בחירת שם

גלי ר

New member
בחירת שם

אלישוע, קראתי את השרשור שהפנת אליו בעינין שם. אמרת: "צליל הוא כמו סיסמה, קוד שעצם אמירתו פותחת שער, דלת, כספת וכל האוצרות נגלים לפתע לנגד עיננו. קוד שכזה. העולם נברא בצלילים והוא ממשיך בזה". רציתי להתיעץ איתך בקשר לשם של התינוק. עדיין לא רשמנו אותו במשרד הפנים. בחרתי את השם בגלל שהצליל שלו היה לי נעים לאוזן "רוי" (חשבתי גם על תום, רון, שון... ידעתי שיש בשם שלו את הצליל של "או".) את השם רוי גם אני וגם האיש שלי אהבנו. חשבתי שבתעודת הזהות נכתוב "רועי" ובבית נקרא לו "רוי". היום אני מגלה שכשמישו קורא לו "רועי" זה נשמע לי לא נכון. ואחר כך גילינו שמילה "רוי" פרושה אדום בקלטית. וראיתי תה שהגיע מדרום אפריקה עם צמח שנקרא ROOIBOS שפרושו באפריקאנס השיח האדום והוא צמח שנחשב לבעל סגולות מרפא, ובסקוטית ROY פרושו הוא מלכותי ומכן כניראה המילה האנגלית royalty. אני אוהבת את השם רוי, אבל מתלבטת בגלל שזה לא שם עברי. מה דעתך? גלי

היי גלי

אשתי למדה נומרולוגיה של הקבלה... ויש להם כל מיני שיטות לחישוב, שמהנסיון שלה, ומההיכרות המעטה שלי, יש בזה המון. יש תיאוריה שלמה איך השם משפיע על דפוסים, אופי, והדרך להתמודד עם דברים בחיים. אם תרצי אוכל לפרט יותר, או להפנות אותך אליה, או למי שהיא למדה אצלו. בכל מקרה היא לא בארץ עד יום חמישי הבא, אבל לשיקולך.... שיהיה חג עצמנגלות שמח !

ציטוט משמואל שאול לגבי עצמאות :

"ולזכור שהדרך להיות עצמאי היא להיות עצמי ולהוסיף לזה את האות א', כלומר להיות עצמי זה לא מספיק כי חסרה שם האמונה, האלוקות, להיות רק באמונה ולשכוח את עצמי גם כן לא מספיק טוב, רק השילוב של העצמי עם האמונה, האלוקות מביא עצמאות..." שמואל שאול (או מולי שאול בגלגול קודם) הוא מתעסק באנרגיה של האדמה, מתלמד ומלמד בשמאניזם עברי-מצרי (כך כהגדרתו).. בחור מעניין, הוא כותב גם בחיים אחרים. מעניין... דניאל

גלי זה אינטימי מידי לפרום

ואני לא מרגיש שברצוני בכלל לעסוק בזה. אם אהבתם את רוי לכו עם זה והשם איתכם. שמות בני אדם זו אחריות כבדה מידי עבורי בשלב הזה. את מבינה. חג שמח. אליש

diday

Member
אם חשבת על השם לאחר שהתינוק נולד

זהו השם הנכון. השם שהתינוק "אומר" לך שזהו שמו. חשבתי על הרבה שמות לילדי בני לפני שנולדו. חשבתי על שמות לבנים ולבנות, ללא הצלחה. השמות הלכו ובאו, היו כאלה שאהבנו, היו שפחות. הילדים נולדו וכל השמות פרחו מזכרוננו. הבטנו בהם ולא ידענו מה שמם. אחרי זמן מה, אצל האחד חצי שעה, אצל האחרים מספר ימים, ידעתי פתאום מה השם. איני יכול להסביר בצורה רציונלית, הרגשתי תמיד כאילו הרך הנולד מגלה לי את שמו. מעולם לא הצלחתי להבין (מוגבלות שלי) את אלה שיודעים בברור את מין הילוד ואת שמו בתחילת ההריון או עוד לפני כן.

באמת אומרים ש....

כשההורים באים לבחור שם לילד, השכינה שורה עליהם והם באמת יודעים את השם הכי מתאים לו. אבל.... אם להורים יש ספיקות לאחר מכן, אז כמו כל דבר שצריך להתייחס, צריך להתייחס גם לספיקות (אלא אם זה מהספיקות הרגילים שכמו שעולים כך יורדים).

גלי יקרה, בת דודה שליבחרה לביתה שם

עוד כשהייתה בהריון. לילה אחד חלמה ובחלומה ביתה התינוקת ניגלתה לפניה ואמרה לה, אמא, הנה באתי ושמי אסתר. למחרת בבוקר נולדה התינוקת וניתנו לה שני שמות-השם שהוריה בחרו והשם שהיא בחרה לעצמה. אנחנו קוראים לילדה בשני השמות גם יחד.

אני מאמינה....

שיש לילד נשמה כבר בבטן. הוא חי וליבו פועם, הוא מרגיש, הוא מתנועע ולכן אנו בוחרים שם עוד שהתינוק ברחם, לאחר שיודעים את מינו. בהומיאופתיה (אם אני לא טועה) יש התיחסות מרובה לתקופת היות האדם ברחם אימו - הוא כבר אדם!!! אומרים שהנשמה בוחרת את השם באמצעות ההורים - התחברת לשם - לכי על זה. שפע אושר! מיקילוניה.

noati

New member
החזרת אותי כ-14 שנה אחורה ../images/Emo13.gif

כשהייתי בהריון עם הגדולה היינו בטוחים שזה בן <כי כך נאמר לנו:)> שבועיים לפני הלידה אמרתי לאיש ששאיתי שכדאי שנחשוב על שמות לבנות. הוא כמובן חשב שהשתגעתי,אבל הסברתי לו שכך אני מרגישה שנראה לי שהולכת להגיע לנו ילדה ולא ילד. וכשהמתנה הזו הגיעה והמיילדת אמרה לנו you have a girl <כי היא נולדה בדרא"פ> זוכרת את התדהמה על פניו של האיש ואותי רק מחייכת. יומיים הילדה הייתה ללא שם...ואז פיתום צלצל לנו שמה...ענבל...והתברר שבשפת הזולו זה פרח...ועד היום היא הענבל שלנו כל הזמן מצלצלת ופורחת :) לשני כבר היו שלוש שימות מוכנים <איתו כבר היינו בטוחים שזה בן:)> אבל מיד כשמו אותו עלי שנינו הסתכלנו ואמרנו זה נדב! והשלישי נולד לו מהררר ולא ידענו איך לקרוא לו..המון שימות רצו לנו בראש עד שאחד מהם התייצב אצלי בראש. האיש שלי לא היה בטוח שזה השם מתאים לו <לאיש כמובן:)> אז נתנו לו את החופש ביום הברית להחליף לו שם...אבל הוא נתן לו את השם יואב..השם שהיה שלו מיום הלידה :) כמו שאמר אלי זה משהו מאד אישי ואינטימי בינכם לבין הילד לכו עם מה שאתם מרגישים ונכון לכם. לא חשוב מה כתוב בתעודת הזהות ולא חשוב אם זה שם עברי או לא,לעניות דעתי כמובן. חשוב מה נכון ומרגיש לכם.

diday

Member
קראי את הודעתי הקודמת בשרשור זה

החוויות שלי היו פחות או יותר זהות לשלך. כשניסיתי לחלוק אותם עם סביבתי, התגובות נעו בין גיחוך למבטי חמלה. כל מי שהכרתי ידע בדיוק, בדרך כלל האשה, איזה שם ינתן לצאצא. שם לבן ושם לבת. שמח לראות שאיני היחידי שחווה את התינוק האומר לי את שמו.

לבכור ידענו מה השם שאנחנו רוצים

נמרוד,ובסיום הלידה הרופא אמר לי " הנה הוא כבר מורד בך",שזה לא כל כך נכון. בהריוני השני שמענו קול ברדיו-של אביתר בנאי,אהבנו והחלטנו לקרוא כך לבן השני-אביתר. ללידה השלישית הגענו עם רשימת שמות של בנות,אולם כשהאיש שלי קיבל אותה לידיו הוא אמר "הנה אלה נולדה "-שם שלא היה ברשימה בכלל. כששאלתי למה הוא ענה - כך ראיתי אותה - אלה. מצטרפת לקודמי-אם השם נראה לך,מתאים לך - לכי על זה.

ROY

גלי קראתי עכשיו את הודעתך בעיון, כנראה שבבוקר ריחפתי קלות עד מתונות וואו... מדהים אותי שאת בדקת את השם רוי בקלטית ובסקוטית, שתי תרבויות שאני מרגיש מחובר אליהן מאוד והקלטית, היא אחלה תרבות אמא !!! כשנדבר בהזדמנות על הענינים האלו אז בטח נמצא עוד מהמשותף.... אגב, המורה הקלטית שלי (LADY COLLEENׂ) מגיעה בעוד כחודש + לעשות כאן את ה-SUMMER SOLSTISE, אז מי שמעוניין להשתתף - בכיף רב רב רב, רק ליצור איתי קשר ואני אעדכן בפרטים קישור לאתר האינטרנט שלה (בהקמה...)

גלי ר

New member
הי דניאל ותודה לכולם

נכנסתי רק עכשיו לפורום, אחרי שכמה ימים לא היה לי זמן. דניאל כתבת "מדהים אותי שאת בדקת את השם רוי בקלטית ובסקוטית, שתי תרבויות שאני מרגיש מחובר אליהן מאוד והקלטית, היא אחלה תרבות אמא" תודה על המידע. לא ידעתי שזו תרבות אדמה. אח שלי בדק באתר שאומר על כל שם בעולם באיזה שפות הוא קיים ומה משמעותו באותה שפה. המון תודה לכל מי שכתב תגובה. זה היה משמעותי עבורי לקרוא את התגובות ואת העידוד גלי

למעלה