בחירת רופא

Dandan Shir

New member
בחירת רופא

שלום לכם, כפי שאולי זכור לכם, במהלך ההיריון התגלה אצל הקטנה שלנו קלאב פוט בשתי הרגליים, בכף רגל אחת יותר קשה (90 מעלות). כרגע אני נמצאת בתחילת השבוע ה- 37 להיריון, והקטנה צפוייה לבוא לעולם בניתוח קיסרי (בין היתר בשל מצג עכוז) ב- 22.5. אני שוהה כרגע במסגרת לימודים עם בעלי בלייפציג (גרמניה). לפני כשלושה חודשים יצרנו קשר עם רופא צעיר (ראש מחלקת אורטופדיית ילדים בביה"ח), המטפל לפי שיטת פונזטי בעיר הרחוקה ממקום מגורינו ב- 140 ק"מ. לאחרונה גילינו שגם בעיר מגורינו יש רופאה (גם היא ראש מחלקת אורטופדיית ילדים) המטפלת בשיטת פונזטי. אנחנו מאד מתלבטים באיזה רופא מהשניים לבחור, שכן זה הנמצא בעיר האחרת מטפל בשיטה כבר 3 שנים ואילו הרופאה המקומית רק שנה. בגרמניה, שלא כמו בישראל, השיטה מוכרת רק בשנים האחרונות. בכל אופן, שניהם טיפלו במהלך השנה האחרונה ב- 10 תינוקות עם קלאב פוט, ומדווחים על הצלחה. כמובן, הטיפול בלייפציג נוח מבחינת הנסיעות וזמינות הרופא במקרה הצורך. מה דעתכם? בתודה מראש, דנה

navnad

New member
לדעתי,

כמו שאת יודעת, בחודשיים - שלושה הראשונים עיקר העבודה עם התינוק היא בקיבוע הרגל ובישור הרגליים העמוקות. לדעתי, בתקופה הזאת כדאי ללכת לרופא שיש לו יותר ניסיון. מדובר בעבודת ידיים מאד עדינה ומדויקת, והמיומנות (כדי שלתינוק יהיה נעים ונוח) והנסיון (כדי שזה יהיה נכון ומהיר) חשובים מאד. יתכן וניתן לשלב את הטיפול - בשלב הגיבוסים ללכת לרופא המיומן יותר, אך הרחוק, ובשלבים הבאים כשעיקר הטיפול הוא במעקב התפתחות והתאמת הנעליים להתפתחות התינוק ללכת לרופאה היותר קרובה. אולי גם כדאי לך לנסות למצוא הורים שטיפלו אצל הרופאה כדי להתרשם מההתרשמות שלהם ממנה. לידה קלה, תחיה

ראשית, בהצלחה....

אני הייתי בוחרת ברופא היותר רחוק והמנוסה יותר, מה גם שתמיד את יכולה לשמוע המלצות על "איזה רופא כדאי" כלומר להגיע למרפאה שלו או שלה ותוך 10 דקות לדעתי את יכולה להתרשם לגבי המקצועיות של הרופא..... בהצלחה אורית

אני גם מסכימה עם תחיה

לגבי הניסיון וגם לשאול הורים. בכל מקרה יש באתר שלנו שאלות שכדאי לשאול רופאים- בלי בושה. תשאלו גם אם מנהל המחלקה הוא זה שמטפל או שהוא רק נמצא בשטח אבל בתכלס מישהו אחר מטפל- זה קורה בארץ לפעמים. בארץ יש ניסיון רק של 5 או 6 שנים מקסימום, אלו הותיקים. נסי אולי להכנס לפורום של יהו (יש גם קישור באתר, סליחה שאני לא מחפשת לך בעצמי כרגע), הוא עולמי (אמנם הרב מארה"ב) אולי מישהו יוכל להמליץ לך על רופא. בהצלחה

למעלה