בחירת תחום מסחר

• פותח הנושא Osh26
  • פורסם בתאריך

Osh26

New member
בחירת תחום מסחר

בתור אדם בלי נסיון בשוק, לאיזה שוק כדאי לי להכנס קודם ?

mmaimon

New member
איזה שוק לבחור - תשובה ממשה מימון

שלום לך, כמו תמיד שאלות קצרות זוכות לתשובה לא דווקא כל-כך קצרה. התשובה באיזה שוק כדאי לי לפעול מגיעה בדרך-כלל מאדם אחד - אתה: ממש בקצרה אנסה לתת סקירה על המאפיינים העיקריים של השווקים השונים: שוק המניות - זהו בדרך כלל השוק הטבעי לפעילות. מרבית שיח שוק ההון מתרכז בשוק זה, ניירות הערך הן מניות וניתן לנתח ולקבל החלטות בהסתמך על נתונים טכניים (שמתבססים על גרפים) או פונדמנטאליים (שמסתבססים על נתונים כלכליים בחברה, בענף, במדינה ובכלל). שוקי המניות פעילים בשעות פתיחת הבורסות השונות (למרות שיש גם פעילות לאחר שעות אלו בעיקר בשווקים זרים, אולם בד"כ פעילות זו היא דלת מסחר ומסוכנת יותר). שוק המט"ח - שוק המט"ח סחיר 24 שעות ביממה 5 ימים בשבוע. למרות שגם בשוק זה ישנם שעות נזילות יותר ונזילות פחות. שוק זה מתאפיין בנזילות גבוהה מאוד, ובאפשרות לפעול בעזרת מינוף כלומר לסחור בסכום הגבוה מהסכום שבפועל יש לי בחשבון. בשוק זה תצורת הפעולה העיקרית היא בעזרת הניתוח הטכני (למרות שניתן לשלב גם כלים פונדמנטאליים). בנוסף פעילות בשוק זה היא פעילות דו-כיוונית, כלומר הערכתי שמטבע אחד יתחזק תמיד תהא ביחס למטבע אחר. אני חייב להעריך לא רק האם הדולר יתחזק אלא האם הוא יתחזק ביחס ליורו או לדולר הקנדי או לין היפני וכיו"ב. שוק הסחורות - פעילות בשוק הסחורות מזכירה שילוב של שתי העולמות. מצד אחד קונים או מוכרים סחורה שהיא נייר ערך דומה למניות. מאידך יש אפשרות להשתמש במינוף ברמה מסויימת. המסחר בסחורות העיקריות והמוכרות יכול גם הוא להתבצע באמצעות כלים של ניתוח טכני או פונדמנטאלי. גם שוק זה סחיר מרבית שעות היום למרות שעיקר הפעילות היא בשעות הבורסות באירופה ובארה"ב. אז לעניין מה עדיף: קודם כל רצוי לקבל ידע ורסטילי, ידע שיסייע לקבלת החלטות ולפעול בכל שוק שתרצה. בנוסף, המשקיע בעצמו צריך להבין באיזה שוק נוח לו יותר לפעול, באיזו רמת תנודתיות, באיזו רמת נזילות וגם באיזו רמת מינוף (אם בכלל!!!) הוא רוצה לפעול. תרשה לי גם להוסיף פרמטר נוסף והוא שההחלטה באיזה שוק לפעול היא לא היחידה, אלא גם באיזה מסגרת זמן אתה רוצה לפעול - האם תוך יומי, למספר ימים, לטווחי ביניים או טווחים ארוכים. החלטות אלו טוב שייעשו על-סמך התנסות במסחר "על יבש" וקבלת נתונים טובים יותר על עצמך ועל תצורת המסחר בה אותו משקיע מרגיש נוח יותר. בעניין זה תרשה לי להפנות אותך לטור דעה שפירסמתי בעניין של ניהול כספי והתנהלות פסיכולוגית נכונה בפעילות במסחר. http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=na20100121_5

Osh26

New member
שאלת המשך על מט"ח -

תוכל להסביר מה הכוונה במינוף ?

mmaimon

New member
הסבר על מינוף - תשובה ממשה מימון

מה זה בעצם מינוף – מינוף הוא תצורת השקעה שבה מתאפשרת לסוחר לפתוח פוזיצייה בגובה רב יותר מהונו העצמי. כך למשל, במידה ומתאפשר מינוף של 1:10 הרי שניתן להשקיע 100 ₪ ובמינוף האמור לרכוש ניירות ערך ב-1,000 ₪. הפוזיצייה תהא פוזיצייה של 1,000 ₪, ומכאן גם הרווח או ההפסד. וכך, אם ניירות הערך ערכן יעלה ב-1%, ל-1,010 הרי שהתשואה על ההון העצמי תהא 10% שכן השקענו 100 והרווחנו 10. המינוף יוצר אפשרות לקבלת רווחים גבוהים הרבה יותר. בדוגמא האמורה, אם לא היינו משתמשים במינוף היינו מתוגמלים ב-1% בלבד. אין ספק שזה פחות מעניין. כמובן שאת המינוף ניתן להגדיל והשקעה של 10,000 ₪ במינוף של 1:200 תאפשר פתיחת פוזיצייה של 2,000,000 ₪. כאן עלייה של 1% בנייר הערך תגדיל את שווי הפוזיצייה ל-2,020,000 ₪, ותיצור תשואה של 200% (רווח של 100%), כלומר תכפיל את ההון שלנו. ללא מינוף הכפלת ההון העצמי היא קשה ורחוקה הרבה יותר. כמו לכל דבר, גם למינוף יש צד שני פחות אטרקטיבי, והוא די מדבר בעד עצמו, כן כן הכוונה היא למה קורה בירידה של 1%. אם נישאר בדוגמא של הפוזיצייה בגובה 2 מ' ₪. ירידה של 1% יוצרת הפסד של 20,000 ₪ ו"מוחקת" פשוטו כמשמעו את ההון העצמי בתוספת של הפסד בגובה 100% נוספים ההון העצמי. אגב, סביר להניח שהפוזיצייה לא תגיע להפסד כזה, שכן הברוקר יעצור את הפוזיצייה עוד קודם, וידרוש אחת משניים – או הפקדה של בטחונות נוספים או סגירה של הפוזיצייה, המהלך הזה יתבצע הרבה לפני שהפוזיצייה תיצור הפסד של 100% בנוסף על ההון העצמי. עבודה עם מינוף, מאפשרת שימוש בכסף של מישהו אחר, ומשולה ללקיחת אשראי מאותו גורם. העובדה שניתן ליצור פוזיצייה גדולה הרבה יותר מההון העצמי מתאפשרת תוך שימוש באשראי, כאשר עושים שימוש כזה באשראי ראוי לשקול היטב את הסיכון מול הסיכוי, את רמת הידע והביטחון בבניית הפוזיצייה בשוק הרלבנטי, והתאמת גודל הפוזיצייה להון העצמי. בכל עסקה בה עושים שימוש במינוף יש להשתמש בעיקרון ה-Position Sizing כלומר לבחון מה קורה כשההערכה מתבדה והדברים לא מתנהלים כצפוי, עד כמה עסקה כזו תותיר אותך במשחק או תזרוק אותך מהמשחק מדמם הפסדים. המינוף קוסם מאוד, אולם בדיוק כמו ששימוש במנוף באתר הבנייה לא מוקנה לכל פועל פשוט, כך יש להיזהר כשעושים שימוש בכלים כבדים במסחר, שלא ליצור מצב שבו טעות אחת קטנה הורסת בניין שלם שנבנה בעמל רב.

למעלה