בחירת ציוד למתחילים

supernimer

New member
בחירת ציוד למתחילים

שלום אנשים, אני אוטוטו מסיים השבוע את הקורס, ורציתי כבר להתחיל לגשש בנושא ציוד, כדי לא להגיע "פעור" יותר מדי לחנות. גובהי 1.60 (כן, אני יודע, מפואר..:)), משקל כ-59 ק"ג, די חזק מבחינה פיזית. מה עליי לבדוק כשאני הולך לבדוק ציוד? איזה גודל קייט אני צריך (אני מניח שגדול, אבל כמה?)? ואיזה הבדלים יש בין הקייטים? יש משהו שצריך לבדוק בנושא בר וטרפז? איזה גלשן מתאים לי? (חד-כיווני? דו כיווני?... גודל? כל תכונה אחרת..?) האם כדאי לבדוק ציוד משומש? איך ומה לבדוק בו? תודה למי שיעזור. נמרוד

hagitoz

New member
תשובה לנמרוד לגבי בחירת ציוד

נמרוד, ראשית כל מזל טוב ובהצלחה! לגבי ציוד, גולש בממוצע מחזיק 2 קייטים (16, 12 או 14, 10) וזאת על מנת לקבל טווח רחב יותר של רוחות ובכך יותר ימי גלישה בשנה. אז כל הנ"ל מאוד תלוי במספר גורמים: איפה אתה מתכוון לגלוש במהלך השנה הקרובה לפחות (אזור צפון, דרום, חוץ לארץ וכו')ומהו התקציב. לגבי גודל גלשן מומלץ להתחיל מגלשן רחב יחסית באורך 1.50 ומעלה לדעתי האישית על מנת להקל על התהליך ההתחלתי - אני ממליצה להתחיל בטווינטיפ, כמה שיותר קל פחות כאב ראש להתחלה. היום רוב החברות החל משנת 2004 עברו תהליך משמעותי של שינוי ושדרוג המצנחים לרמה גבוהה ונוחה לגולש, הן מבחינה בטיחותית והן מבחינה התפעולית, כך שמה שלא יהיה המצנח יאפשר לך לגלוש, הבדלים בין חברות יהיה לך קשה להרגיש בשלב הראשון של הלמידה אז עליך להסתמך על ייעוץ של בעלי ניסיון. לגבי בר - בדרך כלל זה מגיע עם המצנח שאתה רוכש אבל בעיקרון כמעט כל בר יכול להתאים, סטנדרט 45 ס"מ, אך עדיין תלוי בגודל המצנח. טרפז - יש אפשרות לטרפז ישיבה או מותניים, אני ממליצה על טרפז ישיבה בתור התחלה שתומך בגב תחתון, אבל טרפז זה מאוד אישי כך שעליך להתנסות ולדעת מה טוב עבורך. לגבי בדיקת ציוד משומש - בטח שכן, לא חייבים ישר להוציא כסף על חדש אלא אם כן אין לך בעיה, מה גם שעם הזמן הרצונות שלנו משתנים במיוחד בהתחלה כך שאין שום בעיה להתחיל עם משומש. חשוב לבדוק שלציוד אין בלאי גבוה, אין קרעים גדולים, שהתפרים המחברים בין הבידונים (בלונים) הקטנים לבידון הראשי לא נפתחו. מקווה שהצלחתי קצת לעזור :) חגית עוז

supernimer

New member
תודה.. וקצת חידודים..

היי חגית, תודה, עזרת מאוד. עוד כמה חידודים אם אפשר: 1. ציינת שבין חברות שונות של ציוד יהיה לי בשלב זה קשה להבדיל. האם יש בארץ מוצרים ש... מה שנקרא "אינם ראויים"? דהיינו חברות שידועות לרעה בהתבלות מהירה של הציוד, או בחוסר בטיחות, או כל דבר אחר? (גם בשוק המשומשים) 2. בעוד כמה שבועות אהיה בניו-יורק לכמה שבועות. האם כדאי לבדוק שם ציוד (חדש) או חלק ממנו? ניו יורק אמנם לא נראית כמו אימפריית גלישה (...) אבל אולי יש שם, בחנויות WINDSURFING ייצוג לחברות שאין בארץ? או מחיר זול יותר ביחס לארץ? 3. ציינת שלרוב הגולשים יש 2 קייטים גדול וקטן יותר כדי להתאים למגוון ימי-רוח. בשלב ראשון, עד שאשתפשף, אני לא חושב שאזדקק לשניים, אז נשאלת השאלה איזה גודל לדעתך עדיף לי לקייט ראשון (להזכירך - 1.60 גובה, 59 משקל, פיזית חזק. עקרונית אגלוש בעיקר במרכז - ת"א והרצליה, ייתכנו גם גיחות פעם בכמה שבועות לכיוון חיפה וצפונה. כינרת לא נראה לי כרגע). המון תודה.

hagitoz

New member
תשובת המשך לנמרוד :)

הי נמרוד, אין בעד מה :) תשובות לשאלותיך: 1. כיום בארץ לא חסרות חברות מאוד טובות כגון: best, naish, f1, slingshot,cabrinah , sof-x , blade ועוד חברות טובות - אל תסתבך יותר מדי כי אין לזה סוף, מה שלא יהיה , תשתדל לרכוש ציוד החל משנת 2004 ומעלה במצב טוב ואני מאמינה שיהיה בסדר, לגלוש אתה תגלוש זה בטוח וגם תהנה כמובן :) - אין חברה שאני יכולה להגיד לך חד משמעית "אל תיגע בה" אז אני לא אגיד, פשוט צריך לשים לב - כל ציוד והבלאי שלו, זה ממש לא משנה אם זו תהייה גם אחת החברות הטובות בעולם כי בלאי זה בלאי בסופו של דבר. 2. לגבי ניו- יורק, אין לי יותר מדי מידע בנוגע לזה, דבר אחד ברור לי שאני חושבת שכדאי לך להתמקד בארץ ולעבוד עם חברה אחת שיכולה לתת לך את השירות במידה ותהיינה לך תקלות ותצטרך עזרה, מה גם שאני לא חושבת שקיים פער גדול במחירים כך שזה לא מה שיעשה את ההבדל, לדעתי עדיף לקנות כאן ושכל השרות יתבצע "קרוב לבית" :) 3. לפי הנתונים שמסרת - קייט אחד, אזור המרכז ולפי המשקל אני חושבת שכדאי לך מידה ללכת על מידה 14 פחות או יותר ובשלב יותר מאוחר או שתמכור את המצנח ותרכוש במקום ה 14 שני מצנחים או שבמקום למכור את ה- 14 תוסיף עוד מצנח נוסף 10 ואז אתה גם מקיף כמעט את כל טווח הרוחות. במידה ומישהו רוצה לעזור בייעוץ ולתת ייעוץ קצת שונה, אני אשמח שגולשי הקייט הנוספים יעזרו וישתפו פעולה על פי דעתם האישית, :) שיהיה בהצלחה!! והכי חשוב בדרך הבטוחה! חגית עוז

kempinski

New member
חליפת גלישה

שלום לכולם , ברשותכם אני אנצל את ההודעה הזו , זה החורף הראשון שלי עם הקייט ואני מחפש חליפת גלישה. יש המלצות???

urbanrider

New member
תיקנה רק בהדבקה מחברה מוכרת,

היא צריכה לעלות 600-800 שקל. אני ממליץ על ימית בת"א

supernimer

New member
הגיגים בנושא חליפות...

היי, אני חדש בענייני קייטסרפינג, אבל גלשתי גלישת גלים בחורף כך שהתנסיתי במדידת חליפות... דווקא עם "ימית" לי אישית יש נסיון לא מי יודע מה. ניסו לדחוף לי חליפה של אוניל (תוך התרברבות ותירוץ המחיר בעובדה שזה "אוניל" ורק הם מייבאים אותן...) מידה שהיתה קצת גדולה עליי, ב1350 שקל (במבצע!!..), וכדי שארגיש טוב עם עצמי גם הציעו לי חולצת לייקרה חינם. במקום אחר קניתי חליפה 2 מידות פחות מזו שהציעו לי ב"ימית" ב750 שקל של חברה אחרת, מוכרת, מה שמעיד על מקצועיות בינונית של מי שעבד אז ב"ימית" שלא הבין שהחליפה צריכה להיות יותר צמודה (הבדל של 2 מידות?? בחייאת). החליפה הנ"ל משרתת אותי כבר חורף שלישי ומבסוט. אין ספק שהסחורה שם טובה, אבל שווה לבדוק כמה חנויות, ואני מציע להביא אתך מישהו שהתנסה בגלישה בחורף ויידע לראות אם החליפה יושבת טוב מבחינת המידה. לפעמים יש מוכרים שאין להם במלאי מידה אופטימלית אז נותנים לך מידה אחרת ואומרים שזה בסדר גמור. בעיקרון כל החליפות מרגישות צמודות, אבל אם יש יותר מדי חללי-אוויר בחליפה, או אורך מוגזם של השרוולים, וכדומה אז עלולים להיכנס הרבה מים. החליפה צריכה להיות צמודה ומתוחה, עם טיפה קפלים אולי בעיקר באיזורי המפרקים. את החליפה שלי קניתי ב"אינטרסרף" בסניף חיפה (רק שם היו במלאי חליפות במידה שלי באותו זמן). יש גם סניף גדול בת"א. חוץ מזה לא חסרות חנויות בקניונים שמוכרות ציוד גלישה ("בורדרליין", ועוד) וכמובן ברוב מועדוני הגלישה ובתיה"ס למיניהם יש גם חנות משלהם (סרף-סנטר, סרף-פוינט וכו'). מבחינת חברות מוכרות, אני לא זוכר את כולן, אבל גכרגע עולה לי לראש billabong, rip curl, oneil, quicksilver... ויש עוד. מחירים ינועו בין 600 ויגיעו עד 2,000 ויותר (לחליפות ממש יקרות, אפשר להסתדר יופי בין 600-900). לא נתקלתי בחנויות שעברתי בחברות לא מוכרות (אבל קח בחשבון שאם מציעים לך חליפה ב300 שקל זה קצת חשוד...) בכל מקרה אוטוטו קיץ. עוד חודשיים גג כבר לא צריך חליפה...

kempinski

New member
דבר ראשון...תודה!

איזה עובי אתה ממליץ? ( עקרונית אני לא סובל מקור)

supernimer

New member
3:2 נראה לי...

התקלת אותי קצת... כי את ה"סקר שוק" בנושא חליפות שעשיתי עשיתי לפני שנתיים וחצי בערך... לא זוכר את כל הפרטים, ולא יודע אם לא השתנו דברים קצת. בכל מקרה החליפה שלי היא בעובי 3:2 (החליפה של ריפ-קארל אגב). אם אני לא טועה זה העובי הנפוץ לחליפות ארוכות לחורף. בכל מקרה לא היה לי קר אף פעם (ואני לא לובש לייקרה מתחת רוב הפעמים כמו גולשים רבים). מה שלא יהיה בכל חנות שתהיה תבקש חליפה שמתאימה לחורף. בזה אין יותר מדי איפה ליפול. לא יתנו לך חליפה דקיקה. וכאן אני מחדד את הצעתי ללכת לחנויות שהאנשים שם גולשים בעצמם. כמו במועדוני הגלישה שציינתי או אינטרסרף, שמייצרים גלשנים ומייבאים ציוד. אגב יש גם חליפות קצרות. אם אני לא טועה הן פחות עבות, ופחות חמות מן הסתם, אבל יותר נוחות. לדעתי האישית מתאימות בעיקר לעונות מעבר. אפשר לוותר.

למעלה