בחירת מגרש ...

בחירת מגרש ...

הי,
אנחנו לפני בחירת מגרש של כדונם וקצת (ליתר דיוק 1.2) בצפון.
בעלי התאהב במגרש עם מדרון עם שני גבהי 0.0 עם הפרש של 3 מטר בינהם והכביש הראשי והחניות יהיו למטה לפי התכנון.
בגלל שזה מושב חקלאי ... יש גם דרך לא דרך מהחלק העליון של המגרש שניתן יהיה להכנס מהחלק העליון.
חשבנו לבנות את הבית שלנו רק על המפלס העליון בשביל הנוף והשקט ואת החלק התחתון להשאיר ריק בשלב זה... או לבנות יחידה נוספת ... מה שהתב"ע מתירה.
רציתי לברר, אם מישהו נתקל או יכול לתת דוגמא לבית פרטי על מגרש משופע שהבדל הגובה בין הכביש לגובה 0.0 העליון הוא כ 5 מטר ...?!?!? כי זה מה שיהיה בעצם מהכביש למטה.
אני מבינה שזה יוצא סביב ה 30 מדרגות.. כשלשימוש האישי של המשפחה תהיה כאמור, אפשרות כניסה נוחה יותר מהחלק האחורי הגבוה.. אבל לאורחים ... כאמור 30 מדרגות.
המגרש באמת יפיפה ... אבל אני חוששת מהוצאות פיתוח או קושי בגישה של האורחים .. השאלה האם הרעיון הוא בר ביצוע או שעדיף לוותר עליו בגלל המורכבות שלו ?
תודה לכולם ...

גלמיש1

New member
הי. אישית אני אוהבת מגרשים עם מדרון.

לשאלתך - המגרש שעליו בנוי ביתי הנו במדרון. ההפרש המקורי בין הרחוב למפלס החצר האחורית היה כ 8 מ. תכננתי ובניתי את הבית כך שהחצר/קומה התחתונה מוגבהת קצת (בכ 40 סמ.) מהרחוב. ואת החצר העליונה (מפלס עליון) הנמכנו קצת (בכ 60 סמ.) , וקיבלנו בית בשלוש קומות עם חצר צמודה באותו מפלס. הקומה העיקרית בגובה 3.5 מ. מהרחוב. אז מטפסים 20 מדרגות בכניסה, ממש לא נורא.

לגבי המגרש הספציפי שלכם - קשה להבין בדיוק את התנאים בלי לראות שרטוט. אם ההפרש בין המפלסים 3 מ. למה כתבת שצריך לעלות 5 מטר?
נניח שבאמת מדובר ב 5 מ. הפרש, אני לא חושבת שזה צריך להרתיע. אם יש בעיות נגישות ידועות הרי תוכלו להגיע מלמעלה (אם הבנתי נכון). תחשבי על דירה בבנין בקומה שניה. הרבה אנשים חיים ככה בשמחה וששון. מקסימום אורחים שמתקשים במיוחד יחנו למעלה. לא כן?
ואם מדובר על שטח גדול, אפשר לעשות חניה מוגבהת מהרחוב (מכוניות יכולות לעלות שיפוע) ו/או שביל כניסה משופע שיעזור להפחית חלק מהמדרגות שצריך לטפס.

אנסה להביא שרטוט של המגרש ...

ולעלות כאן.
יש אולי דוגמאות / תמונות של בתים עם עלייה של 30 מדרגות לערך ..?
תודה.

guprnds

Active member
המגרש יפהפה? לכי על זה!

מגרש שאת אוהבת זו הזדמנות של פעם בחיים. אם אתם צרים בכסף פתחו אותו לאט לאט, שום דבר לא בוער.

הדבר היחידי שאני חוששת זו העלייה לבית ..

נגיד אנחנו נוכל לעשות שימוש מהכביש העליון
אבל האורחים יצטרכו לעלות כ 30 מדרגות.
בגלל שקשה לי לדמיין זאת.. חשבתי אולי תוכלו למצוא לי דוגמאות לבתים עם סגנון דומה.

גלמיש1

New member
הנה חתך+חזית של ביתי, עם 22 מדרגות

תעשי אקסטרפולציה לכמות מדרגות נוספת.
כאמור - לא בטוחה שאין פתרונות להפחית את כמות המדרגות בטח לאור העובדה שהמגרש שלכם גדול משלנו פי 2.5 .
אני מצרפת גם תמונה ישנה, מדי עם סיום הבניה, של הכניסה והמדרגות שתראי שלא נורא בכלל, ואפילו מוסיף ענין והדר להגעה לבית. (היום כמובן הכל מלא צמחיה ועצים שעושים את זה הרבה יותר קסום ויפה).
מזמינה אותך לבוא לבקר (מבואות ירושלים) ולראות ולחוות את זה במציאות.

guprnds

Active member
מדרגות יפהפיות!

באלו חומרים השתמשת כדי לצבוע את הקירות התומכים?

גלמיש1

New member
הקירות התומכים לשכן הם בטון וטיח (שליכט צבעוני מינרלי).

קיר התמך במרכז המגרש הוא הסלע הפראי שהתגלה כשביצענו את החפירה, והושאר במקומו.

גלמיש1

New member
הצבעים דוהים במידה.

ב 15 שנים שהבית בנוי - הצהוב של הקירות כמעט לא דהה. קצת פחות חד. הכחול נהיה עמום יותר, ורק יותר יפה. השליכט האדמדם-חמרה (לא רואים כאן, נמצא בעיקר מאחורי הבית) דהה הכי הרבה, ועכשיו נראה בהיר ואדמתי יותר. כלומר - יש דהיה, היא משתנה בין הגוונים השונים, והיא לא יוצרת בעיה בכלל (לטעמי) אלא שינוי מבורך.
ואגב - לפני 5 שנים עשינוי שיפוץ ואז על קירות המרפסת נוצר צורך בתיקוני טיח (הורדנו פרגולת עץ, כי העצים גדלו וכבר לא צריך אותה להצללה, ועוד כמה שינויים מינוריים). במקום זה רכשתי צבע אקרילי רגיל לקירות בגוון תואם, וצבענו במברשת ע"ג הטיח את הקירות. הצבע נתפס מצויין, לא רואים שום הבדל ואין כל התקלפות.
בקיצור - גם שליכט חיצוני, במרקם גס, אפשר לצבוע!

זה בית על שיפוע של כמטר וחצי , אז הצטרכתי להגביה

קצת את החלק התחתון , בכדי לקבל גובה של קומה
3 מטר זה אפילו יותר טוב .

מגרש דומה

חברים שלי גרים באחד הישובים בגוש משגב. נשמע שיש להם מצב ממש דומה. הם בנו הפוך, הבית בחלק התחתון עם אפשרות בעתיד לקומה שניה. החלק השני של השטח מעל גובה הבית ומשמש כבוסתן. שני גרמי מדרגות רציניים מובילים אליו. יכולה להבין את הרצון שלכם לפרטיות ונוף. אולי כדאי לבחון עלות מעלית קטנה... זה בטח לא זול אבל יכול לתת פתרון. בהצלחה.

bj8

New member
תבדקי טוב טוב כמה יעלה הפיתוח

ותחשבי טוב טוב על החוסר נוחות

למעלה