בחירת תדרים בתחום ה - HF

בחירת תדרים בתחום ה - HF

שלום ברצוני ללמוד כיצד ניתן לברור את התדרים "הנקיים" בתחום ה - HF. למשל, מהם התדרים המיטביים לטובת תקשורת HF מול תחנה בטורקיה? כיום מתבצע בחיפוש ידני רנדומלי~ של תדרים שנשמעים "נקיים" יחסית ללא תעבורה "חזקה" עליהם. תודה!

4Z7BGG

New member
תדרים נקיים

........תודיע לי כשתמצא - נתחיל סטארט-אפ................ ועכשיו ברצינות טורקיה לעניות דעתי עדיין בתחום גלי הקרקע. משמע - תדרים נמוכים, בהספקים גבוהים. אבל - כל תחום ה - HF מאד מושפע מתנאי מזג אוויר - כך שגם אם תמצא תדר "נקי" שכזה - יש סיכוי שתוך שעתיים יהיה לך ה כ ל חוץ מקשר.......ראה כתמי שמש ושאר מרעין בישין. אני יודע שהיו כמה מאמצים לפתור את הבעיה בצורה טכנולוגית - ע'י תכנון וביצוע של משקטים (SQUELCH) לתחום ה - HF כמו שמקובל במערכות VHF. התוצאות היו "בסדר", לא מעבר לזה. אבל המחיר הוא לא מחיר של חובבים. זו הסיבה אגב שבכל שימוש מסחרי של HF יש הקצאות של שניים או שלשה תדרים לכל רשת.

itho

New member
במילה אחת?

מספקת את הפתרון? במילה אחת - לא. בשתי מילים - ממש לא. אבל ברצינות - ראיתי אותה נותנת חיזויים יפים מאוד אבל אתה צריך להיות מהנדס מומחה כדי להבין את כל הפרמטרים שהיא רוצה. אם אתה מכניס את הכל מדויק אתה יכול לקבל חיזוי טוב פלוס. אם אתה לוקח ויתור מיזערי על אחד הערכים אז כל החיזוי מתפקשש. הדרך היחידה הטובה באמת למצוא מסלול טוב בין שתי תכנות היא באמצעות מערכות "סאונדר". לא משהו פשוט בשביל חובב עני....

itho

New member
סאונדר

שני רכיבים: 1. משדר שכל הזמן משדר בתחום תדרים קבוע בדרך כלל 2 עד 16 מה"צ או 2 עד 30 מה"צ (תחום ה HF מן הסתם) המשדר ממוקם באותו אתר שמשדר אליך. 2. מקלט שפועל בסנכרון עם המשדר שנמצא באתר שבו אתה נמצא. בפשטות - המקלט מנסה לקלוט את השידור של המשדר ובסופו של דבר נותן לך גרף של תחומי תדר שבהם התקשורת התאפשרה בין שתי קצוות המסלול. מערכות מתוחכמות יותר אפילו יעבירו באופן אוטומטי את הציוד קשר (לא הסאונדר) לעבוד על התדר המיטבי ביותר שהסאונדר איתר. כימות מערכות אחרות כמו ALE שמבצעות משהו דומה רק על קבוצת תדרים קבועה מראש - אתה מתכנת למערכת 10 - 20 תדרים והיא כל הזמן דואג שתשדר על הטוב מבינהם. זה בקצרה....

mot264

New member
יפהההה

אני השתמשתי בעבר בתוכנת Miniprop אשר נתנה תוצאות טובות הרבה זמן שכבר אני לא נגעתי בה מאז שעברתי כתובת ותחנתי הHF לא מופעלת מצאתי משהו מעודכן במצורף. מוט 264

עוד משהו שיכול לעזור...

מצאתי מקלט HF און ליין חינמי. האם מכירים מקלטים חינמיים נוספים?

zukik

New member
הנה רשימה די גדולה של מקלטים

שים לב שבמקום שהמקלט נמצא אולי התדר שקט אבל אצלינו התדר יכול להיות רועש בגלל התנאים ... http://www.ronen.ampr.org/scanners.html

למעלה