדיר ועולה בהתאם. גם המגרש שלנו במקור הוא מגרש לשתי יחידות.

Rשף

New member
אז תתרחקו מהמרכז

זה מה שאנחנו עשינו, ולא מדובר במרחקים אסטרונמיים. למשל באיזור בנימינה תוכלו למצוא מגרשי חצי דונם במחיר של רבע במרכז, ומדובר בממוצע בחצי שעה נסיעה לתל אביב.

איריסג

New member
לגבינו זה ממש לא רלוונטי

כי את המגרש קיבלנו מההורים של בן זוגי. זה שטח שלהם. אבל אני חייבת להגיד לך שיש לי לא מעט חברים שעברו לאזור בינימינה - פרדס חנה - כרכור. המחירים הם כבר די מזמן לא חצי מחיר... בעיקר בבנימינה היתה בשנים האחרונות עליית מחירים די רצינית.

Rשף

New member
תמכרו ותיקנו אחר....

בבינימינה המחירים עלו, וגם ההיצע קטן אבל ממש לא לרמה של המרכז. בפרדס חנה-כרכור גבעת עדה והישובים באיזור המחירים עדיין נמוכים יחסית, או בניסוח אחר מקבלים יותר עבור אותו כסף

איריסג

New member
למה למכור ולקנות אחר?

יש לי מגרש של 680 מ"ר שעליו אני בונה בית אחד. מה יש לי לחפש בבנימינה? המגרש לא עולה לי כסף, ואני אהיה אחר כך מאד קרובה לסבתא של ילדי שעוד יוולדו - מה שמבטיח הרבה מאד עזרה. בנוסף, גם המגרשים סביבנו שייכים להורים של האיש - ככה שמובטחות לי שנים ארוכות של בדידות מזהרת, בלי שום שכנים מסביבי.

ענתש

New member
ניסינו את זה, גרנו תקופה בזכרון.

סיוט סיוט סיוט. בריאותי הנפשית מעוד שעות של פקקים כל בוקר אל המרכז (שנינו אנשיי הייטק ואין היצע של עבודות רציני במקום אחר) שווה לי את הפרש הכסף.

למעלה