בחירת מנחה לתזה

אריאדנה

New member
בחירת מנחה לתזה

אני לומדת לתואר ראשון ומתחילה תואר שני בחוג שלי בשנה הבאה. זה אמנם עדיין מוקדם, אבל אשמח אם תוכלו לעזור לי עם תשובות... יצא לי להכיר את רוב המרצים בחוג, ולהבין את תחומי העניין העיקריים שלהם (החוג קטן מאוד) העניין הוא שאני לא ממש מבינה את כל נושא ההנחייה. הסתכלתי בקטלוג של הספריה בעבודות MA שיצאו מהחוג בשנים האחרונות וסך כל המנחים הם חמישה מרצים מהחוג. שם המרצה שעוסקת בתחום שבו אני רוצה לעשות בו את התזה לא מופיע על אף עבודת תזה (וגם על אף עבודת דוקטורט) היא סגל בכיר ולא מרצה מן החוץ. א. איך אני יכולה לדעת מי הם המרצים שגם מנחים תזות? האם יכול להיות שמדובר רק בחמשת המרצים ששמם מופיע על העבודות כמנחים? ב. איך אני יכולה לדעת מי המאסטרנטים של כל מנחה, כך שאוכל לפנות אליהם ולהתעניין לגבי המנחה? ג. האם מקובל פשוט לפנות למרצה ולבקש שינחה את התזה שלי? (יש לי רעיון כללי וגם קראתי ספרים ומאמרים של המרצה ונראה לי שגם אם היא לא תאהב את הרעיון היא תוכל להציע רעיונות אחרים). תודה מראש על העזרה!

מממאיה35

New member
תשובות ?

א. איך אני יכולה לדעת מי הם המרצים שגם מנחים תזות? האם יכול להיות שמדובר רק בחמשת המרצים ששמם מופיע על העבודות כמנחים?
פשוט תגשי למחלקה שבה את מעוניינת ללמוד, ותבקשי פגישה עם המנחים האופציונאליים/פוטנציאלים ותשאלי ואתם האם הם מסכימים להנחות אותך. לפעמים גם אם יש חבר סגל שיכול להנחות, בפועל אין לו זמינות או יכולת (מימון לדוג') להנחות.. <מה שאני עשיתי לפני שמצאתי מסטר - שלחתי קו"ח במייל למרצים מהמחלקה שרציתי ללמוד בה, אחרי יום הגעתי למחלקה ודרך ראש המחלקה הופנתי למנחים פוט'. שיחה אישית אחת או שתיים - וסגרתי את המסטר שלי (ובדיעבד, גם את הדוק'..> ב. איך אני יכולה לדעת מי המאסטרנטים של כל מנחה, כך שאוכל לפנות אליהם ולהתעניין לגבי המנחה?
את יכולה לשאול את המנחה (אחרי שיחה ראשונית איתו והבנה שהוא יכול להנחות אותך) או להסתובב במחלקה המיועדת ולחפש סטו' ופשוט לפנות אליהם. ג. האם מקובל פשוט לפנות למרצה ולבקש שינחה את התזה שלי? (יש לי רעיון כללי וגם קראתי ספרים ומאמרים של המרצה ונראה לי שגם אם היא לא תאהב את הרעיון היא תוכל להציע רעיונות אחרים).
לדעתי זה מקובל, וזו גם הדרך שבאמצעותה מוצאים מנחה למסטר..

nightslice

New member
מציע שתנסי לברר עם תלמידי תואר שני

הייתי בדיוק באותו מצב לפני שנה. בסוף פשוט בחרתי אחת וזרמתי
האמת היא, שאם החוג שלך כ"כ קטן, בטח יקרה לך מה שקורה איתי - כל המרצים, פחות או יותר, מעורבים במידה כזו או אחרת במחקר שלי. נקודתית לשאלותיך: א. רוב המרצים מן המניין מנחים תזות. הכי טוב לשאול במזכירות. ב. אצלנו לפחות זה לא ידוע. ממליץ לך לברר עם החבר'ה שלומדים כבר, הם ידעו לתת לך תשובות הרבה יותר טובות. ג. בד"כ מקובל לכתוב הצעה ראשונית לתזה ולהגישה למנחה המבוקש לסקירה. אני פשוט שלחתי אימייל לא פורמלי, עם הצעת המחקר, ואחרי פגישה קצרה עם המרצה סיכמנו על ההנחייה. יש מקומות שבהם זה הרבה יותר מסודר, ואז יש קורס שאמור "להכניס אותך לתלם" של כתיבת תזה ולמציאת מנחה. מציע שתעשי סיבוב במזכירות ותשאלי תלמידים מתארים מתקדמים. והכי חשוב - אל תתייאשי או תיבהלי מהמצב הנוכחי. הכל מבלבל, אבל זה יסתדר עוד מעט ואז יתחיל הכיף האמיתי! :) בהצלחה

למעלה