בחירת נתיבים

בחירת נתיבים

אנחנו הולכים בשביל, המראות נהדרות, התחושה מרוממת.. הנה פרשת דרכים, צמת משולט על שלט המצביע לשביל אחד כתוב "לחיים מאושרים" על שלט מורה אחר כתוב "לתודעה עמוקה" כל שלט הכוונה אחר כתוב "כאן בטוח לעבור" השלט הרביעי מצביע על שביל נוסף ועליו לא כתוב כלום. שחקו את המשחק, לאיזה שביל תפנו? שבת שלום

דגנית

New member
השביל שלא כתוב עליו כלום..

הוא יכול להוביל למקום בו יש את האושר וגם את המודעות.. יכול להוביל להכל ביחד, למה לבחור אחד?

דגנית

New member
החיים באופן כללי הם סיכון.. לא?

בשביל הראשי החיים טובים, המראה נהדר, התחושה טובה.. סך הכל הכל טוב, לא? אז למה להתקבע על מסלול ידוע מראש, עוד לפני שמנסים להגיע לכל מה שרוצים? ואולי שווה לבחור בשביל שמבטיח הכל, רק תיצור לעצמך את הכל ולא תתקבע על בחירה אחת.

ברשותך ניקח את זה הלאה

שלוש קושיות לי אלייך. האם נכון יותר יהיה לבחור מטרה ומתוכה לבחור את הנתיב או לתת למה שיבוא שיבוא? כשיעצור לידך טרמפ ויציא לך נסיעה לאחד היעדים האמורים, גם אז תבחרי באותו נתיב? מה הציפיות שלך מהשביל שבחרת?

דגנית

New member
אווו שלוש שאלות של מחשבה..

האם נכון יותר יהיה לבחור מטרה ומתוכה לבחור את הנתיב או לתת למה שיבוא שיבוא? נכון השאלה למי. במהלך השנים למדתי המון וידעתי שבסוף אבין למה אני לומדת ולאן אני רוצה להגיע היום אני יודעת פחות או יותר, או לפחות עושה משהו שטוב לי בו.. אבל לקח לי המון שנים להבין ולהגיע למקום הזה. אז.. בחרתי נתיב מתגלגל.. זורם.. ובסוף הגעתי. [אגב, עד כמה שטוב לי איפה שאני נמצאת היום, אני מאוד יודעת שיכול להיות שתוך כמה שנים אני אשנה כיוון שוב.. אוסיף אוריד אשנה.. אמשיך הלאה..] לעומתי, יש לי חברה שמגיל למאוד צעיר ידעה בדיוק מה היא רוצה להיות כשתהיה גדולה והיא כיוונה לשם, ואכן היום היא עושה בדיוק את מה שידעה שתעשה מגיל מאוד קטן. הדרך שלה לא היתה קלה, ונמשכה הרבה זמן, אבל.. היום היא כמעט במקום בו היא רוצה להיות, יש לה עוד דרך לקליניקה הפרטית שלה, אבל היא בכיוון הנכון. איזו מהדרכים יותר טובה? אני לא חושבת שיש דרך יותר טובה, מה שבטוח זה שלה הדברים היו ברורים יותר מלי, ואני התחבטתי הרבה יותר בדרך. לשתינו הדרך לא היתה קלה לאורך השנים, אבל שלה היתה יותר ברורה משלי. כשיעצור לידך טרמפ ויציא לך נסיעה לאחד היעדים האמורים, גם אז תבחרי באותו נתיב? מה זה טרמפ? קיצור דרך? לא בטוחה שאפשר לקצר דרכים, כל אחד והדרך שלו להגיע. אם ניקח רגע את המשל של הודו, בהודו טיילתי ממקום למקום בלי לדעת לאן אני ממשכיה הלאה, השביל היה הודו, הנתיבים... הבאים הוחלטו ברגע בו הרגשתי שהספיק לי במקום בו הייתי. כך הגעתי למקומות נפלאים ומדהימים ועם אנשים טובים. הגעתי להמון מקומות שלא תכננתי להגיע אליהם, דווקא כי לא תכננתי נתיבים. אהה.. לגבי הטרמפ, אם באותו הרגע הלב שלי יגיד תעלי על הטרמפ.. אעלה. כמו ללכת לקורס מסוים שיעזור לי לראות את המשך הדרך. מה הציפיות שלך מהשביל שבחרת? הציפיות שלי.. בגדול.. הציפיה שלי היא פשוטה להרגיש טוב, להרגיש שלמה עם עצמי בכל רגע של הדרך ובשביל להרגיש שלמה עם עצמי אני צריכה להיות בתהליך של מודעות למי אני, למה עושה לי טוב, למה אני מצפה ורוצה מעצמי, וכדי שיהיה לי טוב אני גם צריכה לדעת לראות את הפרטים הקטנים והרגעים הקסומים והאושר.. שיש בדרך שלי. תודה. אתה עוזר לי לראות את הדרך
האמת.. כשכפי שאני מכירה את עצמי כדי להגיע למקום הזה של שלמות אני צריכה לחבר בין התודעה והלמידה והידע לבין האושר. אני לא חושבת שאפשר ממש לוותר על אחד מהם.

מדברייך

עולה שהבחירות הם לפי הרגשות "מה שמרגיש לי טוב"- האם מה שמרגיש לנו טוב אכן נכון לנו? כי... אני מה זה מרגיש לי טוב לישון עוד שעתיים בבוקר ולא ללכת לעבודה
והטאמפ- קראי אותו בפשט, את יוצאת בבוקר יום ראשון מביתך, עוצרים לידך מספר מכונית ובהם נהגים שמציעים את תוכן השלטים- (מהבטן) מה תבחרי?

דגנית

New member
אם מתאים לך לישון עד שתיים בצהריים..

תמצא עבודה שמתחילים בה בשעה 15:00
לי מתאים ללכת לישון מאוחר ולקום ב 9:00 ואכן אני עובדת בעבודה שמתחילה מהצהריים.. אם היה מתאים לך לא לעבוד בכלל כנראה שהיית מגיע לכאן לבית של הורים עשירים ולא היית צריך לעבוד. אם זה טוב ומתאים.. וואלה לא יודעת אני משתעממת בלי לעבוד.. ואם אני מובטלת תקופה ארוכה.. זה ממש מכניס אותי למוד של איטיות. שלא לדבר על ייאוש. לגבי טרמפ, לא יודעת לענות על השאלה הזו אותי בכלל לימדו לא לעלות על טרמפים אבל אם נתעלם מזה לרגע ואם אתה ממש דורש תשובה של איזה מסלול אז אני חושבת .. שהמסלול יבחר בהתאם לתקופה בה אני נמצאת. אם אני בתקופה מאושרת.. אז אני אעלה על הרכב שלוקח למודעות אם אני בתקופה של תובנות.. נו.. אז אני כבר מאושרת.. על איזה שביל אתה היית הולך? [אני הולכת לנקות בית.. אחזור מתישהו
הבית שאליו אני עוברת מתישהו בקרוב..]

אני הייתי בוחרת לצעוד

על השביל שמוביל לתודעה עמוקה,, אני חושבת שכשאדם מודע הוא בקונטרול,,,יש לו שליטה על כל המתרחש בחיו,,, חיים מאושרים הם דבר יחסי ומאוד אינדיוידואלים, השביל שמורה על "כאן בטוח לעבור" לא מצביע שמעבר לשביל יש גם בטחון,,, השביל שלא כתוב עליו כלום מעורר בי סוג של הימור,,,ולא הייתי נשענת על "המזל",,, כך אני חושבת שהייתי בוחרת,,,

בסוף השביל לדעתי

נמצאת ההכרה שמביאה לאיחוד, וכשיש איחוד יש איזון והכל זורם בהרמוניה,,,

זהו ש..

הענין הוא לא ה"מתאים" אלא ההרגשה. לפעמים ההרגשה לוקחת אותנו (אני מרגיש כך או אחרת) ובעצם ה"נכון" או ה"מתאים" הוא בכלל לא קשור להרגשה.

מדברייה

New member
השביל

בשביל יש התנסויות חדשות מרגשות ובלתי נתפסות ובקצה ישנה תודעה אינסופית

רותי 11

New member
אני אישית הייתי בוחרת

שלושה שבילים אפשר ? את השביל הראשון והשני כמובן את השלישי לא הייתי בוחרת - ממש לא מאתגר. והשביל הרביעי הייתי בוחרת בו דווקא בגלל הסקרנות לגלות מה יש שם?

למעלה