בחירת מקום לימודים

• פותח הנושא Areos
  • פורסם בתאריך

Areos

New member
בחירת מקום לימודים

אילו מכללות שאינן פרטיות נחשבות למכללות היותר טובות במקצוע מדעי המחשב? והאם שווה להתאמץ יותר כדי להגיע בכל זאת לאונברסיטה?

Shay1s

New member
תשובה

למכללה האקדמית תל אביב יפו יש שם טוב. האם שווה להתאמץ יותר כדי להגיע לאוניברסיטה? התשובה חיובית. אני מציע לך להכנס לאתרי דרושים באינטרנט ולחפש "בוגר מדעי המחשב" או "מדעי המחשב". אתה תגלה שבהרבה מאוד מקומות רוצים בוגר טכניון או אוניברסיטה מוכרת בלבד.

neko

New member
מסכים לגבי מכללה אקדמית ת"א יפו,

אבל לא מסכים בהכרח לגבי "שווה להתאמץ" - זה מאד תלוי. אני אישית לא רציתי לבזבז שנה בהשלמות בגרות ופסיכומטרי רק בשביל שהתואר שלי יהיה מאוניברסיטה. הלכתי לבינתחומי בשכ"ל מלא (אפשר לקבל גם מלגות משמעותיות במכללות פרטיות, אז שווה לנסות לפני שפוסלים על עלות) ותוך 3 שנים סיימתי תואר ראשון + קיזזתי בעבודה בחצי משרה בשנה האחרונה את הפרשי שכ"ל. יש חברות שמוכנות לקבל רק בוגרי אוניברסיטאות וגם חברות יותר ספציפיות (אפילו נתקלתי בחברות שלא מוכנות לקבל בוגרי העברית, אונ' מהמכובדות בעולם במדעי המחשב) - זה בעיקר קריזיות של אנשים מסויימים. אני לא מכיר בוגרי מדמ"ח שלא עובדים היום בשכר 5-ספרתי.

שרוני251

New member
אני לומדת במכללת ת"א יפו-

ואני חייבת לציין שהשם מצדיק את עצמו. מקום ברמה גבוהה, כיתות קטנות יחסית לאונ', יחס אישי.. בנוסף (ואני מאמינה שהכי חשוב שורה תחתונה) - יש ביקוש רב ליוצאי המכללה ע"י חברות, ראיתי את זה כשעבדתי בחברת כ"א של הייטק (לא אציין את שמה) וגם כשחיפשתי עבודה.. ואגב כשהתחלתי ללמוד רציתי רק אוניברסיטה... והפסיכומטרי לא הספיק לי כדי להתקבל (600) אם היו שואלים אותי לאן הייתי הולכת בדיעבד הייתי עושה בדיוק אותו מסלול. חג שמח ובהצלחה :))

למעלה