בחירת פלטה שלמה מול 2 חצאים

• פותח הנושא mobzy
  • פורסם בתאריך

mobzy

New member
היי,
אני רוצה לתלות מדף פלטה מטר על חצי מטר. המדף יהיה בין 2 קירות ויישען על 4 זוויות מתכת שיתחברו לקירות בצדדים מנוגדים (בצדדים הקצרים)
השאלה היא לגבי פלטה. יש לי 2 מדפים מעץ מלא מטר על רבע מטר. אז אפשרות 1: לחבר אותם לאורך ולשים מקלות תומכות בקצוות שישענו על זוויות.
אופציה 2: לקנות מדף שלם מסנדוויץ.
האם כדאי להשתמש במדפים קיימים (שיקולים: חוזק, מחיר)?

mobzy

New member
עובי המדפים שיש לי 1.5 ס"מ
השימוש יהיה כתוספת למשטח עבודה במטבח, אולי הצבת מגשים, מכשירי חשמל קטנים.

mobzy

New member
לגבי משקל. אמנם זה לא ספרים, אבל סירי בישולים, מכשיר חשמלי של כ-7 ק"מ, דברים כאלה. ואת האמת התחלתח לדאוג גם לחוזק הפלטה וגם לחוזק הזוויות שעליהן הי תישען (הזוויות יתחברו לקיר הסמוך ולדופן ארון הסמוך

רוני1955

Active member
לגבי משקל. אמנם זה לא ספרים, אבל סירי בישולים, מכשיר חשמלי של כ-7 ק"מ, דברים כאלה. ואת האמת התחלתח לדאוג גם לחוזק הפלטה וגם לחוזק הזוויות שעליהן הי תישען (הזוויות יתחברו לקיר הסמוך ולדופן ארון הסמוך
הקיבוע בצדדים הוא לא בעייתי. המפתח של 1 מטר הוא גדול מדי לעובי כזה. גם ללא כל משקל נוסף הוא יתכופף. אם יש לך אפשרות לחזק מלמטה עם פרופיל מתכת, זה יתמוך ולא תהיה בעיה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
פתרון לא רע הוא פתרון הסרגל בחזית. אתה לוקח סרגל מעץ קשה ומחבר לאורך המדף בקצהו החיצוני. משהו כמו 3X4 ס"מ או אפילו 4X5 ס"מ, כשהצד הרחב הוא ה"עומד". בצורה כזו, המדף נראה עבה ומאסיבי (שזה מרשים לעין) אבל זה גם מחזק אותו מאד.

רוני1955

Active member
פתרון לא רע הוא פתרון הסרגל בחזית. אתה לוקח סרגל מעץ קשה ומחבר לאורך המדף בקצהו החיצוני. משהו כמו 3X4 ס"מ או אפילו 4X5 ס"מ, כשהצד הרחב הוא ה"עומד". בצורה כזו, המדף נראה עבה ומאסיבי (שזה מרשים לעין) אבל זה גם מחזק אותו מאד.
זה נכון. ואם הוא משתמש בשני המדפים שיש, הוא חייב לחבר ביניהם מלמטה עם כמה פסי עץ או מתכם ליצירת מדף אחד.

למעלה