בחירת צבע לאלומיניום

בחירת צבע לאלומיניום

אנחנו בונים בית פרטי בהרחבת קיבוץ במרכז. אנחנו בשלב הגמרים. החלונות הם באלומיניום בלגי שנמצא בסף אמצעי. הפרופיל הוא בלגי של קליל ואנחנו מעוניינים בצבע מסוג IRON. קשה לנו לבחור את הגוון לאלומיניום. צבע הבית החיצוני הוא צבע חול והריצוף הפנימי הוא בציבעי אבן טיבעית. נראה לנו שצבע כהה לאלומיניום יהיה מאוד יפה אבל אנו חוששים שיהיה דומיננטי מידי. האם יש המלצות? תודה מראש
...

golana

New member
עצה קטנה

נשמע לי די דומה לבית שלנו. אנחנו לקחנו חלונות IRON בצבע חום בזלת (1110) ואנחנו מאוד מרוצים משילוב הצבעים. אבל, וזה אבל די גדול: 1. הצבע הכהה של החלונות תופס המון חום. 2. ה IRON ממש בעייתי מבחינת ניקיון. בעיקר שאריות של צבע, אבל גם לכלוך יומיומי קשה עד בלתי אפשרי לנקות. כמו כן, הוא הרבה יותר פגיע לשריטות. בדיעבד לא הייתי מתקרב ל IRON. אמנם יותר יפה, אבל לא שווה את זה. בהצלחה.

nyc35

New member
בדיוק באותה התלבטות

למרות שנמצאים עוד לפני השלד הבנתי שהמגורען תופס הרבה לכלוך, לכן בחרנו ב FINE IRON האופציות חום כהה יוצר קונטרסט מדהים- החסרון- קולט חום שמנת-ניטרלי. אך יחד עם זאת תופס לכלוך, ולטעמי צבא אלומ' בהיר יותר מצבע השליכט זה לא יפה כחול- עדיפות עליונה, רק החשש שישתלט על הבית ואולי אפילו ימאס בשלב מסויים. אבל הכי יפה לדעתי אגב גם ירוק זית מיוחד מאוד. אשמח גם לתובנות והצעות השליכט הצבעוני שכנראה ניקח זה או נס קפה בהיר או צהבהב כמו חול ים

יוזיק1

New member
קודם כל - עדיף צבעי RAL ולא איירון.

האיירון קשים לניקוי, מתחממים, ולפי מה שאמרו לי כמה אנשי אלומיניום - דוהים. דבר שני - חשוב לקחת בחשבון שאת האלומינום רואים גם בפנים. המשמעות היא שחשוב צבע נייטרלי יחסית, שלא יגביל את הצבעים בתוך הבית. אני לדוגמא הלכתי על RAL 1019, שהוא חום קפוצ'ינו ומשתלב מקסים עם השליכט בחוץ. בתוך הבית הוא קצת מגביל אותי. אז למרות שאני אוהבת אותו, ובעבר גם המלצתי עליו לאחרים - היום הייתי הולכת על גוון נייטראלי יותר, אולי דווקא שמנת (או אפור בהיר בבית אפור, אבל זה לא המצב אצלכם). וד.א - הבהירים לא מתלכלכים יותר מהכהים. על כהה הרבה יותר רואים אבק של בניה (וכל זמן שבונים סביבכם - יהיה כזה).

בולי1203

New member
היום התקינו אצלי IRON

חום קפוצינו 2030 וזה נראה יפה מאוד. השאלה לאור הדיון כאן בנושא הנקיון והשאריות של המטלית האם לא ניתן לנקות אבק ולכלוך מ-IRON בעזרת מגבונים?

פנסטרה

New member
בינתיים יש כאן אחידות דעים

מה שיפה בתצוגה מתגלה בבית כבעייתי: מתחמם, תופס אבק, דוהה... גם גווני RAL רגישים לדהיה ככל שהצבעים "חמים" יותר הם דוהים יותר. האדום והחום רגישים יותר מכחול, אפור או לבן. למעשה ספק הצבע יכול ואמור לספק נתוני יצרן על הרגישות לדהיה של הגוון הנבחר, ורצוי גם מידת ההתאמה למבחני ISO של דהיה תקנית. בחירה של לקוח שהתגלתה כמוצלחת מאוד היתה RAL 1000, אמנם אנחנו עשינו את זה בחלונות פולימרים, אבל גם בחלונות האלומיניום במרתף נבחר אותו הצבע. גם 1013 וגם 1015 הם מוצלחים, אבל פחות לסגנון ה"בלגי".

אני מתה על הIRON

אבל שישאר אצל אחרים... תופס אבק זו הגדרה טיפשית. גם ספות העור שלי תופסות אבק. אבק מנקים. הבעיה היא שIRON הוא כמו נייר לטש וכל סמרטוט איתו מנקים פשוט משאיר רסיסים על החלון וצריך "להמציא" טכניקות ניקיון כמו מברשת ולא סמרטוט וכ"ד. לדעתי המחיר לא שווה את התוצר. ממליצה לקחת RAL ולהקפיד שהצבע יהיה מט ולא מבריק. לגבי בחירת הגוון (ולא הצבע. על הצבע וסוגו דיברתי כאן למעלה) אני מציעה שתלכו על מה שיפה בעיניכם. מה שיפה בעיניכם, לעולם לא יעייף ולא יהיה דומיננטי מידי בשבילכם. אני בחרתי בגוון תכלת על קיר בצבע חול. למה? כי אני חולה על הצבע הזה ולכן הוא לא היה לי דומיננטי מידיי כי בעצם אף פעם אין לי מספיק ממנו... מה שאתם אוהבים הוא טוב וכל גוון מתאים לטיח בגוון חול. עם זאת, מעצם זה שאתם שואלים מצביע שאתם לא ממש מעדגיפים גוון זה או אחר ויותר מעוניינים ב"מה הולך" אז אתן לכם הכוונה אחת כיצד להחליט. הגוון הכהה, מדגיש את החלונות ובפרופיל בלגי זה לא רע בכלל ונראה מאוד אלגנטי. גוון בהיר מטשטש קמעה ומדגיש פחות את מסגרות החלונות. מקווה שקצת עזרתי ולא רק בילבלתי...

nyc35

New member
לא בלבלת, להיפך

בדיוק רציתי לשאול מנסיונם של אחרים על אותו גוון כחול אפור/תכלת, ואצלך זה בדיוק השילוב שאני רואה בדמיוני. האם הוא משתלט בפנים הבית, האם אין בעיה לשלבו עם פרטי ריהוט בגוונים אחרים במידה ועיצוב הפנים משנה צבע וזה שהוא לא נמאס, אני כבר מבינה מדברייך. אגב, כמה זמן את עם האלומניום הזה?

ליתר דיוק הגוון שלי הוא 5014

ונקרא תכלת יונה. יש לי אותו יותר מ-11 שנים ולדעתי אין כלל דהיה. (אני אומרת לדעתי, כדי שלא יקפצו פה אנשים ויגידו שאני לא מבינה ולא מדדתי. אני לא רואה שום שינוי בצבע)

calila

New member
יש היום פתרון גם ל IRON, קוראים לזה FINE IRON

כנראה שקליל קיבלו הרבה תלונות מלקוחות בעיניין הנקוי של צבעי ה IRON והם באו עם פתרון יצירתי אני מצטערת ששמעתי על זה רק אחרי שהחלונות שלי היו כבר מורכבים, אבל המלצתי לשכנים ששאלו על צבע הפרופיל שלי לא ללכת על ה IRON אלא על ה FINE והם מודים לי כל הזמן מדובר על צבע שנראה מגורען אבל בפועל הוא חלק, ממש להיות בלי ולהרגיש עם .....

lorail

New member
צבע איירון

לי יש איירון בגוון ירוק אפור. בלגי אלומיניום של קליל. אני מצטרפת לדברים שנאמרו פה: זה מאד מאד יפה ומאד מאד קשה לתחזוקה. זה אכן תופס אבק שזה מילא אלא שאכן קשה להסיר אותו. ואולם זה כזה יפה שבהחלט יתכן ששוב הייתי לא עומדת בפיתוי אבל בהחלט שווה להצליח למצוא חלופה יותר נוחה :) הרבה תודה על המידע בנושא פיין איירון. אבדוק את זה.

צמרת1800

New member
תגובה שונה....

אנחנו לא נתקלנו בבעיות עם ה-IRON בשלב הניקיון הראשוני (אחרי סיום הבנייה/שאריות צבע). לא נשארו סיבים של סמרטוטים או שאר סיפורי הזוועה שמעליי. לגבי תחזוקה קבועה של החלונות- לי אמנם עוד אין ניסיון, אבל לאחותי ולקרובת משפחה יש אלומיניום צבוע בצבעי איירון כבר מס' שנים, ושתיהן לא ציינו שיש בעיה מיוחדת (ושאלתי). כך שאם המראה מוצא חן בעיניכם, זה שווה בעיני (לדוגמה: תחזוקה של רצפה בהירה, שיש וכיורים בהירים נראית לי הרבה יותר סיזיפית, וזאת עדיין בחירה מאוד רווחת...אני ויתרתי). אני אישית אוהבת את גווני האפור: אפור אבן או אפור חם.

למעלה