בחצי הדרך מסיום, קומיקס חדש

tomdesign

New member
בחצי הדרך מסיום, קומיקס חדש ../images/Emo19.gif

די כבר ממש נמאס לי, אני מרגיש שאני לעולם לא אסיים את הקומיקס הארור הזה :) אז הנה כבר בערך בחצי הדרך (כל הסקיצות,שער,2 עמודים וכמה פריימים מוכנים) אני מדליף אליכם, שתראו קצת :) הקומיקס מבוסס על סיפור שכתבתי (תוכלו להבין קצת מהעמודים) חלק מהפריימים מצויירים ע"פ תמונות, ציור בפלאש ובפוטושופ. תגובות ושאר ירקות יתקבלו בשמחה :)

yonabarak

New member
לא רע

הקו החופשי של הטרייס הידני מגניב. המקומות שבהם אתה נופל הם המקומות שבהם יש שימוש באלמנטים ממוחשבים לא מטופלים, שפתאום נראים נורא צורמים בראשוניות הדיגיטלית שלהם. הדוגמא הכי צורמת היא פריים סימני השאלה בעמוד השני. כפריים הוא חלש גם מבחינת התוכן, והייתי מציע להחליף אותו, כי הוא לא אומר כלום. אבל גם מבחינת הארט - לדעתי היית צריך כאן לעשות טרייס ידני גם לסימני השאלה, כדי להישאר באותה שפה סגנונית. כנ"ל לגבי השלט של הדוקטור, שפתאום נראה כמו עיוות פוטושופ ילדותי לעומת ההישגים בתיאור הדמויות. ולגבי סדר הפריימים - מכיוון שהכל ממוחשב קל לתקן, ומאוד רצוי. קומיקס הוא שפה שלא כולם יודעים לקרוא בצורה אינטואיטיבית, ואין שום סיבה כאן להקשות עליהם עוד יותר. אבל באופן כללי אל תיקח את הביקורת הזאת כקטילה, אני מקווה שהיא בונה. העובדה שטרחתי לכתוב מעידה שהעבודה שלך שווה התייחסות.

ykonijn

New member
מאד מרשים

אהבתי את האומנות (לגבי סיפור קצת קשה לדעת משלושה עמודים). במסגרת מה אתה עושה את הקומיקס ?

sherban

New member
בדיוק מה שרציתי להגיד

קפקא בגסה הישראלית. אותו מקרר וגישה כ"כ שונה. היתי משנה את ה-layout בעמוד הראשון. לא נעים ללכת עם קומיקס לפי חצים (לפחות לא לי) לדעתי סדר המשבצות צריך להיות ברור מעצמו. חוץ מזה נראה יופי. עלה והצלח. sherbanart.com

tomdesign

New member
תודה רבה על התגובות הבונות :)

דבר ראשון שיש לי לשאול מה זה קפקא? :) בקשר לסידור הפריימים,כנראה שאתם צודקים ואני אסדר את הפריימים מחדש. הקומיקס נוצר להפגת שעמום החופש,וחזרה לעולם הקומיקס לאחר שנה של אומנות משעממת (הכל בצחוק כמובן :) ) שוף תודה רבה,תום.

מצטרפת גם

לגל התגובות הבונות וגם רוצה לציין שממבט ראשון זה נראה ממש טוב ושונה מהסגנון של האיורים האחרים, שזה מעניין. קפקא היה סופר יהודי מפולין(?) שכתב בין היתר את "הגלגול" שמספר על איש אחד שבוקר אחד קם וגילה שהוא נהפך לחרק גדול ומבעיט.

Scum Bunny

New member
ברצינות?

אתה באמת לא מכיר את פרנץ קפקא? או ששוב לא הבנתי בדיחה?

העיבודים בפלאש לא רעים בכלל

נורא מזכיר כמה עבודות של אקטוס מהשנים המוקדמות וגם קצת את הסגנון של האחים חנוכה (שניהם ביחד וכל אחד לחוד...), זה יפה ואסתטי ונעים לעין, למרות שזה כהה נורא ובגוונים של שחור ואפור בעיקר. העלילה משעשעת! השימוש במעט פריימים גורם ל"האטה" בהתפתחות העלילה וגרם לי להרגיש קצת כמו בתחילת פרק של "איזור הדימדומים". אפרופו פריימים, השאלה היחידה שמטרידה אותי, היא: למה הלכת נגד הסדר הטבעי של הפאנלים בעיברית וחילקת אותם בצורת זיגזג? זה לא שיש רקע כל כך מהותי לתמונות שלא יכולת לסדר מחדש את האובייקטים בכל דף ככה שיתאימו לקריאה נורמאלית בעברית. ועוד יותר מתמיהה, אתה בעצמך שמת לב לזה, וצירפת חיצים כדי שנוכל לעקוב אחרי כיווני הקריאה הנכונים. למה? למה לא לעבוד מימין לשמאל וזהו?

למעלה