../images/Emo130.gifכמה עולה שקית עם אוויר?../images/Emo221.gif
שלום הילה, אני עדיין ממשיכה להתפעל מכך שאת עירנית מאוד ולא מתרשמת מרושם חיצוני שבתיה"ס מנסים למכור לך, כשקנקנם בעצם לא כל כך מלא (בלשון המעטה) כמו שהם מנסים להציג אותו. אני מצידי יכולה לספר לך רק שהאדם הוא מכלול שלם של צרכים שהם אוניברסליים ולא ניתן לבודד אותם לגמרי זה מזה. זאת אומרת- לילד בעל הפרעת קשב וריכוז – יש חיים שלמים, הורים, בי"ס, מערכות יחסים וכו´. אם ניתן רק לרפואה הקונבנציונאלית לטפל בו - היא תתן לו כדורים והוא ישב בשקט. אז באמת לא ממש צריך אותנו שם, המאמנים האישיים. אך אם נדחה לזמן מה את מתן התרופות, ניכנס למשפחתו ונבין את התמונה המלאה של חייו- נוכל לטפל בגורמי שורש שיכולים למזער את ההפרעה שהיא בדרך כלל תוצר של חינוך לא מתאים לילד עם צרכים שכאלה. לשאלתך האם קודם יש ללמוד לימודי שיטות אימון כלליות ורק אח"כ להתמקצע – ענית יפה בעצמך וזה באמת נכון שאי אפשר ללמוד רק תחום אחד. מאמן אישי לחיים חייב לדעת לטפל קודם כל בילדים ואנשים ורק אח"כ בילדים עם הפרעות קשב, כיוון שהטיפול בילד יביא טיפול לכל המשפחה וישפר גם את התמונה המשפחתית. גם לך כדאי ללמוד להיות מאמנת לכל התחומים ואם יש משהו מעניין במיוחד- את כבר לבד תצרכי ספרות ומאמרים בנושא- לא בגלל שמכריחים אותך במסגרת לימודים, אלא בגלל שזה מאוד מעניין אותך ואז גם הלימוד יעיל יותר, מקיף יותר ונראה אחרת לגמרי. בדיוק כמו שבלימודי הרפואה אתה קודם כל לומד אנטומיה כללית של גוף האדם ורק בשנה מסוימת של הלימודים- אתה בוחר תחום התמקצעות. כמו כן - נראה כי פרט לרצון לעשות הסבה מקצועית ולהתפרנס מאימון- את קודם כל רואה בעבודתך שליחות ומרגישה שגם בלי ללמוד- את יכולה לתרום המון. עכשיו רק חסרה לך התמונה השלמה של איך מעבירים כל דבר ובאילו דרכי אימון. אני יכולה להעיד מניסיוני שבתחילת דרכי ניסיתי להתמקצע באימון אישי וקבוצתי בתחום הפחתת המשקל ואף סיימתי קורס אימון של אחד מבתיה"ס הטובים בתחום המלמדים את שיטתה של מנהלת ביה"ס. כשסיימתי את הקורס- נוכחתי כמו רבים אחרים שסיימו איתי את הלימודים שהשיטה בתיאוריה יפה- אבל לא מספיקה בכדי לערוך שינוי. בהמשך לקחתי שעורים פרטיים אצל מאמן אישי- כללי המאמן גם מאמנים. הוא מטפל במקביל בכל התחומים יחד ולמדתי ממנו את השיטות שלו. אני יכולה להעיד שהוא גם לא עזר לי למצוא את ה-ש-י-ט-ה. ואלה רק שתי דוגמאות מיני רבות, היתה גם מאמנת פסיכולוגית שלמדתי אצלה, היו גם לימודי אימון רוחניים מהמזרח והיו לימודי חינוך לגיל הרך (4 שנות לימוד מלאות) וגם לימודי תזונה בלימודים עצמאיים וסדנאות למיניהן והמון ספרים טובים ומאמרי אינטרנט. כשראיתי שאף אחד מהם לא באמת מלמד שיטה כוללת, מקיפה ומדוייקת שעוזרת בכל מצב ויפה גם בתיאוריה וגם במעשה- אספתי את כל הידע שלי מכולם -וכן מנסיונם של כל האנשים שטיפלתי בהם עד אז ובניתי את השיטה הכוללת והמקיפה - שנכונה לכל מצב ועובדת בכל מצב אפילו בחוקי הטבע. נכון להיום אף אחד לא יכול להתחרות בה כי היא מקיפה את הכל ויש בה 100% הצלחה ושביעות רצון מאומנים. היא מכילה את כל בני האדם על כל בעיותיהם, משום שהיא שיטת- שורש שמטפלת ביסוד יסודו של כל יצור שקיים על הפלנטה הזאת והיא מסוגלת להחליף אפילו כל מיני התברברויות פסיכולוגיות (שבעצם בוכות על העבר ומאשימות אותו במקום להשתמש בחוכמה שצברנו בגללו) שבהכרח לא משיגות את המטרה (המטרה- שלוות נפש ורוגע בכל תחומי החיים ותתפלאי להיווכח- יש כזה דבר, למרות שהציניקנים והפסימיים יגידו לך שזה אוטופי מידי, אבל אל תאמיני להם כי את לא רוצה להיות ולהרגיש כמותם. תאמיני רק לעצמך ולאינטואיציה האופטימית והמיוחדת שלך). אני אקצר ואומר שהיום לאחר כל הלימודים -אני יכולה להגיד ששום אוניברסיטה בכל העולם לא יכולה היתה בעת ובעונה אחת להכיל את כל מה שצריך כדי לטפל בכל הבעיות גם יחד. בזמנו, אם היתה כזו- הייתי הנרשמת הראשונה. היום- אני מתכוונת להיות הראשונה שתפתח אותה וזה יהיה קודם בישראל כי אתם הכי חשובים. אחרי שפיתחתי את השיטה ואני רואה אותה עובדת בכל התחומים- הטיפול בבעיית המשקל הפך להיות רק פרט אחד. מי שמטפל בעצמו דרך השיטה יכול לטפל בהווה ובעבר במקביל ולנקות משם את כל התיסכולים ויכול עוד בהווה להגיע לשיפור עצום בכל התחומים בחייו, החל ממערכות יחסים, דרך בריאות, יופי, דימוי עצמי, גוף, בעיות משקל, התמכרויות למיניהם, עבודה, הגדלת הכנסות בדרך נכונה בריאה ובטוחה וכו´. בכל מקרה- בעוד מס´ חודשים אני מתכננת לעבוד על תוכנית לימודים לבית ספר לאימון אישי ע"ש השיטה שאני עובדת על פיה. אך אפעל בעניין פתיחת ביה"ס רק לאחר שאתפנה, משום שכרגע אני בשלבי כתיבת ספרי בנושא. רק ההבדל מבתי ספר אחרים הוא שהוא לא ימכור לאף אחד חתול בשק ולא יגבה כספים על משהו שמוטל בספק אם יצליח לספק. כבר אמרתי בכל הזדמנות כאן בפורום לגבי העובדה שזמני אינו יקר מזמנו של אף מאומן שלי. זמן זה כסף ולכן אני לא מתכוונת לקחת מאף אחד כסף על שלא ידעתי או לא יכולתי לתת לו מענה לבקשתו. מי שמעוניין ללמוד כיצד לאמן- יודע מה הוא מחפש ואם הוא לא ימצא את מה שביקש- אין שום סיבה שישלם על אויר או במונחים של בי"ס –על הבטחות ומילים באוויר. גם אנשים שאאמן כמאמנים, לא ישלמו לי מראש את כל הסכום- אלא רק לאחר כל שיעור- ורק במידה ויבדקו בסוף כל אימון אם היו שבעי רצון, אם לא בוזבז זמנם לריק, ואם הרגישו שהם לומדים את מה שרצו כדי לתרום קודם כל להעצמה והעשרת חייהם ורק לאחר מכן- לאימון המאומנים שלהם. באותה מידה- אם תחליטי לקבל ממני שיעורי אימון- נחתום על חוזה שאת לא חייבת לשלם- אם הרגשת בתום כל אימון שזה היה אימון-חינם, או שבזבזתי את זמנך לריק ודברי לא הועילו לך להמשך דרכך. אני אשמח לעבוד איתך רק עד הנקודה שאדע שסיפקתי לך את כל מה שתרצי לדעת בכדי לעשות את החיים שלך יפים יותר ולאמן אחרים ללמוד כיצד להשיג את מה שיש לך. במקביל - תוכלי ללמוד בצורה אוטודידקטית (עצמאית) דרך אינטרנט, יועצים וספרים מקצועיים לגבי הנושא שאת הכי מתעניינת בו כדי שתוכלי לדעת על מה את מדברת ולשלב את השיטה הכוללת שתלמדי עם הידע החשוב להתמקצעות בנושא הכי מעניין בעינייך. אני מאמינה שבלימודי אימון -אי אפשר להאשים את החניך, אלא צריך לחפש מה לא עשו בסדר במערכת החינוך. מכיוון שמערכת החינוך אינה יכולה לבנות לגמרי תוכנית אישית לכל אחד- היא מפספסת לפעמים את כל מי שלא הולך בתלם ולא עומד בסקאלת הנורמליות שהיא קבעה. בכל מקרה, הילה סגולה, מאחלת לך את כל הטוב שיש לעולם הזה להציע לך, הן באימון אישי והן בחייך הפרטיים. הרי לפני שאת מאמנת את קודם כל בן אדם וגם לך מגיע! בברכה גדולה וחמה, תאיר ארץ. (עניתי לך גם במסר אישי)