בחירת תפקיד להתנדבות

DoorCohen

New member
בחירת תפקיד להתנדבות

שלום לכולם

בשעה טובה חזרתי היום מענף רותם בתל השומר שם אישרו לי ההתנדבות והתחלתי תהליך של התמיינות לתפקידים (הגיוס המיועד שלי הוא ב15 לדצמבר, אני יליד נובמבר 97 שלומד ביב' כרגע)
בעקבות בעיות קרדיו קיבלתי פטור מנשק ומשמריות, ויש צורך ברופא ביחידה וקרבה של כ-30 דקות מבית חולים. ביקשתי שיאפשרו לי לשרת גם בבסיס סגור.

יש לי ראש חזק מאוד ולכן אני מעוניין להתנדב למקום שבו אני ארגיש שאני תורם, מקום יצירתי ולא משעמם, ושיש בו אפשרויות להתפתחות. ישלי ידע קודם בפיזיקה ובמדעי המחשב.

תחילה חשבתי להתנדב ליחידות המודיעין כמו גאמא ו8200, אבל המשקי"ת ת"ש טענה שהמיונים כבר התחילו ואני אצטרך לחכות לסבב הבא (פברואר 2016) ובנתיים הציעה לי יהלום (החלק של הרבוטים, אמרה שצריך שם ידע בפיזיקה), דברים של חמ"ן (אני לא בטוח מזה) והמודיעין של יחידות החי"ר כמו למשל מודיעין.

עכשיו אני בן בכור ואין הרבה אנשים במשפחה שלי ששירתו בצבא בשנים האחרונות, ולכן אין לי מושג מאיפה להתחיל, מה לבחור, מה כדאי ומה לא.

קבא: 55 דפר:80

האם יש לכם המלצות ? מזה המודיעין הרגיל של חמ"ן? מה עושים שם ? ומה זה שונה מהמודיעין של יחידות החי"ר? האם זה עונה על הדברים שאני מחפש בתפקיד שציינתי לעיל?
בכול מקרה, אני די אבוד פה ואשמח להכוונה.
תודה מראש ושבוע טוב לכולם!

נ.ב - המערכת פה של תפוז מאוד מסתכלת, ומלאת בעיות. האם שקלתם לעבור למערכת מקבילה (למשל הפורומים של גוגל?)

noboya

New member
ברוך הבא דור!

ברוך הבא לפורום!
מזל טוב על האישור התנדבות, הוא לא מובן מאליו ולפעמים לוקח זמן להשיג אותו.
&nbsp
טוב שאלת כאן על הרבה תפקידים, אני ינסה לעשות לך טיפה סדר בראש.
מודיעין מתחלק לך לחמ"ן שזה הראשי - זה יכול להיות כל דבר שמתקשר (אפילו בצורה קלושה) למודיעין, ומודיעין של יחידות - מתעסקים בעיקר בניתוח מודיעין ספציפי לפעילויות של היחידה, והבאת מודיעין ללוחמים. גאמא ו-8200 הם חלק מהחמ"ן.
למודיעין אני יכול להגיד לך שיש תהליך מיונים ארוך ומתסכל (מעט אירועים, אבל בין כל אחד לאחד יש הרבה זמן).
התפקיד שהיא הציעה לך ביהלום, אם הבנתי נכון את מה שאתה אומר, זה להיות טכנאי רובוטים. מצד אחד אתה לומד המון על רובוטים וטכנולוגיה, מצד שני מה שתעשה בשירות שלך זה לתקן תקלות, לעשות בדיקות תקופתיות וכו'. אין כאן הרבה יצירתיות אבל יש המון מקום להתקדם מזה.
אני ממליץ לך בחום להעיף מבט בהצעות תפקידים פה (למעלה "כלים ומידע">מאמרים>הצעות תפקידים) יש פה לפחות 4-5 שממש יעניינו אותך לדעתי.
&nbsp
אישית - אני גם בן בכור, ועשיתי את התפקיד שמופיע בהצעה של חה"י (השתחררתי לפני חודש). לדעתי התפקיד שעשיתי יתאים לך מאוד.
&nbsp
זהו, לצערי אני לא יכול לפרט לך יותר ממה שכתבתי ושכתוב בהצעות תפקידים (מטעמי בטחון מידע).
מקווה שעזרתי!
&nbsp

DoorCohen

New member
המשך שאלות בקשר למודיעין

קודם כול תודה רבה על התשובה המהירה והמקיפה! ברכות על השחרור והמון המון הערכה.

באמת יש לי הרבה בלאגן בראש.
אין לי בעיה עם מיונים ארוכים, הצטיידתי עד עכשיו בהרבה סבלנות שתשאר איתי עד לסיום השירות הצבאי :).
רציתי לדעת מה ההבדל בין אמ"ן לחמ"ן ?
כמו כן רציתי לדעת איך בדיוק מגיעים למודיעין של יחידות ולאיזה יחידות יש מודיעין ? (למשל את השם של דובדבן שמעתי מהמשקי"ת).
אני קצת מבולבל לגבי התהליך שעוברים במודיעין, האם לאחר שעוברים מסלול משובצים בשלל היחידות בצה"ל או שיש יחידות בתוך המודיעין ?
לדוגמא : אם התקבלתי למסלול גאמ"א ואני מסיים איתו, אני הולך יחידת גאמ"א, או שאני משובץ ביחידה אחרת ? כול התהליך עמום בעיני.
מה לגבי מסלולי מת"ן מודא"ל ומטאור ?

בנוגע לתפקיד שדיברת עליו ביהלום, זה לא נשמע לי הכיוון שלי כולכך.

לגבי חיל הים שהצעת, מתיאור התפקיד זה לא נשמע לי כמו משהו שמושך אותי - אבל בהחלט אשמח אם תוכל לפרט קצת מנסיונך האישי.

הסתכלתי על הצעות התפקידים, בהחלט היו דברים מעניינים:
  • דוברות (יש לי יכולת התנסחות גבוהה מאוד ויחסי אנוש מצוינים. אחד החלומות שלי זה לייצג את ישראל בחו"ל, זאת בנוסף לרקע הריאלי שלי (אני מרחיב גם ספרות כמקצוע שלישי))
  • מודיעין ביחידת אגוז
  • היחידה הטכנלוגית (אני מכיר גם מישהי שמשרתת שם והציעה להמליץ עלי. הבנתי שהרבה מתנדבים הולכים לשם ושזה מקום טוב מאוד.
אני מבין שיש מגבלות בטחנויות ודברים שאתה לא יכול לדבר עליהם, מתנצל אם אני מבקש דברים מוגזמים ומוכן לקבל כל תשובה!

noboya

New member
תשובות

טוב, אז נמשיך בהסברים:
&nbsp
מודיעין:
אמ"ן נמצא בתוך חמ"ן - הוא חלק בתוכו שמרכז את כל הידע ומעביר אותו לגורמי הפיקוד והיחידות.
לכל יחידה מבצעית יש מודיעין - אם זה מה שמעניין אותך אני ממליץ לנסות להתקבל ליחידות המובחרות (כל יחידה עם שם של קומנדו) כי אצלם יש יותר עבודה, אנשים ואתגר.
אם אתה בתוך החמ"ן - יש מסלולי מיונים והכשרה ייעודיים לכל תפקיד כמעט. אם אתה ביחידת שטח - אתה עושה קורס מרכזי ואז שייך ליחידה כבעל מקצוע.
כדי להגיע ליחידה אתה צריך או להכיר משם מישהו שיכול למשוך אותך אליהם או לבקש ממדור מתנדבים ולסמוך על המזל שלך.
על כל המסלולים של מודיעין אתה יכול לקרוא באתר שלהם, וכל מה שהזכרת מדבר על תחום החמ"ן ולא היחידות שטח.
&nbsp
לצערי אני לא יכול להרחיב על התפקיד שעשיתי בצבא, מצטער לשמוע שזה לא מעניין אותך.
&nbsp
דוברות - איזה שפות אתה יודע? גם אל תשכח שדוברות זה לא ייצוג ברוב המקרים (רק בתפקידים בכירים) אלא צילום, עריכה וניסוח של הודעות פומביות.
&nbsp
אני התמיינתי ליחידה הטכנולוגית, הם החליטו אחרי מיונים של 7 חודשים שהם לא מעוניינים. ככה הגעתי לתפקיד שעובד מולם על נושאים דומים (וכל כך שונים) ומשפיע פי כמה.
&nbsp
מקווה שעכשיו יותר ברור..

DoorCohen

New member
התמקדות

שוב תודה רבה, תבורך! מזל שיש אנשים שנכונים לעזור.

אני אשקול שוב לגבי התפקיד, מדובר על התפקיד בחיל הים נכון? כיצד אני מגיע לתפקיד שכזה?

אחרי כמה דיבורים וחקירות, התמקדתי ל-4 ענפים שאני מעוניין בהם

1. מסלול גאמא סייבר - כמו שצוין פה, מיונים קשים מאוד, אבל הבנתי שמדובר בתפקידים מעולים.
2. מודיעין רגיל - ומשם אופציה להשתלב ביחידה מבצעית (ממש לא רוצה להגיע לאיזה ג'וב מעאפן)
3. היחידה הטכנולוגית
4. דוברות - הקשר בין התקשורת לצה"ל. אני שוקל לייצג את ישראל בחול בעתיד וזה נראה כמו תפקיד מרתק. אני שולט שליטה מלאה בעברית ואנגלית (כולל תרגום שלמדתי כמקצוע מורחב בתיכון) ויש לי בסיס בערבית
+5. דברים במודיעין הקשורים לערבית - אין לי בסיס מספיק, אבל תמיד היה לי זיכה לשפות. וזה תחום די מעניין לדעתי.

האם תמליץ לנסות להגיע לכולם במקביל? האם לנסות ליצור קשר עם אחת ולגרום להם שימשכו אותי לשם?
אשמח לקבל המלצות כלליות. תודה תודה תודה שוב, והמשך לילה נעים.

zik16

New member
אהלן

במידה ואתה מתחבר לתחום המחשבים - אני ממליץ לך על מיונים לגאמא. אמנם המיונים קשים מעט, אך התפקידים מעניינים ומטורפים.(באזרחות חוטפים אותך כאילו אתה זהב).
חשוב לציין פרט מסויים שתדע, במיונים למודיעין, שאתה נכנס לתוך מסלול מיונים לדג' גאמא, אתה "נעול בפנים" במסלול עד שאתה עובר/לא עובר, ז"א אין לך את היכולת להתמיין לדברים אחרים במודיעין בזמן שאתה במסלול מיונים בגאמא. למיונים בגאמא יש את ה"כוח" להשאיר אותך אצלהם עד שהם מחליטים מה לעשות איתך...
אני אישית ממליץ בחום על גאמא אם אתה אומר שיש לך ראש ואתה לומד כעת מחשבים, בגאמא יש תפקידים ממש משמעותיים, מאתגרים ובונוס אדיר זה שבאזרחות, חברות הייטק שומעות שאתה יוצא מסלול גאמא, בקורס מסויים, לא שואלים שאלות וישר לוקחים אותך לעבוד...

noboya

New member
נכון מאוד - רוצה להוסיף

רוצה להוסיף שלא רק מיונים לגאמא, כל מיון לכל יחידה ותפקיד נועל אותך בתוכו עד שמחליטים אם אתה מתאים ועברת או לא.
&nbsp
לגבי התפקיד שלי, אתה יכול לתת לי את המספר טלפון שלך והם יתאמו איתך ראיון ביחידה (התפקיד לא דורש מיונים חוץ מהראיון הזה, הוא כן דורש סיווג בטחוני).
&nbsp
ההמלצה שלי היא לשבת עם חבר קרוב שמכיר אותך טוב, להסביר לו בדיוק על כל התפקידים ולנסות להיעזר בו כדי לקבל החלטה ולסדר אותם לפי סדר העדיפות - אחר כך פשוט להתחיל מיונים לפי הסדר.
&nbsp
בהצלחה!

נ ו ע ה 12

New member
היי דור, ברך הבא :)

מזל טוב על אישור ההתנדבות :)
&nbsp
הבנתי שהמליצו לך לבדוק במאמרי הפורום את הצעות התפקידים שיש שם, וששלוש מהן עניינו אותך. עשית משהו בעניין? כלומר, כבר יצרת קשר עם הגורמים הרלוונטים? כמו כן, בשביל שלא יהיו אכזבות אח"כ... תוודא תמיד, עד כמה שאתה יכול, שתפקידים שאתה מברר לגביהם לא מוגבלים ע"י הפטורים שלך, ביניהם הפטור שציינת - מרחק חצי שעה מבי"ח.
&nbsp
בנוסף, אני מציעה ששאלות ספציפיות על אופי ומרחב התפקידים תשאל גם בפורום סדירים בתפוז, בוודאי תוכל לקבל עוד קצת מידע, כמובן במגבלות ביטחון המידע.
&nbsp
ועוד משהו חשוב לא פחות - בועז (noboya), כמה טוב שאתה פה

DoorCohen

New member
ברוכה הנמצאת!

תודה רבה, הפורום הזה מהווה בשבילי גלגל הצלה. באמת נפלא שיש מקום כזה בשביל מתנדבים.

כרגע עוד לא עשיתי כלום, שכן אני עדיין מתלבט - אבל הבנתי שאין מניעה מלהתחיל כמה דברים במקביל ולכן אני חושב שאני אתחיל ליצור קישור עם גורמים רלוונטיים.
עד כמה שהבנתי מרחק חצי שעה מבי"ח לא אמור להוות מגבלה, שכן אני גרים במדינה קטנה וברוב הערים יש בתי חולים באיזור (מדובר על מרחק בנסיעה לדעתי)

בקיצור, אני בטוח שאחזור בהמשך עם שאלות ועדכונים לגבי התהליך שאני עובר, ובנתיים אנסה לעזור לאנשים אחרים מהנסיון המועט שלי.

שוב תודה.

נ ו ע ה 12

New member
היי

מסכימה איתך ושמחה לשמוע על התחושות שלך לגבי הפורום :)
&nbsp
לגבי חצי שעה מבי"ח - אכן מדובר על נסיעה... אבל עדיין, יש לא מעט מקומות שנפסלים בגלל הפטור הזה. קח את זה בחשבון. מקווה שזה לא יהווה לך בעיה עם מקום שתרצה בסופו של דבר.
&nbsp
אשמח שתישאר איתנו ובמיוחד שתמשיך לעדכן,
מלא בהצלחה בהמשך התהליך

DoorCohen

New member
כמה זמן לוקח עד שהתיק שלי מגיע מהלשכה למדור מתנדבים?

ממש לפני כמה דקות התקשרתי למדור מתנדבים כדי להתחיל ולבקש מיונים ליחידה שבה אני מעוניין.
הטלפן אמר שהתיק עדיין נמצא בלשכה (חזרתי מוועדה בענף רת"ם לפני יומיים) וכשהתיק יגיע אליהם הם יצרו איתי קשר ואני אוכל לבקש את התפקיד.

למישהו יש מושג כמה זמן לוקח לתיק להגיע ? אני יודע שתהליך של מיונים ובחירת תפקיד יכול להארך זמן רב ולכן אני לא רוצה לבזבז זמן מיותר בהמתנה.
האם יש צורך להתקשר אליהם כול שבוע ולהפעיל לחץ ?

noboya

New member
בירוקרטיה

ערב טוב,
כמו שאם אתה עדיין לא יודע אתה תלמד - הבירוקרטיה בצה"ל היא סיוט.
בגלל שכל מסמך עובר כל כך הרבה ידיים, יכולים לעבור שבועות וחודשים בלי ששום דבר יזוז אם לא תציק.
תחשוב שמי שמטפל בתיק שלך זה מישהו שזה מה שהוא עושה כל יום כל היום, הוא/היא משועמם רצח והמוטיבציה שלו יותר למטה מים המלח. אם לא יציקו לו על הנייר הזה שהוא צריך להעביר למישהו אחר, זה פשוט לא יקרה.
&nbsp
אני יודע שאני מכליל פה ומגזים כדי להראות נקודה, אבל זה לא ממש רחוק מהמציאות.
אני הייתי מחכה שבוע לפני שאני מתחיל בכלל לשאול אותם מה עם זה, ואחר כך כל שבוע שוב.
&nbsp
כן כדאי להתחיל לבדוק תפקידים שאתה יכול לבדוק עצמאית בלי מיונים. ככה ברגע שמדור מתנדבים מתקשרים אליך כבר יש לך קצת יותר מידע ביד.

למעלה