בחירת מסגרת לגיל שנתיים

gal9993

New member
בחירת מסגרת לגיל שנתיים

שלום, בני יהיה בן שנתיים בספטמבר הקרוב ואני מתלבטת לגבי המסגרת הנכונה עבורו. הילד חברותי, עצמאי, סקרן. עד גיל שנתיים יהיה עם מטפלת בבית, וההתלבטות האם הכנסתו לגן תהיה מעבר דרסטי מדיי, ואולי עדיף מסגרת קטנה יותר כגון משפחתון מהם השיקולים בבחירת המסגרת? תודה, גל

בחירת מסגרת לגיל שנתיים

גל שלום רב, המעבר למסגרת של גן/משפחתון הוא שינוי משמעותי בחייו של פעוט. איך נכין אותו? נערוך מסיבה/טקס פרידה מהמטפלת. אחרי שתחליטי על גן/משפחתון תוכלו לבקר במהלך הקיץ במקום. כך יהפכו המקום והגננת למוכרים. תוכלי אולי להפגיש את הילד בחודש אוגוסט עם ילדים המיועדים לגן זה. פעולות אלה הן פעולות הכנה ל"נחיתה רכה". ולשאלתך מהם השיקולים לבחירת גן? סביבה בטיחותית, פיזית ונפשית. בגיל זה הדבר החשוב ביותר הוא האווירה בגן : אוירה של כבוד, קבלה, חום, שמחה ואהבה היא האווירה הרצויה. את האווירה יוצרת הגננת וצוות המטפלים. לכן, חשוב שהם יהיו אנשים חמים, אופטימים, רגישים, אמפאטיים - אנשים שאוהבים ילדים. בגיל שנתיים עדיפה מסגרת קטנה. יחד עם זאת, ילד חברותי, עצמאי וסקרן עשוי להשתלב בכל מסגרת אוהדת בתנאי שאת תהיי שלמה עם הבחירה ותעבירי לו את המסר שאת סומכת עליו. ביטחון של הורים ושילוב הילד בהדרגה מקל על הסתגלות. כדי להקטין קושי רצוי לא להסמיך את המעבר עם עוד אירועים חדשים בחייו כמו הולדת אח. בעבר התיעצה איתי אם : "בני בן שנתיים. אני מתלבטאת בין שני גנים באחד הדגש הוא על העשרה בשני פחות העשרה נראה לי שיש שם אווירה יותר חמה". עניתי לה : "בגיל 2-4 העשרה אינטלקטואלית חשובה אבל פחות. משמעותית וחשובה היא האווירה, היחס: קבלת הילד והיכולת ליצור איתו קשר רגשי." האם עניתי לשאלתך? שאלות נוספות יתקבלו בשמחה, עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה