בחירת מקום מגורים בהתאם לעבודה - וההפך

בחירת מקום מגורים בהתאם לעבודה - וההפך

במהלך דיון בפורום שכן, עלו מספר גישות לגבי בחירת מקום מגורים מול בחירת מקום עבודה. דובר על בעייתיות בהגעה לעבודה ממקומות שונים ואיך מסתדרים עם זה, והיו מי שסיפרו על כך שעברו דירה בהתאם לגישה למקום העבודה, ושלא היססו לעשות זאת במעמד של החלפת מקום עבודה, כשלא דובר כאן על מעבר לערים שונות בהכרח אלא גם לבחירת אזורים מסוימים בעיר מסוימת ו/או מעבר לעיר שכנה באופן "פחות נחשב" (למשל - ר"ג-גבעתיים) על מנת להקל על ההגעה לעבודה.

איך אתם מהבחינה הזאת? גרים במקום בעל גישה נוחה לעבודה? או שאתם מאלו שמעדיפים לגור איפה גרים גם אם זה דורש נסיעה ממושכת ו/או בכמה אוטובוסים לעבודה? בתקופות שהחלפתם מקומות עבודה - בדקתם אפשרויות בהתאם למקום המגורים שלכם והגישה, או שגיליתם נכונות לעבור דירה עבור מקום עבודה שווה/לנסוע יותר כולל החלפת קווים?

Black Star

New member
שאלה מעולה.

הדירה שאני עומדת לעבור אליה נמצאת מאוד קרוב למקום העבודה שלי (כמה דקות נסיעה, ואפילו ברגל אפשר לעשות את זה בכיף אם יש מז"א נורמלי...). מה הבאסה? המשרד שלי אמור לעבור מקום בקרוב, מה שיבטל את יתרון ההליכה ברגל ויאריך את זמן הנסיעה (עדיין באותה עיר, אבל יותר רחוק ואזור עמוס ככה שבכל מקרה לוקח הרבה יותר זמן להגיע, לפעמים על הרחוב עצמו לוקח 15-20 דקות לנסוע מרוב שיש פקקים).

הרבה אנשים אצלנו לא גרים בכלל באותה עיר ומגיעים לעבודה מרחוק. זה מאוד מקובל אצלנו (אני עובדת במשרד ממשלתי, כידוע רוב האנשים מעדיפים לא לגור בירושלים, אלא לנסוע לכאן בבוקר ולחזור בערב הביתה). גם אני, למרות היותי ירושלמית מאז ומתמיד ולמרות אהבתי לעיר הזו, שוקלת בהחלט לעבור מתישהו לת"א (מה לעשות שכמעט כל החברים שלי כבר עזבו את העיר ומה לעשות שבגילי המופלג רוב החברים שנשארו באזור כבר נשואים, והרווקים מתנקזים לת"א...). לפי מה שאני רואה אצל שאר החבר'ה אצלנו, זה בהחלט אפשרי לעשות את הנסיעות האלו, אבל עדיין לא הגעתי למצב שיש לי כוח להוסיף עוד כשעתיים וחצי נסיעות ביום... כנראה שזה יגיע אחרי שאגיש את התזה ולא יהיו לי חובות מעבר לשעות העבודה.

אני חושבת שזה מאוד תלוי

בשאלה האם יש רכב, ומה המצב המשפחתי.

אם יש רכב, מן הסתם, האפשרות לעבוד במקומות מרוחקים יותר ממקום המגורים היא אופציונלית יותר.
יחד עם זאת, לעבור דירה עם ילדים ובן/בת זוג שעובדים בעצמם, זו בעיה.

מאחר ורק על עצמי לדבר ידעתי... אני יכולה להעיד שלי אישית מיקום העבודה ביחס למיקום המגורים הוא די חשוב.
אין לי רכב, אני תלויה בחסדי התחבורה הציבורית. כאשר חיפשתי עבודה, כן היה חשוב לי שיהיה קו אוטובוס אחד ישירות מהבית לעבודה.
(שנים עבדתי במקום שהצריך אוטובוס + הסעה וכבר לא יכולתי להתמודד עם זה יותר).
לכן, מראש ויתרתי על הצעות עבודה שהיו במקומות שהדרך אליהם עוברת דרך שני אוטובוסים שבאים פעם בשעה כל אחד....

היום, אני עובדת במקום שמרחק הנסיעה הוא בין 45 דקות לשעה לכל כיוון, אבל זה לא נורא כמו שזה נשמע. באוטובוס, בדר"כ אני משלימה שעות שינה או מעבירה את הזמן בשיחות טלפון, או בהאזנה למוסיקה.

Alm0st Happy

New member
בהחלט.

לדירה הנוכחית עברתי רק בגלל שאני עובדת קרוב. לפני כן לקח לי בערך חצי שעה ברוטו להגיע (ברכב), וכמעט שעה בחזור בגלל פקקים.
למרות שיש לי רכב וזאת לא כזאת בעיה בשבילי להתנייד ממקום למקום, זה ממש נוח לגור 4 דקות ממקום העבודה וגם חוסך טונות של דלק.
בגדול בחרתי את מקום המגורים הנוכחי לפי מסלול הנסיעה בין העבודה ללימודים (שני המקומות בהם אני מבלה את רוב זמני), כשהעדפתי קרבה לעבודה כי שם אני נמצאת יותר וגם כי דירות בקרבת מוסד לימודים מושכרות במחירים מופקעים לחלוטין.
כרגע אני 4 דקות ממקום העבודה ו-15 דקות ממקום הלימודים, וזה נראה לי כמו האיזון המושלם.
אני צריכה לקבל בזמן הקרוב כמה תשובות משמעותיות מאד מבחינת הקריירה העתידית שלי, ותזמנתי את משך השכירות לכך שכשאסיים את הלימודים יסתיים החוזה (זה לא היה קל לשכנע את בעלת הבית לעשות חוזה לשנתיים וחצי), ואין לי ספק שאעבור דירה למקום בו אעשה את ההתמחות שלי.
כל עוד אין לי משפחה על הראש זה נראה לי כמו הדבר ההגיוני לעשות.

neurotica

New member
באופן מאד תיאורטי

בן הזוג משרת בבסיס שנמצא ממש מחוץ לעיר שבה גרנו גם כשגרנו אצל ההורים, ויש לו רכב, כך שהיה חשוב לו רק שנשאר באותה עיר או לפחות בעיר קרובה.
במקרה שלי זה היה קצת יותר מסובך - עברנו כשהייתי ממש לקראת סוף התואר, ולאחר סיומו תכננתי להחליף את מקום העבודה ולא ידעתי לאן זה יקח אותי. הנחתי שזה יהיה באיזור ת"א / הרצליה. אז היה לי בעיקר ממש חשוב להיות קרובה לצירי תח"צ.
בסוף מצאנו דירה במיקום די אידיאלי - קרוב לרחוב ראשי שיש עליו כל הזמן אוטובוסים לכיוון ת"א (איפה שבאמת מצאתי עבודה בסוף) וגם די קרוב לתחנה מרכזית שממנה עדיין נסעתי תקופה לעבודה הקודמת.

trilliane

Well-known member
מנהל
כרווקה בדירה שכורה המיקום היה שיקול, בהחלט

כשהייתי סטודנטית + עבדתי בשירות לקוחות, גרתי בדירה שבחרתי בשל גישה נוחה לתחבורה. לצערי לא כ"כ לאוניברסיטה, אבל נוחה וקצרה יותר לעבודה. הדירה לא הייתה קרובה ללימודים ולא לעבודה, אבל זו הייתה פשרה בין לבין כדי שלא אסבול יתר על המידה באף מקרה. בפרט, המחשבה על חזרה בהסעה ממשמרת ערב שמביאה אותי אחרונה הביתה אחרי שעה של סיבובים בכל העיר הייתה בלתי נסבלת...

כיום אני עובדת חלקית מהבית וחלקית מגיעה לבתים של לקוחות אז נושא הקרבה לעבודה לא ממש רלוונטי...
עדיין חשוב לי להיות במיקום טוב מבחינת תחבורה ציבורית אף שכרגע אני פחות נוסעת בה (לשמחתי) גם כי חשוב לי שיוכלו להגיע אליי בקלות.

למעלה