בחירת מקום לימודים

בחירת מקום לימודים

בתי בת ה-7 תסיים השנה את גן מעוכבי ההתפתחות שבו היא לומדת. כיוון שהיא רב בעייתית-בעלת עיכוב התפתחותי ובעיקר בעיתה מתמקדת בנושא השפתי- תקשורתי אנחנו מתלבטים בכלל איזו מסגרת לחפש לה. יש באיזורנו בתי ספר לאוטיסטים, לבעלי פיגור קל- בינוני, ללקויי למידה, וכנראה לחברה' שלומדים איתה בגן תפתח כיתה מקדמת.. איך יודעים מה הכי טוב בשבילה? האם לאחר שהתחילה בבי"ס מסוים יש סיכוי שתעבור ממנו למסגרת אחרת- אם יש שינוי במצבה או שהיא תשאר "תקועה" שם ? עם מי מתייעצים? הצוות בגן גם הוא לא החלטי ומחכה לשמוע מה אנחנו רוצים.. עם הפסיכולוגית של הגן כבר היו לנו כמה התקלויות על רקע אי- הסכמה ויש לנו הרגשה שגם היא לא מספיק מכירה את הבת... רעיונות??

נונינה1

New member
בחירת בית ספר......

אנחנו בדיוק בשלב הזה. בן שלנו אמנם השנה בגן רגיל אבל עם סייעת צמודה וברור שהוא לא עולה לכיתה א' "כמו כולם". קודם כל פנינו לשירות הפסיכולוגי, ובשיתוף פעולה איתם פנינו למאבחנת מקצועית שמקובלת הן עלינו והן עליהם על מנת לקבל איבחון שכולנו נוכל לשמוך עליו. במקביל אני נפגשת עם מנהלות בתי ספר באזור - הן של בתי ספר רגילים כדי לבדוק אם הם מוכנים לשלב ילד חריג בכיתה רגילה ובאילו תנאים, הן בתי ספר שמפעלים כיתה קטנה במסגרת ביה"ס. אני ממש מראיינת אותן על מנת שאוכל למצוא לילד מקום בו יהיה לו טוב. לאחר שיהיו בידי כל הנתונים נראה לי שאצטרך לעשות רשימת יתרונות וחסרונות של כל פתרון להחליט, ואולי אח"כ גם לשכנע את המערכת למה הם צריכים לתמוך בהחלטה שלי........... אני נעזרת כל הזמן בפסיכולוגית של הילד, מרפאה בעיסוק שלו, הגננת שלו, והסייעות שלו בגן..... אגב בשום מקום הילדה לא תשאר תקועה, תמיד אפשר לראות אם יש מקום יותר מתאים לה ולנסות להעביר אותה, כמובן ע"י שכנוע המערכת שאתם צודקים .... אם הצוות בגן לא החלטי אכן יש לכם מקום יותר להתלבטות אבל מצד שני הוא גם לא ייצא חוצץ נגד ההחלטה שלכם....... ולגבי הפסיכולוגית של הגן, אם תעשו אבחון מטעמכם תוכלו לראות אם היא צודקת או לא...

Diana M

New member
לפנות לפסיגולוג פרטי עם רקע בתחום

תוך איסוף מידע מכל מי שעובד עם הילדה בגן כולל מפגש עם הגננת והמטפלים. חייבים לעשות אינטגרציה מקצועית של המידע תוך הכרות אישית עם הילדה ואתכם. חבל מאוד שהמערכת אינה מעניקה יעוץ מקצועי ברור ומצפה מההורים לקבל החלטות לבד. דיאנה

למעלה