בחירת תפקיד

Shira David

New member
בחירת תפקיד

הי, הצו הראשון שלי מגיע וההורים שלי חושבים שהגיעו הזמן שאשקול מה אני רוצה לעשות בצבא.
עשיתי סקירה קצרה באינטרנט ויש כמה דברים שמעניינים אותי אבל הייתי שמחה לשמוע עוד דעות או עצות או משהו.
בכללי לקבל עוד מידע.
אני חושבת על:
מאבחנת פסיכו-טכנית-(פסיכולוגיה ממש מעניין אותי ואומרים שיש מלא הכשרה בנושא)
מ"כית-שזה החלום ילדות שלי אבל אני רוצה להיות מכ"ית לגברים ואמרו לי שזה יהיה רק לג'ובניקים שאת זה אני לא רוצה.
מדריכה במסגרת החינוך הפנימייתי- יעני מורה חיילת, למרות שאני לא באמת סגורה מה עושים שם, ולמה הצבא מארגן דברים כאלה בכלל ובכללי זה התפקיד שאני יודעת עליו הכי מעט.
מש"קית קישור לכוחות הזרים- שזה בסדר לי כי יש לי אנגלית ברמה גבוה ואני יכולה לתקשר עם אנשים בצורה טובה אבל עוד פעם- אני לא ממש מבינה את התפקיד..
אם יש לכם עוד מידע להביא לי או כל דבר אחר, זה יהיה ממש נחמד.
תודה :)
 

Maldini Girl

New member
אני מציעה שקודם תעברי את הצו הראשון

חוץ ממ"כית שאני לא בטוחה, לדעתי כל שאר התפקידים שציינת הם תפקידים שמוגבלים בקב"א, או לפחות היו עד לא מזמן.
מה גם שהיום רוב התפקידים מותנים גם במה שעברת ביום המא"ה, שיגיע אחרי הצו הראשון.
בצו הראשון תבואי ותתני את הכי טוב שלך כדי שכמה שיותר תפקידים יהיו פתוחים בפנייך.

בכל מקרה קצת פירוט:
מאבחנת פסיכוטכנית- נמצאות בלשכות הגיוס ועושות את הראיון הראשוני למלש"בים, על פיו ועל פי הנתונים קובעים מנילה לכל מלש"ב. מדובר באחד הקורסים היותר נחשבים לבנות, ההכשרה שלו כחצי שנה אם אני לא טועה.
חשוב לקחת בחשבון שבדר"כ מדובר בתפקיד יומיות, עם שירות בלשכת הגיוס, אולי מעניין- אבל התנאים בהתאם.

מ"כית- מ"כיות משובצות בבסיסי טירונים, והעבודה עם בנים בדר"כ תהיה עם בעלי תפקידים עורפיים. זה לא אומר שהיא לא תהיה מעניינת או מאתגרת- את יכולה להיות מ"כית בבסיס מפרשית (חיל מודיעין) ולזכות בחיילים סופר איכותיים, את יכולה גם למצוא את עצמך מ"כית בחוות השומר או מחו"ה אלון (אוכלוסיות מיוחדות- עולים חדשים, חיילי מקא"ם וכולי) שהשירות איתם הוא מאתגר ומשמעותי מאד.
את יכולה גם למצוא את עצמך בבה"דים (בה"ד 6- לוגיסטיקה, בה"ד חיל הים, או בה"ד 10- חיל הרפואה) אבל אין שום ערבות לאן תגיעי בסוף הקורס.
אם מעניינת אותך עבודה של "פיקוד" עם קרביים הכיוון הנכון הוא דווקא הדרכה- מדריכת שריון, מדריכת תותחנים, מדריכת חי"ר וכדומה.

מורה חיילת- בעייני יש חשיבות מדהימה לתפקיד הזה. המורות נשלחות בדר"כ לבתי ספר עם אוכלוסיות קשות, וחושפות בפני הילדים את הפן האחר של הצבא, ע"פ המשפט "עם בונה צבא בונה עם" (המשפט המוביל של חיל חינוך)
מורות חיילות בדר"כ גרות בדירות של הצבא, מקבלות משכורות גבוהות יחסית, אבל מממנות את עצמן כמעט לבד, אין יותר מידי את החוויה הצבאית של להגיע לבסיס ולעבוד צמוד עם מפקד/ים.

בנוגע למש"קית קישור, אני לא לחלוטין מכירה ולכן לא רוצה להטעות.

מעבר לתפקידי ההדרכה שהצעתי לך, הנה עוד כמה רעיונות שיכולים לעניין אותך:
-מאבחנת מדעי התנהגות (מעבירות שאלוני שביעות רצון לחיילים ומנתחות את הנתונים)
-מד"סניקית- בעצם "מורה לספורט"
-מד"נית בסיס- מדריכת גדנ"ע.
-מש"קית הו"ד- מפקדות שעובדות עם אוכלוסיות מיוחדות כגון דרוזים, בדואים, מק"אם, עולים חדשים, אחראיות על תפקידים מגוונים כמו פיקוד, לימוד השפה העברית, גיור צבאי (נתיב) וכולי.

וכמובן שיש עוד כ"כ הרבה.
בהצלחה.
 

bluegreyeyes

New member
קצת מידע

דבר ראשון, הנתונים הצבאיים שלך יכולים לפתול לך ולסגור לך הרבה דלתות בצבא, ולכן יהיה עדיף שתשיגי את נתוני הצו הראשון לפני שאת מכוונת לתפקיד.

מש"קית קישור לכוחות הזרים ממה שהבנתי זה תפקיד קצת מופשט, אך הוא כולל עבודה על מול גורמים זרים כאלה ואחרים "כגון שגרירים וכו) ונדמה לי שתתעסקי בהדרכה ותקשורת איתם בין אם פנים מול פנים ובין אם בטלפון. ידע של שפה זרה כשפת אם חובה (אנגלית נדמה לי) ולא נדמה לי שמציעים את התפקיד הזה לכל אחת!

מאבחנת פסיכוטכנית זה באמת תפקיד נהדר לדעתי, אך הוא דןרש נתונים גבוהים מאוד ותהליך מיון שהרבה לא עוברות, עקרונית התפקיד כולל העברת מיוני הצו הראשון למלש"בים בין אם זה אימות נתונים,מבחני עברית,ראיונות ועל מיני פרוייקטים נוספים שהמאבחנות מוכשרות אלינן במהלך התפקיד.

לא כל מאבחנת זוכה לראיין! יש פיקוח עליך במהלך הקורס שתעברי וגם במהלך הסטאז' בלשכה בה יחליטו סופית אם מותר לך לראיין. (בנוגע לעוד מידע על תפקיד את יכולה לפנות אליי בפרטי)

מאבחנת מד"ה זה תפקיד שגם קשור לתחום הפסיכולוגיה, אך פחות תתעסקי בפסיכולוגיה ויותר בכל מה שנגרר איתה.

מאבחנות מד"ה בעקרון מתחלקות ל-2 תחומים ששייכים לפסיכולוגיה ארגונית ובצבא נמצאים תחת אחריות של המחלקה למדעי התנהגות (לכן השם מאבחנות מד"ה). תחום ראשון הוא תחום הפיתוח והייעוץ הארגוני שבו תתעסקו בהעברת שאלונים,שיחות חתך,סקרים וכו ונערך במגוון גדול של בסיסים בארץ סגורים ופתוחים יחד.
התחום השני הוא תחום המיון שבו תתעסקי בעיקר בהעברת ימי מיון שונים (מיונים למחשבים,לחיל אוויר, למודיעין ועו) ולאחר הדרכת הנבחנים את תעבירי את הנתונים אל המחשב לבדיקה. השיבוץ בענף מיון הוא ברוב המקרים לבססים פתוחים במרכז הארץ.

העבודה כמאבחנת מד"ה עקרונית נעשה בצוות ובסביבה משרדית (למרות שיש יוצאי דופן לכן לא אכליל) והבנות נמצאות תחת פיקודו של קצין מדעי ההתנהגות (פסיכולוג או סוציולוג ארגוני)

ממה ששמעתי, העבודה כמאבחנת מדעי ההתנהגות היא לא לכל אחת,וכוללת הרבה עבודה ארגונית ופחות פסיכולוגיה ממה שהיית מצפה ממאבחנת עם שם מפוצץ כל כך, אך התפקיד נוח,איכותי,מספק ידע ונסיון לאזרחות (גם אם לא ברמה ש...) ומאבחנת שיודעת להתמודד עם הקשיים שעלולים לבוא עם התפקיד תוכל דווקא להנות (יש לי ידידה ששירתה בתפקיד והיא נהנתה מאוד שהיא אפילו המשיכה לעסוק בזה במשטרה)

גם בנושא זה, אפשר לפנות אליי בפרטי (כל מי שקורא) כדי לקבל מידע נוסף על התפקיד ותפקידים אחרים במקרה ואכיר אותם.

חשבת אולי להיות אמיצה ולנסות את התפקיד של מאבחנת גחל"ת? (תפקיד האבחון השלישי,שאף אחת לא יודעת עליו)
 
למעלה