בחירת מקצוע

פוגטיב

New member
בחירת מקצוע

שלום רב, אני רוצה לבקש ממכון הדסה, שיסרטט בקווים כלליים שיקולים שהוא חושב שאמורים להשפיע על אדם מסויים לבחור מקצוע או תחום לימודים. קצת על עצמי: אני בן 19. סיימתי תיכון בהצטיינות, ממוצע הבגרות שלי הוא 108.5. עשיתי 5 יחידות מתמטיקה, כימיה, אנגלית, וכמו כן 10 יחידות מוזיקה. בזמן זה אני לומד לפסיכומטרי. הבעייה המרכזית שלי מאז ומעולם היתה כמות התחומים שאני מתעניין בהם ואוהב. למדתי פסנתר מספר שנים ואף זכיתי בפרסים שונים למוזיקאים מצטיינים. עסקתי בספורט והתעניינתי בתחום של תזונה ובריאות. אני כותב ויצירותיי התפרסמו במגוון מקומות. אני אוהב אוכל טוב ולבשל. כל אלה ועוד מעולם לא נתפשו בעיני כתחביבים, אלה כתחומים שבהם הייתי מסוגל ואף מאושר לעסוק בהם בעתיד. היה לי סיפור ארוך עם הצבא ובסופו של דבר השתחררתי בפרופיל 21, לאחר שהייתי מועמד לטייס וליחידות מודיעין וסיירות מובחרות. בימים הקרובים אני חותם שנה של ניסיון בעבודה במשרה מלאה בתחום המחשבים והתוכנה בחברת היי-טק גדולה שעדיין אני ממשיך לעבוד בה. אני מאד משוכנע בכישוריי, בתחומים הריאליים וההומניים, ויש לכך תימוחין עובדתיים. כמובן שעלי לבחור סוף סוף מקצוע וללמוד לתואר אקדמי. אך אני לא מסוגל למצוא את הרגליים והידיים מרוב האפשרויות והכישורים שיש לי. החלטתי לוותר על לימודי הפסנתר שלי, אע"פ שנרשמתי לא מזמן לאקדמיה למוזיקה בת"א, משיקולים שונים. אני כבר עובד ובעל ניסיון "חם" בעבודה בארגון רציני, טוב לי בחיים, אך אינני בטוח שעבודה בתחום ההיי טק היא פסגת שאיפותיי. אני אוהב להתבטא, ושואף עסוק בדיסיפלינה הכוללת במסגרתה גירויים קוגניטיביים רבים. המצב שלי מתסכל מאד, אנא עזרו לי. (רציתי ללכת למכון הדסה אך יש לי הסתייגות, הן כלכלית, והן עקרונית ממהות האיבחון הזה).

איש אשכולות

תהליך ההחלטה על בחירת מקצוע מביא בחשבון עשרות שיקולים שונים ומגוונים. הסבר בקווים כלליים כבקשתך מופיע במאמר בדף המאמרים של הקהילה על סוגי השקולים שיש להביא בחשבון. להיות בעל כשרונות וכישורים בתחומים זו בהחט ברכה, אבל בהחלט גם עשויה להקשות על הבחירה. האוניברסיטאות מציעות לתלמידים מצטיינים תוכניות לימודים מיוחדות שאולי תמצא בהן ענין. בכל מקרה נראה לי שכדאי לך לפנות ליעוץ במכון לפי בחירתך.

למעלה