בחירת מין

winterfell

New member
בחירת מין

שלום לכולן,
אחרי תלאות רבות, הגענו למסקנה שאנחנו רוצים לנסות להכנס להריון בצורה טבעית, ולנסות שזו תהיה בת.
(קצת על התלאות המדוברות: יש לנו ילד אוטיסט, ולי יש דוד עם פיגור שכלי. לא מצאו משהו ספציפי בבדיקות גנטיות, ולא מאשרים לנו PGD בלי להמשיך ולעשות גם בדיקת אקסום שאני לא רוצה. המצב הסביר הוא שבת תהיה בריאה, בכל מקרה)
המליצו לי על מכון שפרה, שעושים הפרדת זרע. מישהי מכירה? האם זה באמת משפיע או שזו שרלטנות?
אם נלך לשם אז אני גם צריכה למצוא רופא פוריות בת"א שעובד איתם, רצוי מישהו שעובד עם קופ"ח כללית. אשמח להמלצות...

תודה!

anguly

New member
לא מכירה את השיטה

מרגיז מאד שלא מאפשרים לכם PGD ולו רק כדי לבחור בודאות בת כך הסיכוי לילד פגוע יהיה מינימלי.
אולי תנסי לערער?

winterfell

New member
אין על מה לערער

בקופ"ח אישרו PGD. יש לנו המלצה של שני גנטיקאים.
הרופאים במחלקות ה-PGD טוענים שהממצא שכן מצאו (בצ'יפ) הוא כנראה לא הגורם לבעיה, והם לא מוכנים להתקדם בלי שאנחנו נמשיך לעשות בדיקות (כמו שניסח את זה רופא אחד: אנחנו נבוא לקראתכם אם אתם תבואו לקראתנו). הם ממליצים על אקסום מלא או על ריצוף לגנים ספציפיים שגורמים לבעיות התפתחות ונמצאים על כרומוזום X. אני לא רוצה לעשות את הבדיקות האלה - הן יקרות והסיכוי שנגלה משהו הוא בין 1% (לפי הגנטיקאית שהפנתה אותנו, ונחשבת טובה מאוד) ל-5% (לפי הרופאה ב-PGD).
היינו כבר במחלקות ה-PGD של איכילוב, בילינסון, תה"ש ושע"צ. בכולן קיבלנו את אותה התשובה, אז כנראה שלא מתאים לנו PGD...
למיטב הבנתי, אם במילא מחפשים משהו שנמצא על X, אז בכל מקרה בת תהיה בסדר. כששאלתי את הרופאה ב-PGD למה לא פשוט לבחור בת, היא ענתה שאם נדע את הגן הספציפי אז נוכל לבחור גם בן בלי הגן הזה.
כרגע אנחנו שוקלים את המשך הבדיקות, אבל אני רוצה במקביל לברר מה האלטרנטיבות.

אני חושבת שכדאי לך לחפש

בית חולים שיסכים לבצע פגד שבו יבחרו עוברים בנות בלבד. יכול להיות שתצטרכי לעבור ועדה לאישור את זה, אבל לדעתי שווה לעבור את הבירוקרטיה הזו ואני היתי מנסה לפעול בכוון הזה.
&nbsp
לגבי השיטה שציינת - אולי בפורום פוריות ידעו.
&nbsp
בהצלחה!

winterfell

New member
תודה

היינו ב-4 בתי חולים, מתוכם בשניים לא פסלו על הסף אלא העלו לועדה/ישיבת מחלקה או מה שזה לא יהיה.
המסקנה אצל כולם - יכול להיות משהו שקשור ל-X, תעשו אקסום או פאנל x-linked.
תודה בכל מקרה!

שלגייה13

New member
במקרה הטוב

השיטות האלה מעלות את הסיכויים לבן/בת, אבל הן ממש לא יכולות להבטיח את זה (וגם לא מתיימרות לעשות את זה, למיטב ידיעתי). כך שאני לא רואה איך זה יכול להתאים למקרה שלכם, למרבה הצער

anguly

New member
זה ממש תמוהה

אם הם חושדים שזה קשור לX למה הם מתנגדים לבצע החזרה שתאפשר להחזיר בנות, נכון שזה לא ממקד בבעיה המדויקת, אבל זה נותן פתרון.
זה נשמע לי ממש מוזר הענין הזה.

שלגייה13

New member
יכול להיות

שהם לא מוכנים לקחת סיכון של החזרת עובר חולה, ומבחינתם לא סיימתם את הבירור הגנטי - כלומר, אתם יודעים שבת מעלה את הסיכון למום, אבל לא שכל בן יהיה בריא? זה נשמע לי הגיוני, ומשהו שכנראה לא תצליחו לעקוף כי יש כאן עניין רפואי-משפטי (חשש מתביעה בנוסח "עשיתי Pgd ועדיין נולד לי ילד חולה").
אם זה המצב, אישית הייתי ממשיכה עוד בבירורים הרפואיים, אם כבר הגעתם עד כאן.

רק לגבי מכון שפרה

בזמנו בעלי הגיע למומחה לפריון הגבר עם תוצאות בדיקה ממכון שפרה והוא אמר שהוא לא סומך עליהם ולעשות באסותא.

בהצלחה במהרה,
עיל

winterfell

New member
תודה

יש לי הרגשה לא נוחה מכל הסיפור הזה, אבל אני מתחילה להרגיש שזו עדיין האופציה היחידה שפתוחה...

למעלה