בחירת מחשב נייד

daniel klein

New member
אשמח לקבל המלצות לגבי מחשב נייד
עד 2000 שקל
שימוש סטנדרטי: אינטרנט, אופיס וכדומה
החשוב ביותר עבורי הוא השילוש של מעבד , זיכרון , כרטיס מסך (וכמובן גם אמינות) איזו קומבינציה תיתן לי את התמורה הטובה ביותר לכסף? מכיוון שאני נוטה להחזיק את המחשבים שלי לא מעט זמן ארצה מחשב שאני אוכל "לסחוב" איתו כמה שיותר שנים קדימה.
המחשב ישמש כמחשב נייח ולכן אין חשיבות למשקל ולזמן סוללה. גם למסך אין חשיבות גבוהה במיוחד. הדבר נכון גם לגבי גודל הדיסק הקשיח, תמיד אפשר להוסיף חיצוני.
ראיתי שבתקציב שלי יש מחשבים עם מעבדי I3 עם 8GB וכן מחשבים עם מעבדי I5 עם 4GB, מה עדיף עבורי ומדוע?
ישנם מחשבים שמגיעים עם שנה אחריות ויש כאלה עם 3 שנות אחריות (כגון DELL) האם זה מהותי?
יש מותג שנחשב אמין יותר מהאחרים?
יש רשת מומלצת: באג, KSP, אייבורי, קרביץ, אופיס דיפו, בזק סטור, עולם הקולנוע וכדומה? על איזו רשת ניתן לסמוך שאני אקבל מחשב חדש לחלוטין ולא מחשב שנקנה והוחזר? (מצד שני, האם כדאי לקנות מחשב מחודש? אני ממש ממש לא מתלהב... אבל מה דעתכם?)
אם מישהו נתקל במבצע אטרקטיבי בנוסח "חזרה לבי"ס/אוניברסיטה" או חבר, מפעל הפיס, מועדוני אשראי/צרכנות וכו' אשמח לדעת

ai27

Well-known member
אשמח לקבל המלצות לגבי מחשב נייד
עד 2000 שקל
שימוש סטנדרטי: אינטרנט, אופיס וכדומה
1. השאלה הטריוויאלית היא כמובן - אם המחשב ישמש כנייח - למה לקנות נייד יקר יותר ואיכותי פחות?
בנייד תבזבז כסף על סוללה לא נחוצה (ואפילו מפריעה כשתתיישן), ותקבל אוורור פחות טוב
אולי עדיף לך לקנות מחשב "מיני", שהאוורור בו רק קצת יותר טוב, אבל אין בו סוללה?
החשוב ביותר עבורי הוא השילוש של מעבד , זיכרון , כרטיס מסך (וכמובן גם אמינות) איזו קומבינציה תיתן לי את התמורה הטובה ביותר לכסף? מכיוון שאני נוטה להחזיק את המחשבים שלי לא מעט זמן ארצה מחשב שאני אוכל "לסחוב" איתו כמה שיותר שנים קדימה.
המחשב ישמש כמחשב נייח ולכן אין חשיבות למשקל ולזמן סוללה. גם למסך אין חשיבות גבוהה במיוחד. הדבר נכון גם לגבי גודל הדיסק הקשיח, תמיד אפשר להוסיף חיצוני.
2. מכיוון שהשימוש הוא אינטרנט אופיס וכו' - השילוש כבר לא קדוש. עדיף לך לוותר על כרטיס המסך שלא תשתמש בו, כי במעבד יש כרטיס מובנה שעונה על הדרישות.
3. זיכרון - יש חשיבות להתאמה לדרישות המעבד (DDR4 כי התוספת במהירות לDDR5 לא משמעותית, בזמן שהמחיר צורב) ולגודל, כי מעבר אליו המחשב "יחנק". לכן 8GB מוגדר היום כמינימלי 16GB מומלץ.
4. גם גודל וגם איכות הדיסק הקשיח קריטיים: אם במחשב יש SSD איכותי (ובמיוחד NVME או NVME4.0 אם המחשב מאפשר - שווה את התוספת במחיר) - הדבר ישפר משמעותית את חווית המשתמש, כי זמן טעינת תוכנה/קובץ תתקצר בסדרי גודל - ואלו לרוב הזמנים שאתה ממתין בזמן שהמחשב "תקוע".
אם לעומת זאת תשתמש בHDD חיצוני כדיסק עיקרי - תסבול ממהירות וחווית משתמש גרועה, תמיד. אפילו אם יש לך זיכון מעולה ומעבד הכי מהיר
לכן לרוב המשתמשים שמוסיפים חיצוני - רצוי להשתמש בו בעיקר כגיבוי או שמירת מדיה (סרטים, תמונות), ולא לעבודה השוטפת. אחרי שסבלתי עם GB250, לדעתי 500GB זה הגודל המומלץ.
ראיתי שבתקציב שלי יש מחשבים עם מעבדי I3 עם 8GB וכן מחשבים עם מעבדי I5 עם 4GB, מה עדיף עבורי ומדוע?
5. כל עוד אתה קונה מעבד I חדש יחסית - מספר הליבות כמעט לא ישפיע, לכן היום כמעט לכל שימוש עדיף להסתפק במעבד I3
ישנם מחשבים שמגיעים עם שנה אחריות ויש כאלה עם 3 שנות אחריות (כגון DELL) האם זה מהותי?
מנסיוני - לא.
יש מותג שנחשב אמין יותר מהאחרים?
המותגים המוכרים (HP, LENOVO, DELL) בונים לעצמם את המותג כי הם אמינים, בעיקר בפני טלטלות, ובעיקר בדגמים המתכתיים.
אבל לכל מותג מראה ומקלדת/עכבר שונים, כך שאנשים שונים יעדיפו מותגים שונים.
אם תשתמש בסט עכבר/מקלדת חיצוני - זה לא רלוונטי
יש רשת מומלצת: באג, KSP, אייבורי, קרביץ, אופיס דיפו, בזק סטור, עולם הקולנוע וכדומה?
באג יקרה אבל יש להם תצוגה גדולה ושירות טוב. KSP+IVORY הן זולות עם שירות טוב.
האחרות עלולות לטרטר אותך לטכנאי חיצוני שימצא דרך לגבות כסף, כי זו לא התמחות שלהם.
על איזו רשת ניתן לסמוך שאני אקבל מחשב חדש לחלוטין ולא מחשב שנקנה והוחזר? (מצד שני, האם כדאי לקנות מחשב מחודש? אני ממש ממש לא מתלהב... אבל מה דעתכם?)
כל רשת גדולה לא תרמה אותך בעניין כזה. אבל אתה יכול לבקש במכוון מחודש, במיוחד כדי לעמוד במגבלות תקציב.
אבא שלי קנה מטכנאי "מחשב מיני" מחודש (מחשב שגודלו פי 2 מעכבר-מחשב) עם מפרט סביר ומתאים לדרישותך, כולל מחיר.
בהחלט מחשב טוב.

אני קניתי לעצמי - מחשב נייח שלדעתי הוא מעולה (SSD NVME4 500GB, I3 CPU, 16GB DDR3 ) בערך ב2000 שקל.

em28

Well-known member
לצרכים שלך פחות חשוב השילוש והרבה יותר חשובה כמות הזיכרון והיכולת להוסיף זיכרון בעתיד.
4GB זה ממש לא מספיק, 8GB זה גבולי.
אחד המחשבים שלי הוא ענתיקה (I7 דור 3, DDR3), עם 8GB הוא די נחנק, 16GB כבר נתנו חיים חדשים.
אם המחשב ישמש בתכלס כנייח שווה לשקול רכישת מחשב נייח במקום - יותר זול והרבה יותר קל לשדרוג.
הייתי משקיע תשומת לב בכל מקרה (נייג או נייח) לחיבורים עדכניים ובכמות מספקת.

רוב הזמן נח

Well-known member
לצרכים שלך פחות חשוב השילוש והרבה יותר חשובה כמות הזיכרון והיכולת להוסיף זיכרון בעתיד.
4GB זה ממש לא מספיק, 8GB זה גבולי.
אחד המחשבים שלי הוא ענתיקה (I7 דור 3, DDR3), עם 8GB הוא די נחנק, 16GB כבר נתנו חיים חדשים.
אם המחשב ישמש בתכלס כנייח שווה לשקול רכישת מחשב נייח במקום - יותר זול והרבה יותר קל לשדרוג.
הייתי משקיע תשומת לב בכל מקרה (נייג או נייח) לחיבורים עדכניים ובכמות מספקת.
הכרטיס מסך גם משמעותי לתפקוד הכללי של המחשב. גם לו יש זיכרון.
מאז שהכרטיס מסך שלי נהרס ועכשיו אני משתמש במעבד של המחשב ככרטיס מסך, המחשב שלי נחלש בצורה משמעותית.

em28

Well-known member
הכרטיס מסך גם משמעותי לתפקוד הכללי של המחשב. גם לו יש זיכרון.
מאז שהכרטיס מסך שלי נהרס ועכשיו אני משתמש במעבד של המחשב ככרטיס מסך, המחשב שלי נחלש בצורה משמעותית.
לצרכים של המשתמש לא נורא אם יהיה כרטיס מסך מובנה, כל עוד יש מספיק זיכרון.

לגבי כמות זכרון RAM אל תתפשר על פחות מ 8.
בגלל הדרישות שלך לשימוש במחשב אין צורך משמעותי ב i5,
אתה יכול גם לרכוש i3 ולא תרגיש את ההבדל.

תבדוק לגבי הדגם הבא של לנובו, יכול להיות שיתאים לך :
Lenovo IdeaPad 3-15IAU7

אם אתה צריך מידע לגבי רכישה של מחשב נייד מצאתי עבורך
מדריך לקניית מחשב נייד שאפשר להיעזר בו.
יש רשת מומלצת
ברשת KSP תוכל למצוא מחירים טובים, אבל המגוון שלהם לא גדול.
אבל אם אתה שואל אותי - ksp,באג,אייבורי או פלונטר.

על איזו רשת ניתן לסמוך שאני אקבל מחשב חדש לחלוטין ולא מחשב שנקנה והוחזר?
בגדול כשאתה קונה מחשב תבדוק אם רשום עליו "מחודש" או "Refurbished" -
ככה תוכל לדעת שמדובר במחשב שהיה בשימוש.
אף רשת גדולה לא תשקר אותך ותסתכן בתביעה.

daniel klein

New member
לגבי כמות זכרון RAM אל תתפשר על פחות מ 8.
בגלל הדרישות שלך לשימוש במחשב אין צורך משמעותי ב i5,
אתה יכול גם לרכוש i3 ולא תרגיש את ההבדל.

תבדוק לגבי הדגם הבא של לנובו, יכול להיות שיתאים לך :
Lenovo IdeaPad 3-15IAU7

אם אתה צריך מידע לגבי רכישה של מחשב נייד מצאתי עבורך
מדריך לקניית מחשב נייד שאפשר להיעזר בו.

ברשת KSP תוכל למצוא מחירים טובים, אבל המגוון שלהם לא גדול.
אבל אם אתה שואל אותי - ksp,באג,אייבורי או פלונטר.

בגדול כשאתה קונה מחשב תבדוק אם רשום עליו "מחודש" או "Refurbished" -
ככה תוכל לדעת שמדובר במחשב שהיה בשימוש.
אף רשת גדולה לא תשקר אותך ותסתכן בתביעה

daniel klein

New member
תודה לשניכם על התגובות

תוך כדי חיפוש אני שם לב שיש ניידים שמגיעים ללא חיבור רשת, זה נפוץ או שמדובר במיעוט? מהו ההיגיון? האם מוותרים מראש על האפשרות לחיבור קווי או שיש דרך "לעקוף" את זה? זה צריך להיות שיקול?

מה לגבי 8 או 16 גיגה RAM? עד כמה זה חשוב? שווה את תוספת המחיר?

האם יש מותגים (DELL/HP/LENOVO/ASUS וכל השאר) שנחשבים איכותיים יותר? אמינים יותר? איכות הרכבה טובה יותר?

em28

Well-known member
תודה לשניכם על התגובות

תוך כדי חיפוש אני שם לב שיש ניידים שמגיעים ללא חיבור רשת, זה נפוץ או שמדובר במיעוט? מהו ההיגיון? האם מוותרים מראש על האפשרות לחיבור קווי או שיש דרך "לעקוף" את זה? זה צריך להיות שיקול?

האם יש מותגים (DELL/HP/LENOVO/ASUS וכל השאר) שנחשבים איכותיים יותר? אמינים יותר? איכות הרכבה טובה יותר?
יש ניידים ללא חיבור רשת ויש כאלה שלא - השיקול הוא שלך - עד כמה הנייד יהיה נייח.
ניתן להוסיף חיבור קוי דרך ה-USB, אבל זה עוד משהו שמחבור לנייד ועושה אותו פחות נייד.
לדעתי 8GB זיכרון זה גבולי, 16GB זה סבבה.
DEL ו-HP נחשבים מותגים איכותיים, אבל גם אצלם יש תקלות - לי היה שירות מצויין עם לנובו ו-HP.

תודה לשניכם על התגובות

כמעט ואין היום מחשבים עם יציאת ethernet מאחר והיציאה "עבה" ולא מאפשרת לייצר מחשב "דק".
מעבר לעבודה שלכל המחשבים הניידים יש כרטיס רשת מובנה לחיבור אלחוטי, ניתן לחבר ממיר USB ל ethernet.
זה בעיקר למי שצריך תעבורת רשת חזקה.

8 ג'יגה יספיק לשימוש ממוצע במחשב.
16 הוא יותר לכיוון של שימוש בתוכנות עריכה גראפית, גיימינג והרצת "תוכנות כבדות".

אתה יכול להיעזר במדריך ששלחתי בתגובה הקודמת, הם פירטו שם בדיוק כמה כל משתמש צריך.

לגבי מותגים - כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו.
רק יכול לומר לך ש DELL דורש מתאמים, ממירים ומטענים מקוריים עם עלות מאוד גבוהה.

daniel klein

New member
כמעט ואין היום מחשבים עם יציאת ethernet מאחר והיציאה "עבה" ולא מאפשרת לייצר מחשב "דק".
מעבר לעבודה שלכל המחשבים הניידים יש כרטיס רשת מובנה לחיבור אלחוטי, ניתן לחבר ממיר USB ל ethernet.
זה בעיקר למי שצריך תעבורת רשת חזקה.

8 ג'יגה יספיק לשימוש ממוצע במחשב.
16 הוא יותר לכיוון של שימוש בתוכנות עריכה גראפית, גיימינג והרצת "תוכנות כבדות".

אתה יכול להיעזר במדריך ששלחתי בתגובה הקודמת, הם פירטו שם בדיוק כמה כל משתמש צריך.

לגבי מותגים - כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו.
רק יכול לומר לך ש DELL דורש מתאמים, ממירים ומטענים מקוריים עם עלות מאוד גבוהה.

daniel klein

New member
רגע, אבל....

המחשב הזה הולך להיות המחשב היחיד שלי, למיטב ידיעתי על מנת להיכנס להגדרות המודם-ראוטר יש צורך בחיבור קווי, כך שבל מקרה אני צריך לדאוג לאפשרות של חיבור קווי

דעתכם בנושא?

רגע, אבל....

המחשב הזה הולך להיות המחשב היחיד שלי, למיטב ידיעתי על מנת להיכנס להגדרות המודם-ראוטר יש צורך בחיבור קווי, כך שבל מקרה אני צריך לדאוג לאפשרות של חיבור קווי

דעתכם בנושא?
אפשר להתחבר למודם גם באמצעות חיבור אלחוטי.

daniel klein

New member
אפשר להתחבר למודם גם באמצעות חיבור אלחוטי.
גם אם המחשב מנותק מהווי-פי?
כלומר, אם יש לי מחשב אחד שמחובר באמצעות הווי-פי, לפתע יש לי תקלה והמחשב מתנתק מהווי-פי, מה אני עושה עכשיו?
למיטב ידיעתי במקרה כזה אני חייב חיבור קווי, עד כמה שאני זוכר בכל פעם שקניתי מודם-ראוטר חדש היה כתוב בהוראות שההגדרה הראשונית חייבת להיעשות באמצעות חיבור קווי ע"י כבל רשת.

גם אם המחשב מנותק מהווי-פי?
כלומר, אם יש לי מחשב אחד שמחובר באמצעות הווי-פי, לפתע יש לי תקלה והמחשב מתנתק מהווי-פי, מה אני עושה עכשיו?
למיטב ידיעתי במקרה כזה אני חייב חיבור קווי, עד כמה שאני זוכר בכל פעם שקניתי מודם-ראוטר חדש היה כתוב בהוראות שההגדרה הראשונית חייבת להיעשות באמצעות חיבור קווי ע"י כבל רשת.
אנסה לפרט לך לגבי תקלות אפשריות.
אם יש לי מחשב אחד שמחובר באמצעות הווי-פי, לפתע יש לי תקלה והמחשב מתנתק מהווי-פי, מה אני עושה עכשיו?
התקלה היא כנראה במחשב או במתאם האלחוטי המחובר אליו.

לגבי התחברות למודם -
גם אם יש תקלה בחיבור לרשת אינטרנט, עדיין יש שידור wi-fi של הראוטר וניתן להתחבר אליו.
ברגע שאתה מחובר לרשת wi-fi אתה יכול לגשת ללוח הבקרה באמצעות הכתובת הפנימית שלו.

אם אין שידור wi-fi -
במידה ואין שידור ניתן לבצע איפוס ידני באמצעות כפתור הריסוט.

גם אם תגיע למצב כזה, כמו שרשמת - רק החיבור הראשוני דורש חיבור קווי.
אתה יכול לרכוש מתאם USB ל ethernet.
תזכור - מחשב ללא יציאת ethernet הוא דק יותר.

daniel klein

New member
בוקר טוב
תודה על התגובה
עדיין מחפשים...

ייתכן שאני אוותר באמת על החיבור הקווי, הנושא בבדיקה

בינתיים החלטתי לשקול תכונה נוספת: מסך מגע

עברתי על מעט דגמים שכוללים מסך מגע ושמתי לב שהמסך יכול להתקפל ב-360 מעלות כך שהמחשב הנייד יהפוך לטאבלט, "שתיים באחד".

זו תכונה שפחות רצויה מבחינתי ולכן השאלה היא האם ישנם מחשבים ניידים שכוללים מסך מגע אולם למסך אין אפשרות להתקפל ב-360 מעלות, אלא פשוט לתפקד כמחשב נייד רגיל הכולל גם מסך מגע.

ברור לי שכבר לא מדובר בתקציב המקורי של 2000 שקל. התחלתי עם 2000 שקל ונראה שאני בכיוון של מחשב יקר משמעותית, אוקיי, זה ידוע.

האם קיימים בשוק מחשבים כאלה?

HelpSupport

Active member
בוקר טוב
תודה על התגובה
עדיין מחפשים...

ייתכן שאני אוותר באמת על החיבור הקווי, הנושא בבדיקה

בינתיים החלטתי לשקול תכונה נוספת: מסך מגע

עברתי על מעט דגמים שכוללים מסך מגע ושמתי לב שהמסך יכול להתקפל ב-360 מעלות כך שהמחשב הנייד יהפוך לטאבלט, "שתיים באחד".

זו תכונה שפחות רצויה מבחינתי ולכן השאלה היא האם ישנם מחשבים ניידים שכוללים מסך מגע אולם למסך אין אפשרות להתקפל ב-360 מעלות, אלא פשוט לתפקד כמחשב נייד רגיל הכולל גם מסך מגע.

ברור לי שכבר לא מדובר בתקציב המקורי של 2000 שקל. התחלתי עם 2000 שקל ונראה שאני בכיוון של מחשב יקר משמעותית, אוקיי, זה ידוע.

האם קיימים בשוק מחשבים כאלה?
כמו זה -> https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=73283

em28

Well-known member
הכל קיים - זה שאלה של צרכים וכמה אתה מוכן לשלם.
התחלת ממחשב נייד שבעצם יהיה נייח ועכשיו אתה מדבר על מחשב בתצורת טאבלט.
לדעתי, אם אתה צריך טאבלט (בדגש על ניידות, צריכת מדיה, ניידות, קצת גלישה וכו') - קנה טאבלט אמיתי, זה יצא יותר מתאים וזול.
אם אתה צריך מחשב נייד (בדגש על ניידות, חיבוריות, גלישה+אופיס ומקלדת/עכבר) - קנה מחשב נייד אמיתי עם 8-16GB זיכרון, זה יצא יותר מתאים וזול.
אם אתה צריך מחשב שבתכלס יהיה נייח (בדגש על אפשרויות שדרוג עתידיות, חיבוריות, ואפשרות למשחקים) - קנה מחשב נייח אמיתי, זה יצא יותר מתאים וזול.

למעלה