בחירת פעוטון/מטפלת

• פותח הנושא li.g
  • פורסם בתאריך

li.g

New member
בחירת פעוטון/מטפלת../images/Emo12.gif

שלום לכולם! אני אם חד הורית בת 28 ושחר בן 5 חודשים. חשבתי להכניס אותו לפעוטון בספטמבר אבל מתלבטת בין פעוטון של נעמת/ויצו, פרטי, שהעיריה או בכלל להשאיר אותו כמה חודשים אצל מטפלת. מה הכי כדאי ומומלץ??? אולי מישהי כאן יודעת מניסיון

li.g היי

כאם לשלושה ומנהלת מעון של נעמ"ת ושל נילי לשעבר זו דעתי, הפתרון הכי טוב הוא עד גיל שנה ,שנה + הוא מטפלת,אותה עלייך לבחור בקפידה יתרה. אבל... פתרון זה יכול לעלות מחיר יקר שאיני יודעת אם יש בידך. האופציה השניה לפי ראות עיני היא מעון או משפחתון אבל בשום פנים ואופן לא פרטי,מסיבה אחת פשוטה והיא פיקוח. מעונות נעמת הם בעלי פיקוח מצויין וההשקעה שניתנת במערכת בכח אדם אדירה,אם בבחירת הצוות שיהיה מקצועי,אם בהשתלמויות ואם בהדרכה צמודה וצפופה.(מה שצר לי אך איני יכולה לומר על מעונות נילי למשל...). מעבר לכך,עשי עבודת שטח,בקרי במעון בכל שעות הפעילות,יש זמנים של לחץ כמו בשעת האכלה ולפני השינה,או בשעת היקיצה וזה טבעי. התבונני כיצד המטפלות מתפקדות דוקא בזמן לחוץ... (מעון שמכבד את עצמו לא ימנע ממך לבקר בכל שעה,איפה שיש מה להסתיר ימנעו). מרווה שהייתי לעזר ואם יש לך עוד שאלות אשמח.

היי - ניצת שושן

מה דעתך על מעונות של אמונה? הוא פשוט ממש ליד הבית......... אבל מה לעשות אני קצת בור בענייני מעונות....... אשמח לחוות דעתך
תודה

חד הורי

אישית איני מכירה את מערכת המעונות של אמונה, מכירה אחד מהם ולא אהבתי אבל אין זה אומר שהשאר אינם טובים.תבדוק בדרך שהצעתי כנ"ל ,אין טוב ממראה עיניים וומשמע אזניים. תראה האם הילדים במעון נראים מאושרים,האם כל אחד מקבל את תשומת הלב המתאימה,אם המטפלות רגישות לילדים ו...אם מותר לילדים להתלכלך - כן כן מעון בו שומרים על הילדים לבל יתלכלכו ויתנסו = מעון גרוע... ועוד דבר שעליך לקחת בחשבון הוא שבמעונות אמונה הילדים מקבלים חינוך דתי. לעיתים כדאי להרחיק מהבית,לותר על הנוחות למען שלוות הנפש שלך ושל הילד (אני נסעתי עם בני הבכור באוטובוס שהיה מגיע אחת לחצי שעה לשם כך). כמובן שאשמח לענות לכל שאלה.

li.g

New member
המתלבטת-תודה../images/Emo51.gif

אני מודה על התגובות. גם אמא שלי ממליצה שאתן למטפלת לכמה חודשים. הבעיה היא שהוא בעייתי באוכל ולא סומכת על אף אחד שידאג לו כמו שאני. גם התחיל להכיר אנשים ולבכות לאנשים שלא מכיר גם כשאני איתו.

ושוב עבורך ניצת ../images/Emo8.gif

הקטנצ´יק רק בן שנתיים............ המעון אמונה בהחלט יותר נחמד ממעון נעמת שקרוב אלי........... האים את חושבת שלגיל הזה זה משנה אים זה מעון בעל מסורת או לא? כמובן זה לא שייך לש"ס...... על זה לא הייתי חושב בכלל.... זה שייך לאישה הלאומית או משהוא כזה.... כיפה סרוגה... הם עקרונית מניסיוני אנשים נחמדים.... ביי ביי תודה

חדהורי

אם המעון של אמונה נראה לך טוב יותר לך על זה. לגבי עניין הדת - ילד בכל גיל קולט ויונק את המתרחש ואם לא מפריע לך שבנך יפתח את הבוקר בתפילת מודה אני וימשיך עם עוד תפילות (כחלק מהפעילות,ואיני מבקרת רק מציינת עובדות) אז זה בסדר ,רק אל תתפלא אם הילד יגיע הביתה עם כל מני מנהגים חדשים ושאלות,איני יודעת איך אתה מגדל אותו ויתכן שברוח המסורת,אך לי אישית למשל היה מפריע אם מי מילדי היה מתחנך בחינוך דתי וביום כיפור למשל רואה שבבית הכל כרגיל,כסתירה למה שלמד בגן, מה שמעורר מבוכה ובלבול לא קטן. מעבר לכך איני שוללת אף אדם,לא דתי לאומי,לא ש"סניק ובמקביל גם לא נוצרי או מוסלמי - כולנו אותה רקמה אנושית חיה רק מה? ערכינו הבסיסיים שונים ולכן אני אישית מקפידה שילדי יחונכו פחות או יותר על פי תפיסת עולמי (איך חיה כזאת במערכת החינוך
) יום נפלא לך ולכולם

ניצת ../images/Emo8.gif

על היעוץ...... אני מרגיש רע שעל פעם אחרי שאת מייעצת לי את מתעייפת ומסיימת ב -
.....
טוב אני נגמלתי לפני 34 שנים

yuda11

New member
מעון פרטי

קראתי את שלל העיצות שניתנו, אל תיקני אותם ישנם מעונות טובים יותר וטובים פחות, פרטיים וציבוריים מרשת זאת או אחרת. כל מעון צריך להיבדק אישית ומה שקובע את רמתו הוא המנהל! אישתי מנהלת מעון פרטי גדול בראשל"צ ברמה גבוהה ואנו רגילים לראות מדי פעם כיצד הורים מעבירים את ילדיהם באמצע השנה ממעון ציבורי כזה או אחר למעון שלנו וזה אומר הכל.

העקשנית

New member
אני בעד מעון ../images/Emo8.gif../images/Emo91.gif

של נעמ"ת, מכיוון שיש פיקוח וגם גננות מנוסות בדרך כלל. תמיד טוב לשאול הורים של ילדים מהמעון ולבוא להתרשם באחד הימים בבוקר, או ביום שישי ורצוי לא להבהל אם באים בשעת לחץ או החלפת חיתולים וכו´, כי יש שעות שבהן כל הילדים בוכים, ואז מקבלים רושם מוטעה.רצוי אפילו לבוא יותר מפעם אחת ואפשר גם להציץ כשהילדים משחקים בחוץ.

למעלה