בחירת תחום לפתיחת עסק

roni54345

New member
בחירת תחום לפתיחת עסק

שלום
אנחנו מתלבטים כבר המון זמן האם לפתוח עסק ואם כן - איזה עסק .
אני מבקשת לשאול איך אפשר לקבל :
1. מיפוי של כל העסקים שקיימים בישוב שלנו לפי תחומים ( ולפי זה לדעת איזה עסקים חסר ) .
3. איך אפשר לדעת לאיזה עסק יש ביקוש ודרישה בישוב ?.
4. איך אפשר לדעת איזה עסקים מצריכים השקעה גדולה יותר ואיזה פחות ( לדוגמא : נניח חנות נעליים מול דוכן פלאפל מול חנות כלי בית )
תודה רבה

Simple Finance

New member
לא רשמת מה הישוב

ובכל מקרה, חשוב שתכירו בעצמכם את הישוב ומה שקורה בו, וזאת בנוסף לעזרה מקצועית שתזדקקו לה.
וישנם עוד הרבה פרמטרים שלא ציינת וחשובים לקבלת החלטה ולתכנון.
והכי חשוב - לבחור במשהו שיש לכם בו יתרון יחסי/מומחיות/זיקה.

בהצלחה!

roni54345

New member
ברור שאנחנו מכירים את הישוב

אבל השאלות שלי עקרוניות מבלי קשר לשם הישוב .
איך מבצעים את מה ששאלתי ?

ואתה מבין בכול התחומים?

גם בחנות נעלים . וגם בבגדי תינוקות . כול תחום שחסר . האחר כבר פתח .

Yuri Shub

New member
אני מציע לכם

קודם כל לגלות ולהבין במה אתם טובים, ומה הערך הייחודי שאתם יכולים להביא ללקוחות הפונטציאלים שלכם. אחר כך להצליב את זה עם רמת הביקושים לסוג העסק שלכם, ואז במידה ויש הצלבה לחשוב הלאה.

מיפוי של כל העסקים אפשר להשתמש כמובן בגוגל, ואם זה יישוב קטן אפשר ללכת ולמפות לבד.
בשביל לדעת ביקושים לסוגים מוסימים אפשר לבדוק דוחות באתר של הלמ"ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ולזהות שם מגמות), אפשר גם להסתכל באתר של איגוד לשכות המסחר ואיגוד התעשיינים. כמובן שהנתונים שם לא מוגשים עם כפית בתוך הפה, אלא צריך לדעת לנתח נתונים ולהסיק מהם. כמובן שמומלץ מאוד לקרוא עיתונים וגלוש באתרי עסקים רלוונטיים - כלכליסט, גלובס, דה מרקר.
כדי לדעת אם עסק מצריך השקעה, אני מציע למפות את העסקים לפי תחומים, ולחפש באינטרנט (פורומים, פייסבוק, קהילות) עבור כל סוג עסק בנפרד את האנשים מתוך התעשייה שיוכלו לשתף אתכם. כמוכן, כמובן שאפשר לבדוק זאת גם בגוגל (חפשו "השקעה ראשונית + {תחום/ענף העסק שנבחר})

בהצלחה,
יורי

gamesfun

New member
אם נניח בבדיקה תראה שלכאורה יש מקום לדוכן

פלאפל. זה אומר שאתה מתאים לנהל דוכן פלאפל ?

להערכתי תתחיל עם משהו ספציפי כמו עבודה של כמה חודשים בעסק שאתה רוצה להקים ותתקדם.

זה לא כל כך רלוונטי איפה אתה נמצא

עסקים היום כבר לא מתנהלים על הקרקע, הם מתנהלים ברשת.
כל מה שאתה צריך זה אתר טוב, מוצר טוב, ומישהו שיעשה לך קידום.
לי יש אתר של Cfreakz ואני מאוד מרוצה. כנס אליהם לפרטים:
[URL='http://www.fit2media.com']www.fit2media.com[/URL]
בהצלחה!

למעלה