בחירת ציוד -עזרה

chikko1

New member
בחירת ציוד -עזרה

שלום לכולם, באמתחתי כ-15 שעות גלישת קייט בלבד אבל די ברור שזה בכוון. רציתי עזרה בבחירת ציוד,גלשן,עפיפון מבחינת הגודל ואם יש פרמטרים נוספים. גולש בעיקר באילת 82/181 ק"ג תודה

hagitoz

New member
תשובה לגבי בחירת ציוד

היי, כל קודם מזל טוב שהצטרפת למשפחת גולשי הקייטסרף בישראל ואני בטוחה שלא תצטער. 15 שעות גלישה זה בהחלט התחלה אבל כן בכיוון הנכון אם החזקת עד עכשיו מעמד. לגבי בחירת הציוד יש לקחת בחשבון מספר גורמים ומשתנים: מיקום הגלישה (מרכז, צפון, דרום וכו'), עונות בשנה (חוזק הרוח), ניסיון, ידע קודם שיכול לעזור, משקל הגולש, תקציב - אמממ....נראה לי שרשמתי את עיקרי הדברים שחשובים. לפי הנתון שטענת שאתה גולש באילת, הרוחות הן לא חלשות, רוב הימים הרוחות הן בין 18-25 וכמובן שישנם ימים שגם פחות, הייתי ממליצה לך להתחיל עם קייט 14/12 בתור התחלה שיהיה לך טוב לרוח של בין 13 קשר- 18 שבתור מתחיל לא הייתי ממליצה כרגע להיכנס ברוח יותר חזקה למרות הסירת חילוץ אשר בשטח
תתקדם, תחזור לאותה הנקודה, תרגיש שאתה כבר שולט יותר טוב ובמצנח והביטחון שלך עולה אז תצטרך קייט יותר קטן לרוחות החזקות (מצנח בגודל 12 או אף 10 - שוב תלוי בחוזק הרוח). כיום ישנם מצנחים שטוחים אשר מאפשרים לך לגלוש בטווח רוחות גדול יותר (12 שטוח (תלוי באיזה חברה תבחר) בין 14 קשר ל- 25 קשרים) . לגבי גודל הגלשן, אני בדרך כלל ממליצה למתחילים במשקל שלך להתחיל עם גלשן גדול (1.50-1.60) ובהמשך להתקדם לגלשן קצר (1.40-1.30) - כדי שלא תסתבך עם כל הדעות הייתי מציעה לך לנסות לעלות בהתחלה על גלשן גדול כי לדעתי הטכניקה תהייה הרבה יותר טובה ושלבי הלימוד יהיו יותר קלים - זוהי דעתי, אבל שוב צריך לזכור איפה אתה מתכוון לגלוש רוב זמנך. אני מקווה שלא בלבלתי אותך יותר, אם יש לך עוד שאלות , אל תחשוש, בשביל זה אני כאן, בהצלחה חגית עוז

למעלה