בחמישי אני נפגשת עם הסייעת

בחמישי אני נפגשת עם הסייעת

מה לומר? מה לשאול חוץ מהנסיון? מה אם תגיד כבר עכשיו שהיא רוצה תוספת שכר? מה אם תגיד שהיא לא מסכימה ליום חופשי שאני צריכה אלא רוצה שישי? או שלא נוח לה להתחיל מוקדם? מה חשוב להדגיש? חוץ מלהסביר מה הקשיים של הילד, כמובן?

תוספת

דיברתי עם מורת שילוב שהובילה את הראיון בבית ספר. נאמר לה כבר מהו היום החופשי, לפי מה שביקשתי. היא גם אמרה שיש לה תואר ראשון בחינוך, וגם נסיון קטן בשילוב. וגם בשיחה היא נשמעה בסדר. אז מה צריך לקרות כדי שלא אקבל אותה? למה לשים לב?
אני מתכוונת מעבר למה שהייתי בודקת אם רציתי להעסיק אותה כמטפלת, לדוגמה?

חשבתי על משהו

הוא קצת נרתע מאנשים עם עור כהה, לא יודעת למה. האם לפסול אותה בגלל זה? אין לי דרך לשאול לפני המפגש בלי שזה יפגע בו כי יכעסו עליו.

TikvaBonneh

New member
איך היא נראית

היום עם הפייסבוק והגוגל והווטסאפ אין לך בעיה לדעת איך היא נראית לפני כן.
חפשי תמונה שלה.

יש לי רק שם פרטי

הגיוני לשאול אותה מה שם המשפחה? וגם בווטסאפ אין תמונה

TikvaBonneh

New member
תשובות

מאוד לא מקובל שסייעת שמגיעה דרך המועצה מבקשת מההורים תוספת שכר.
אני נתתי בפגישה לסייעת ספר לקרוא "חשיבה ולמידה של ילדים עם אספרגר"
לבקש ממנה שתיקח את ההפסקות שלה בשיעור ולא בהפסקה.
הילד יכול לעבוד עצמאית במרבית השיעור, אבל צריך שהיא תהיה שם בהפסקה.
לבקש ממנה שתשים לב מי החברים שלו, עם מי מתאים לחבר אותו, ואולי היא יכולה לעזור בנושא החבר שיש לו שאתם לא מרוצים ממנו.
בגיל כזה היא עדיין יכולה ליזום משחקים ולארגן כמה ילדים שישחקו יחד.
היא צריכה להיות לא מורתית מידי, אלא יותר כיפית. כזו שהילדים ירצןו לשחק איתה.

עצות מעולות, תודה

וגם תודה על מאתיים תשובות אחרונות שלך ��
הבעיה היא שרצתי מהר מדי, פרסמתי מודעה והיא פנתה אלי. אז נכון שרק נתתי לה כמה פרטים, והיא אמרה שתתקשר למועצה כי היא במאגר. אז לא יודעת איך זה נחשב.
אבל נניח והיא כן תזכיר את הנושא. מה לומר? לפסול על סף? להגיד שנראה איך יילך?
ש

TikvaBonneh

New member
אם היא תזכיר את הנושא אבוד לך

זה אומר שמקובל אצלכם להוסיף, ואז את חייבת גם להוסיף. זה מאוד מעצבן, אבל זה כמו באולם הופעות שאם האנשים בשורה הראשונה קמים אז כולם צריכים לקום כדי להמשיך לראות את ההופעה.

TikvaBonneh

New member
זה תלוי מה מקובל באזור שלכם

אם מקובל להוסיף, אז הגיוני שהיא מבקשת תוספת. את מכירה הורים אחרים אצלכם שהילד שלהם משולב יחידנית?

למעלה