בחירת שם לתינוק

הילית111

New member
בחירת שם לתינוק

שלום רב הלידה שלי עוד כחודשיים ולא הקדשנו אני והחצי מספיק זמן לנושא בחירת השם.יש לי בן . אשמח לקבל קישורים מומלצים באינטרנט בהם יש מאגרי שמות וגם וטיפים לבחירת שמות ובכלל חומר בנושא. אשמח גם לקבל הפנייה לספרים טובים בנושא למרות שאני מעדיפה את המידע מהרשת -יותר זמין וטוב ניראה לי תודה מראש לכולם! ואגב כמה זמן מראש החלטתם על השם לתינוק? האם צריך כבר להילחץ?...

schlomitsmile

Member
מנהל
מה זאת אומרת? יש לך הזדמנות להלחץ ואת שוקלת לוותר עליה? בתור מי שעומדת להפוך לאם בקרוב, ודאי שרצוי להלחץ, תמיד וכמה שיותר! (נכון, מחשבות?) וברצינות- ממליצה לך לשמור את ההלחצות לעניינים מדאיגים יותר (למשל כשיהיה לו חום בפעם הראשונה...) שמות זה באמת עניין של טעם. מה חשוב לכם בשם- המשמעות? הצליל? שיהיה מיוחד? או דוקא שלא יישמע יוצא-דופן? לצערי לא יכולה להציע לך קישורים וכד', כי אין לי. אנחנו בחרנו את כל 4 השמות, די מהר ובלי ספרים ורשימות. פשוט העברנו בראשנו את כל השמות שמתאימים לקריטריונים שלנו (שמות עבריים, שמשמעותם מבטאת אותנו, והם "עובדים" גם בגרמנית. כמו כן, אצלנו כל שם מתחבר לשם של אחיו הגדול../images/Emo13.gif ). אחרי גילגול של כולם על הלשון, החלטנו מה מצלצל לנו הכי טוב. שיהיה במזל-טוב!../images/Emo48.gif

הילית111

New member
תודה

והצלחת להצחיק אותי.. עד הלידה יהיו לי עוד נושאים להילחץ מהם...

mistero

New member
לדעתי?

הכי חשוב לא לבחור שם מגוחך. משום מה יש הרבה הורים שהשם של הילד שלהם צריך להיות דברים בסטייל של אסלה וכיור...אף פעם לא מצאתי את ההגיון. הבן שלך יצטרך לחיות עם השם הזה, תזכרי את זה כשאת בוחרת, לפי דעתי זה הדבר הראשון. אגב, את יכולה לעשות רשימה של כל השמות שקופצים לך לראש. אלה שמות נורמליים אני מניח (בתקווה שלא יתקע לך בראש נבוכדנצר). רוב השמות שלא יכנסו לרשימה בשלושת הימים הראשונים גם אם יהיו רשומים ברשימה אחרת...כפי הנראה שבכל מקרה יפסלו על יסוד המוזרות שבהם

hirshfe

New member
אני חייב להגיד משהו

אני לא רוצה להשמע רע אבל קחי אוויר - את לחוצה מידי. את מסנה להכין הכל מראש וילד זה לא מתמטיקה. מה שנכון לאחד לא יהיה נכון לשני. אנחנו החלטנו על שם כשבוע וחצי לפני הלידה וגם זה היה מיקרי. עברנו דירה פחות יותר עם הלידה ושהגענו לארוז את האלבום חתונה - הסתכלנו ביחד ואמרנו נדב (הצלם שצילם את החתונה) השם ייבוא וגם אם זה היה שלושה ימים אחרי הלידה - זה לא נורא (גיסתי לדגומא נתנה שמות רק אחרי שהיא ילדה) אני מבטיח לך שלילד יהיה שם ולא תקראי לו זה

הילית111

New member
אני חייבת לענות...

זה לא שאני לחוצה פשוט גם אני וגם בעלי עובדים כל אחד משרה וחצי ואין לנו זמן כמו רוב האנשים לכן אנחנו צריכים לתכנן כמה שיותר מראש ברור לי שיהיו הפתעות ואנו מוכנים לזה אבל זה לא משנה את העובדה שאנו צריכים להיות יותר מאורגנים מאנשים עם קצת יותר זמן מאיתנו.... שבוע טוב

hirshfe

New member
אם פגעתי סליחה.

לא זאת הייתה הכוונה. וכולם צריכים להיות מוכנים - מי שעובד בשלוש משרות ומי שאיינו עובד ויש לו את כל הזמן הפנוי. אבל צריכים גם לקחת אוויר ולחיות,ולתת לחוסר תכנון ולהפתעה להוביל. בכל בתי החולים היום שי חנויות, שמכורות את כלח הציוד שיולדת צריכה - שכחת משהו, גילת שאת זקוקה למשהו שאת לא צריכה. בעלך, הורייך, הוריי בעלך החברה הכי טובה - כולם יכולים לקפוץ ולקנות. כל הכוונה שאין חוקים - אי אפשר להתכונן באמת אני מצאתי התיק שלי מיליון דברים שסחבנו כי אחרים אמרו שצריכים שלא השתמשנו וחסר משהו שאף אחד אחר לא אמר (ואני מנסה להזכר מה זה היה ולא מצליח)

shalhevet2

New member
היי הילית

כל כך מבינה אותך. גם אני כזאת. חייבת שהכל יהיה מוכן!!! השילוב של חוסר זמן עם רצון שהכל יהי מסודר... יהיה בסדר. המון בהצלחה. וזה מצויין שהכל יהיה מוכן מראש, ככה הכל יעבור הרבה יותר חלק

הילית111

New member
היי

זה בסדר אני מבינה אותך התחתנו לא מזמן וגם את החתונה ניהלתי בצורה כזו כמה שיותר מאורגן עם רשימות וכו ופורומים... ולא נרשמו הפתעות יותר מדי.. תודה

אנחנו החלטנו סופית רק

ביום בו הוצאנו את התינוקת - כי אז חייבים לתת שם למשרד הפנים כך שיש לכם עוד יומיים מעל החודשיים ... והכי חשוב - לא לגלות לאף אחד מה השם עד שאתם תחליטו סופית

הילית111

New member
לא ידעתי את זה

לא ידעתי את זה כלומר בעצם אי אפשר לחכות לברית כדי לתת שם ברגע שאני משתחררת מעדכנים במשרד הפנים השם ואחכ אם רוצים לשנות זה פרוצדורה<?

etza

New member
../images/Emo65.gif מזל טוב, ולגבי שמות

מצ"ב קישור לאתר עם רשימת שמות והסבר לכל אחד מהם מסודר לפי א-ב

למעלה